yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    9 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    trendyol kolye iade sorunu????

    trendyoldan gümüş bir kolye aldım. aldığım kolye gorseldeki kalitesiyle alakasız ama daha da önemlisi kusurlu geldi. kolye üzerinde lekeler var bariz şekilde belli olan. ben de kolye gelir gelmez bu hataları farkedince iade oluşturup geri gönderdim. yani kolyeyi kullanma gibi bir durum söz konusu değil. kolye firmaya ulaşınca iadeyi kabul etmediler ve geri gönderiyorlar. nasıl bir yol izlemeliyim. trendyola ulaştım ama çok yardımcı olacak gibi durmuyorlar. benim internet alisverislerimde koşulsuz iade hakkım yok mu. ve ürün bende toplamda 1 saat bile durmamisken. aynı durumla karşılaşan var mı? ürünü tekrar göndermeyi planlıyorum ama bu sefer benden kargo için ücret isterler mi? bilenler tecrübelerini paylaşabilir mi rica etsem.

    1. kosulsuz iade hakkiniz var 14 gun icinde.

    27 haziran 2020 15:52

    2. Peki sizde de ürünü gonderdikten sonra size geri gönderme durumu oldu mu ? Yoksa ilk gonderinizden sonraki süreçte misiniz? Çok büyük tutarlı bir şey değil benimki ama sonuçta paramı çöpe atmak da istemiyorum. Sizin zarariniz daha büyüktür pahalı ürünler sonuçta.

    27 haziran 2020 15:58

    3. @sevimliyim ben de bu hakkımdan bahsettim ama kolye gibi ürünler hijyen kuralları gereği buna girmiyormus vs. Dediler. İşin pisliğini yapıyorlar aslinda. Bu da saçma geldi kolyenin kullanılmadığı zaten bende kaldığı süreden belli.

    27 haziran 2020 16:01


    4. Normalde ikinci kargoyu kabul etmemeyi planlıyordum ama pazartesi dağıtıma çıkacaklar gibi duruyor ve ben pazartesi işyerinde olmayacağım. Danışmaya bırakıp gidiyorlar dolayısıyla ben teslim almış gibi oluyorum. Haklısınız ben de peşini bırakma niyetinde değilim sadece sizin zarariniz daha fazladır demek istemiştim.

    27 haziran 2020 16:08

    5. suslu isin pisligindelerse daha pislik olursunuz kimse hosuna gittigi ve estetik durmasi icin aldığı kolyeyi kusurlu kabul edemez ya mail atmalisin hukuki yollara başvuracağıni belirten ve su an aklimda degil o kosulsuz iade mailini atabilirsin

    27 haziran 2020 16:16

    6. internet alışverişlerinde cayma hakkınız var, sadece kişiye özel olarak üretilen ürünlerde ve hijyen gereği iadesi olmayacak alt iç çamaşırı vb. ürünlerde yok diye biliyorum. kolye bu kapsamda değil bence. pazartesi sabahı kargo şubesini arayıp dağıtıma çıkarmayın teslim almayacağım direkt iade olsun diyebilirsiniz belki. 

    27 haziran 2020 16:20

    7. Trendyolla tekrar iletişime geçtim zaten sitesinde de kolye vb ürünlerin iadesiyle ilgili herhangi bir şey belirtilmemiş. Ama şöyle bir sorun var ki firma urunun onlara kopuk ve kullanılmayacak halde geldiğini iddia ediyor. Bunu duyunca çıldırdım tabii. Allah'tan ürünün fotoğraflarını çekmiştim. Kolyeyi kullanmadimki kopartayim ki zaten kolye kopuk değildi. Ve bir kolye taşıma esnasında kutusunda zaten kopamaz kendi kendine. Şimdi bana sözde kopuk kolyeyi ben onlara gondermisim gibi gondericekler. Düşündükçe deliriyorum. Kargoyu arayıp teslime cikarmamalarini söyleyeceğim salı günü paketi onların yanında açıp tekrar fotoğraflayıp geri iade edicem. İlk kez başıma böyle birşey geliyor. Firma hakkında da trendyol şikayet almıyor. Üç kurusluk ürün için yaptıkları cirkeflige aklım almıyor. Bununla ilgili birşey yapmazlarsa üç kuruşluk demeyip tüketici heyetine gidicem ama size de örnek olsun tüm bu süreç.

    27 haziran 2020 18:17


    8. Süslü aldığınız butiği söyleyin hiçbirimiz bir şey almayalım bu yaptıkları nasıl bir cirkefliktir ya.

    27 haziran 2020 22:36

    9. Papatya silver markası, yorumları da iyi üstelik.

    28 haziran 2020 13:15