uyurken saçların yağlanması nasıl azalır?

saçını haftada bir yıkama sorusunu gördüm şimdi ve insanlar bir hafta yıkamıyorum yağlanmıyor filan demiş ben ikinci gün yıkamazsam üçüncü gün insan içine çıkmaya utanacağım tel tel hale geliyor dipleri ve ne olursa olsun yıkamam gerekiyor. özellikle uyurken yağlandığını fark ettim mesela sabahtan akşama yağında bir değişim olmuyor ama uyuyup uyanınca bir anda yağlanmış oluyor. bir de aslında saçlarım kuru uçları hiç yağlanmıyor zaten boyalı ve sürekli ısı gören bir saç. sizce bu gece yağlanmasının sebebi nedir ve nasıl engellerim?

1. Süslü saçlarını tepeden toplayıp yatabilirsin. Bir de şunu fark ettim. Eğer saçımı gün içinde toplu kullandıysam yağlanması biraz gecikiyor. Ama sürekli saçını toplamak, düzeltmek için dokunursan daha çok yağlanır. Bir kez sıkıca toplayıp mümkün olduğunca dokunmamak gerekiyor.

Bazı insanların saçlarının yağlanmaması tamamen genetik. Kardeşimin saçı hiç yağlanmaz, benimki 2günde dışarı çıkılamayacak hale geliyor

25 ocak 2022 23:15

2. saçlarımı sürekli ısıyla şekillendiriyorum ve toplarsam gün içinde de yatarken de çok kolay toka izi çıkartıyor bu yüzden hep açık gezerim ya da kıstırmalılarla hafifçe toplarım ama zaten kıstırmalılar uyurken kullanılmaz o izi de istemiyorum. yastık kılıfımı haftalık değiştiriyorum ama acaba saten ipek filan kullanmak yarar sağlar mı diye düşünüyorum neden nasıl yarayacak bilmiyorum da artık suçu yastık kılıfıma atmaya kadar geldi iş

25 ocak 2022 23:19

3. Ay haftada bir sac mi yikanir gercekten. Ister istemez o sac da kokar, dipleri de kokar. Ter kokar buram buram. Ter disinda sigara kokar, yemek kokusu bile sinebilir ya. Insanlara hayret ediyorum gercekten. Bende malesef her gun banyo yapmaya alistigim icin ertesi gun o saci kullanamiyorum. Mecburen kullanmam gerektiginde yani mesela ise gec kalmissam ve yikayamadiysam yuzumu bile cirkin gosteriyor saclarim. Her gun yikamak guzel ama ya. Daha fresh hissettiriyor.

25 ocak 2022 23:24

4. Süslü bu tamamen genetik. Saçın yağlıysa yağlıdır, kuruysa kurudur maalesef. Benim de saçım aşırı kurudur, 1 hafta yıkamasam yağlanmaz ama yıkıyorum. Dışarı çıkıyoruz hava kirliliği var, kötü kokular var sonuçta. Evliyim bide adamın yanında nasıl öyle dolaşayım? Kışın haftada 3 yazın 4 kez yıkarım. Yağlanmıyor okey de güzel kokmak da önemli. Kuru olduğu için duşta saçımı sadece 1 kez şampuanlıyorum ve çok kuru saçlara özel şampuanları kullanıyorum. Bu şampuanlar zaten yağ katkılı falan oluyor saçın yıpranmasını önlüyor. Kurutma ve şekillendirme de yapmadığım için gayet sağlıklı saçlarım.

25 ocak 2022 23:32

5. bence de abartmaya gerek yok da hem kışın soğuktan hem de yorgunluktan bazen o ikinci gün yıkanma sonra yeniden saç yapma işlemi çok zor geliyor oyalanmadan direkt uyuyabilmek istiyorum çünkü saç yıkamak artı iki üç saat ekliyor bana kuruması şekillendirmesi vs derken. bir gün daha kullanabilme opsiyonum olsun istiyorum ama ne zaman üçüncü güne geçsem gerçekten çok çirkinleşmiş ve bakımsız hissediyorum keşke kolay yolu olsaydı

25 ocak 2022 23:34

6. Hormonlarla ilgili sanıyorum çünkü hamileyken ve emzirirken saçlarım hiç yağlanmadı. normal yaşamda saçımın yağlanması 1 gün sürüyor. Ama bu teorimi bir doktorla paylaşmadım şimdiye kadar.

25 ocak 2022 23:35

7. Uyurken terliyoruz bu yüzden yağlanma oluyor

Bir de yastık kılıfı temiz değilse o da arttırıyor süslü

Geniş gevşek bir bone takılabilir belki, bir de kılıfları Max 2 gün kullanmak gerek

26 ocak 2022 01:46

8. Yastik kilifiyla alakali oldugunu sanmıyorum. Saçın yapisi yagliysa o sac naparsan yap yaglanir. Her gün yikamaya alistirirsan her gün yaglanir, o sebeple yaglaniyor diye her gun yikamaya alistirmamak lazim. 2 gün iyiyse Saçın ve 3.gun yaglaniyorsa o gunu kuru sampuanla idare et ve aksamina yika en azından 3 gün kullanmis olursun sacini.

Benim de sacim asiri yagli ama yapacak birsey yok. Ustte denildigi gibi benim de hamile iken saclarim daha az yaglanir olmustu muhtesemdi. Kullandigim sampuana vermistim, ama yok anladım ki o donemki hormonlardanmis. Şuan ayni sampuani kullaniyorum gene ayni, eskisi gibi.

26 ocak 2022 02:08