vücuttaki morluklar neden olabilir?

merhaba arkadaşlar, vücudumda morluklar oluşuyor. küçük ve acisizlar. genelde bacağımda olsa da kolumda da ufak bir tane rastladım. kan değerlerim düşük çıktı. lakin bu morarmalar bende birkaç yıldır zaman zaman oluyor. trombositlerim düşük çıkmadı. neden oluyor olabilir. uzun zamandır olması nedeniyle cok tehlikeli görüp doktora gitmedim. sağlık alanında çalışan veya tıp okuyan arkadaşlardan fikir almak istedim. biliyorum burada yazacağına doktora git diyeceksiniz haklı olarak. su sıra vakit bulup sağlığımla ilgilenemiyorum.

1. Demir ve K vitamini değerleriniz nasıl?

24 ağustos 2017 13:13

2. Vitamin eksiklerimi bilmiyorum açıkçası. Demir eksikliğine dayalı mi kansızlık onu da bilmiyorum. Sağlık ocaginda yapıldı tahlilim. Anemi tedavisi sonrası talesemi testi uygun görüldü. Hastaneye gitmeye bir türlü vakit bulamıyorum. Zaten gitmek için hal bile bulamıyorum.

24 ağustos 2017 13:17

3. bi kalp damar doktoruna görünmelisiniz. damarlarınızda, kan dolaşımınızda bi sorun olabilir. yanılmıyorsan venöz yetmezlik belirtisi bunlar.

24 ağustos 2017 13:28

4. B9, k 12, C vitamini , b12 değerlerinizde eksiklik olması olası.

Onun dışında fibrinojen eksikliğiniz de olabilir.

Talesemi de olabilir

Kilit nokta kan değerleriniz.

24 ağustos 2017 13:36

5. Bende de yıllardır olur. Bir yere çarpmışımdır diyip geçiştiriyordum. Ama kan değerleriyle ilgili bir soruna işaret edebileceğini öğrenince doktora gittim. Başka herhangi bir şikayetim olmadığı için bana test falan yapmadı. Bu morlukların ağrı kesicilerden olabileceğini okumuştum internette, benim de içtiğim neredeyse tek ilaç ağrı kesiciler. Onu gözlemlememi istedi doktor. Gerçekten de ne zaman ağrı kesici içsem morluk oluşuyor bacaklarımda.

24 ağustos 2017 13:42

6. Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için. Kisa zamanda doktora gidebilirim umarım. Tekrar ayrıntılı test yaptirmak istiyorum hastanede.

24 ağustos 2017 13:43

7. (yazar: storm) aslında migren sebebiyle ben de cok sık agri kesici kullanıyorum :s

24 ağustos 2017 13:44

8. çok alakasız olucak belki ama çok hormonlu ezik veya zamanı geçmiş meyve sebze çok tuketirseniz de vucutta morarma olabileceği kalmış aklımda..

24 ağustos 2017 16:54

9. Kesinlikle vakit kaybetmeden hemotoloji uzmanına görünün. Sizi korkutmak istemem ancak kanser belirtisi de olabilir. Kan kanseri olan kişilerde ilk belirtileriymiş bu ağrısız morluklar. Aynı şekilde eşimin annesinde mevcuttu. Kan değerleri düşük çıktı. İlaç tedavisi görüyor. Geçmeye başladı morluklar. Morluklar çıktıktan 2 gün sonra doktora gitti ve doktor iyi ki vakit kaybetmeden geldiğini söyledi. Konuyu baya bir araştırdık , lütfen ama lütfen bir an önce doktora gidin ve detaylı test yaptırın.

24 ağustos 2017 17:55

10. O da geldi aklima ama morluklar cogunlukla yazin oluyor ve bayagi zamandir var kanser olsam baska belirtilerini çoktan görürdüm diyorum yanlis mi diyorum acaba bilmiyorum :s

24 ağustos 2017 19:33