vajinanızı neyle yıkıyorsunuz özellikle regl döneminden sonra?

vajina kendi kendini temizler falan filan bence hikaye iki günde bir yıkamazsam dışarıdan fark edilecek derecede kötü kokuyor. özellikle regl döneminde ve sonrasında cehennem azabı gibi kokuyor günde iki kere yıkamadan rahat edemiyorum. activex antibakteriyel sıvı sabun ve beyaz katı sabunla yıkıyorum anca geçiyor. ben bu zamana kadar mantar vs. bi sorun yaşamadım ama yaşamayacağımın garantisi yok. watsonsta satılan o bölgeye özel temizleme jellerinden denedim markasını hatırlamıyorum ama kokuyu geçirmiyor hiçbir şekilde ve temiz hissedemiyorum. siz nasıl yıkıyorsunuz özellikle koku problemi olanlar?

1.  Beyaz sabun nedir ya jinekologlar bas bas bagiriyor kullanmayin diye

10 temmuz 2023 11:57

2. yıkıya yıkıya floranı bozduğun için yıkamadığında kötü kokuyo olabilir mi sadece bi soru

10 temmuz 2023 11:58

3. muhtemelen sürekli parfümlü ürünlerle yıkadığın için dengesini bozmuşsun ve enfeksiyonun var. sağlıklı floraya sahip vajina öyle cehennem azabı gibi kokan bir şey asla değil. kokulu akıntın varsa jinekologa git, tedavi edilmeyen enfeksiyon ilerde başına büyük dertler açabilir.

ayrıca jinekologların profların ısrarla altını çizdiği bir konu hakkında "bence hikaye" demen inanılmaz komik. mesela dünyanın düz olduğuna falan da inaniyor musun sadece soruyorum :d

10 temmuz 2023 12:04

4. Bütün jinekologlar vajina kendi kendini temizler demiş hemfikir olmuş, hanımefendi hikaye diyor. Cehennem azabı gibi kokuyorsan cahil cahil sıvı sabun kullanmak yerine yediğine içtiğine dikkat et, tuvaletini yaptıktan sonra bi zahmet bi su tut, regl döneminde de mümkünse o pedini sürekli değiştir

10 temmuz 2023 12:04

5. Çamaşır suyuyla yıkasaydın kanka, activex az olmuş

10 temmuz 2023 12:07

6. floranız bozulmuş ve muhtemelen kronik bakteriyel enfeksiyonunuz var. doktora gidin ve bir tedavi alın muhtemelen antibiyotik verecektir. sonrasında da vajinanızı yıkamayı bırakın.

10 temmuz 2023 12:12

7. Antibiyotik kullanmak

10 temmuz 2023 12:18

8. Şimdi iç dudaklarda akıntı birikebiliyor  özellikle yapısına göre. 2-3 gün hiç su değmezse, o birikinti haline gelen akıntı parçaları koku yapar tabi. Suyla o birikintiler temizlenebilir. (Duşta veya çişten sonra)

Eğer vajinal bir hastalık (bakteriyel olabilir veya bazı mantarlar olabilir) yoksa ve suyla o iç dudaktaki birilintileri yıkamanıza rağmen koku geçmiyorsa, ben temizliğin yetersiz olduğunu düşünürüm. Ayrıca külotlarınızı pamuklu seçmeye çalışın. Eğer akıntınız çoksa, hergün suyla temizlemeyi ve pamuklu külot (+ alt giysinizi de hava alan bir kumaş seçin) kullanımını 1-2 hafta deneyin. Sabunları bırakın. Bi deneyin bakalım nasıl olacak koku sorununuz.

Eğer çok kesif bir kokuysa bahsettiğiniz, bakteriyel bir enfeksiyon da olabilir. O be kadar yıkarsanız yıkayın, bunlara ne kadar dikkat ederseniz edin, enfeksiyon geçmeden geçmez.

Adet dönemi için de; adetiniz bitmeden sabunla vs yıkamayı önermiyorum. Bittikten sonra su yetersiz hissettiriyorsa, sadece adet bitimindeki 1 gün intin gel ile yıkayabilirsiniz o kan- akıntı karışık birikintilerinizi. Onun dışında sabunları bırakın, pamuklu külot+ alt giysi ve suyla akıntılarınızı temizleyin.

10 temmuz 2023 12:20

9. Antibakteriyel sabun mu.. cehennem gibi kokması bu yüzden neden anlamıyorsunuz ki? Ben üst kısmı sadece suyla yıkıyorum iç tarafı asla ellemem bu zamana kadar hiç koku sorunum olmadı. Her gün çamaşır değiştirin pamuklu giyin sıkı dar kullanmayın naylon tangalardan uzak durun kokmazsınız. Şu sözlükte her gün yeni bir şeye şaşırıyorum ya.

10 temmuz 2023 12:22

10. Utanmasan camasir suyuyla giriseceksin süslü... açıkçası çoğu insanda bu kadar yoğun bir koku problemi yok. Çünkü deli gibi cifle am ovalayacak seviyede değiliz.

Suyla yikamam yetiyor

Bu kadar kötü kokuyorsa ya hormonel bi bozukluk var ya da floraniz bozulmuş

10 temmuz 2023 12:29