vaseline'yi cilde sürmek kötü mü gerçekten? bir haftadır sürüyorum bebek gibi oldu cildim? ortaokulda hocamız vardı bir tane süslüler?

çok güzel bir kadındı, endamı var güzelliği var her şeyiyle her yeriyle çok güzel bir kadındı; yüzü tertemiz pasparlak elleri tırnakları bakımlı, kıyafetleri her zaman ütülüydü; şalı hiçbir zaman bozulmazdı sabah nasıl taktıysa o şekildeydi. bir gün biz de sorduk cildinize ne kullanıyorsunuz diye bizim de şu anda rutin olarak yaptığımız şeylerden bahsetti en büyük sırrım da vaseline dedi çıkardı çantasından gösterdi. el ve tırnaklarına da sürüyordu sık sık görüyorduk. yani şimdi durum böyleyken, kış da geliyorken, nemlendiricilerimiz yetersizleşmeye başlamışken vaseline bir şans daha vermeyelim mi süslüler? ne diyorsunuz? sağlıksız mıdır? zaten dudaklarımıza kullanıyoruz etkisini gördük. evet farkındayım dudak ve cilt farklı ama benim de elimde koskoca bir örnek var.

1. Sürmek istiyorsan sur bizi niye ikna ediyorsun anlamadım süslü hdhdh. Sana iyi gelen başkasına da gelecek diye bir şey yok sonuçta.

23 ekim 2022 09:30

2. Süslü ona kalırsa annem de makyaj yaptığında su ve sabunla çıkartıyor o kadar ürün vermeme rağmen. Aynısını ben yaptığımda pıtır pıtır siyah nokta ve komedon çıkıyor. İsterseniz biraz daha deneyin, ama vazelin hakkında zamanında duyduğum tek bir şey var ki o da moleküllerinin cilt yüzeyinden geçemeyecek kadar büyük olması, yani cildi nemlendirmek yerine cilt üzerinde bir bariyer oluşturuyor.

23 ekim 2022 09:59

3. Ben vazelini burun kenarlarım ve dudağım için kullanıyorum çok iyi geliyor ikisine de. Dudaklarım zaten çocukluğumdan beri çöl gibidir vazelin çok güzel yumuşatıyor. Burun kenarlarım da ne kadar nemlendirici kullansam da çok kuru, hafifçe vazelin sürüyorum ama tüm yüzüme sürmem ya. Bölgesel olabilir bence.

23 ekim 2022 10:10

4. Vaselinei cilde sürmek niye kötü olsun nereden duydunuz bunu? Yüz için komojenik olabilir tabii ki daha farklı şeyler sürmek gerekiyor ancak onun dışında gayet iyi.

23 ekim 2022 10:15

5. Vazelin süslüye reklam verdi sandım okurken hshwhhw

23 ekim 2022 11:16

6. Vaseline yazınca herkes vazelin olduğunu anlamış mı anlamış asıl buna kulp takan geri zekalıdır

23 ekim 2022 11:52

7. Vazelini nemlendirici olarak sürmek yerine altına normal nemlendiricini sür sonra az bir vazelini eline alıp ısıtarak tampon yapar gibi kuru bölgelere sürebilirsin süslü. Bu şekilde daha çok verim alırsın.

23 ekim 2022 12:46

8. vazelin yüze sürülmez diye bir şey yok aksine kuru ciltlerde nem kaybını önlemek için mükemmel bir ürün. komedojenik de değildir bu arada. yağlı ciltlerde fazla sebumu cilde hapsettiği için sivilceye sebebiyet verebilir tabii o ayrı bir şey.

23 ekim 2022 14:16

9. Bariyer oluşturduğunu düşünüyorum ben de. Ayrıca içinde petrolatum olan bir ürünü yüze sürmek ne kadar doğru bilemedim.

23 ekim 2022 14:29

10. Vaseline apayrı bir marka olabilir geri zekalı vaseline deyince akla direkt vazelin geliyor mu geliyor hala salak salak bi şeyler yazıyorsun sjssj vaseline apayrı bir marka olarak külot üretiyor sanki :d

23 ekim 2022 14:38