video editlemek ne kadar zor? profesyonel olarak değil de youtube da fmv yapanlar seviyesinde?

süslüler video editlemeye başlamak istiyorum ama sadece hobi olarak mesela youtubeda bir sürü diziden kesitler alıyorlar bir şarkı seçip klip yapıyorlar ya o şekilde şeyler yapmak istiyorum ama hiç denemedim daha önce. çok mu zor bir şey bu? fikri olan, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

1. premiere pro başlangıç için ideal süslü. davinci resolve da aynı şekilde.. internette bir sürü tutorial var öğrenebilirsin bence.

20 nisan 2022 17:54

2. ay süslü çok zamansız ve fakir biriyim aslında o yüzden ücretli bir şey kullanamam ama davincinin ücretsiz versiyonu yeterli olur mu sizce? bir de öğrenmek çok zaman alır mı ki çünkü cidden hiç zamanım yok ve tamamen kafa dağıtmak amacıyla kendimi buna vermek istiyorum uzun süre öğrenmeye harcayıp iyice strese girmek istemiyorum. bu arada konu hakkında bilgim sıfır ve soracak kimsem yok bu yüzden biraz burada şey yapıyorum. ve çok çok teşekkürler.

20 nisan 2022 18:13

3. Süslü o dizi editlerini telefondan capcut vs ile bile yapan var. Profesyonel bir şey aramıyormuşsunuz onlar ile başlayabilirsiniz. Ben zevkine YouTubea video atıyordum vn vlog diye bir uygulama kullandım mesela.

20 nisan 2022 18:16

4. teşekkür ederimm

20 nisan 2022 18:37

5. Adobe Premiere Pro ile 1 günde video editlemeyi öğrendim. Illegal yollardan ücret olarak indiriliyor djjdjd özellikle İngilizcen varsa Youtubeda çok güzel açıklayan kanallar var. Premiere Pro 101/for beginners VS gibi arama yapıp 10dklik bir video ile öğrendim ben. 5 6 dakikalık videolar vardı elimde 30 saniyelik bir video oluşturdum bunlarla. İşte videoları kırpma, hızlandırma, müzik ve altyazı koyma ve biraz da color correction yaptım. İlk gün bunu yapmam 2 3 saat sürmüştü tabii, artık aynı işlemi yarım saatte bitirebiliyorum. Yani çabuk öğrenirsin çok kolay bir program, kullandıkça da elin alışır hızlanırsın

20 nisan 2022 20:57

6. çok teşekkür ederimmm