uygulamalı girişimcilik eğitimi alan var mı mülakatta ne soruyorlar?

merhaba uzun süredir işsizim kafamda bir proje var profesyonel bir planı yok ancak bir taslağı var diyeyim. işkur da iş ararken bu eğitimi gördüm. başvurmayı düşündüm, mülakata çağırtıyorlarmış. alan var mı bu eğitimi? eğitim öncesi ne sorabilirler sizce?

1. Mülakata eğitimden önce değil eğitimden sonra, iş planı yazdıktan sonra giriyorsunuz. Eğitimi almak için başvurmak yeterli. Kosgeb in internet sitesinden şehrinizdeki eğitim veren kurumları görebilirsiniz. Yalnız kuyruk oluyor. Özellikle büyük bir şehirdeyseniz sıranın size gelmesi aylar sürebiliyor. Israrcı olup kendinizi hatırlatmanız gerekiyor.

İş kurmak için o parayı size direk vermiyorlar, cebinizde paranız olması gerekiyor. Bunu göz önünde bulundurun. Eğitim, iş planı yazma, iş kurma, kosgeb başvurusu, mülakat şeklinde ilerliyor süreç. Siz önce işi kurup harcamayı yapıyorsunuz,onlar bulunduğunuz şehirdeki yoğunluğa göre 1 2 ay sonra harcamalarınızın kdv hariç yüzde 60, 70ya da 80 ini veriyorlar. Yani elime 60 bin verecekler ben onunla iş kuracağım diye beklemeyin.

İş planının tutarlı olmasını ve sizin bu işe hakim, bilgili olmanızı bekliyorlar.

24 aralık 2018 11:01

2. Süslü ben İŞKUR un sitesinde tesadüfen gördüm uygulamalı girişimcilik eğitimi diye başvuru formunun altında mülakat tarih ve saati tarafınıza bildirilecek yazıyor aklım karıştı bu sebeple. Sanırım son şartlar değişmiş artık işi kurmanıza gerek yokmuş öncesinde. Ben de yeni yeni araştırıyorum teşekkürler cevabınız için.

24 aralık 2018 11:04

3. Tam tersi süslü, eskiden iş kurma zorunluluğu yoktu. O zorunluluk bu sene geldi, çünkü çok sömüren insan olmuş. İş kuracağım diye parayı alıp kurmayanlar vs. Ben yeni eğitim aldım ve mülakata bildim o yüzden biliyorum. İşkur sitesinde öyle yazıyor ama çoğu kurum mülakat yapmıyor, onun yerine telefon edip ne kadar ciddisiniz, nasıl bir iş kurmayı istiyorsunuz diye soruyorlar sadece. Yüzde 90 kabul ediyorlar. Çok mantıksız konuşursanız reddederler belki.

24 aralık 2018 11:15

4. Anladım süslü çok teşekkür ediyorum iyice düşünerek başvuracağım

24 aralık 2018 11:28

5. Başvuru aşamasında çok düşünmenize gerek yok. Eğitimi aldıktan sonra illa ki iş kurmak zorunda değilsiniz. Sadece girişimcilik programına başvurmaya hak kazanıyorsunuz ve bunu şu kadar zamanda kullanmalısınız gibi bir kısıtlaması yok. Eğitim dediği öyle çok bilgi veren bir eğitim değil zaten sistemin işleyişini anlatıyorlar.

24 aralık 2018 11:32