wcden sonra genital bölge temizliği konusunda son noktayı bi koyabilir miyiz ama asla tartışmadan lütfen?

kızlar tartışmadan bu konuya bi son noktayı koyalım istiyorum lütfen, sözlükte günlerdir bu soruyu araştırıyorum taharetle ilgili bütün cevapları okudum iyice kafam karıştı. sorcağım sorular klozet kullananlarla alakalı ve her gün duş alamıyorum ( yurtta kalıyorum ortak banyo sırası sorunu), ona göre cevaplarsanız çok sevinirim. 1) son yapılan araştırmalardan öğrendiğimiz kadarıyla sifon çekince içindeki mikrop pislik parçacıkları 3 metreye kadar yayılıyormuş, yani sifon çekerken kapağını kapatıyoruz ama klozetin içinde taharet suyunun çıkış yeri pislik doluyor, ordan çıkan su da temiz değil haliyle, bunda tamam mıyız? o zaman burda en çok verilen cevap olan taharet musluğunu tazyikli bi şekilde anüse denk getirerek yıkamak elendi, veya klozette otururken taharet suyunu açıp eli önden klozete sokarak elle önden arkaya yıkamak da elendi , çünkü o su pis bi yerden çıkıyor? bir de suyu ayarlıyorum arkaya denk geliyor,arkadan öne önü de temizliyor diyenler hele tam bir facia, anüsü öncesinde silsek bile ordaki bütün bakteriler arkadan öne gelen tazyikli suyla beraber genital bölgeye de bulaştı, bu da elendi. bunlara muhalefet olan varsa sebepleriyle anlatabilir mi? 2) taharet musluğu ne kadar pis olsa da en temiz ve problemsiz hissettireni suyla yıkamaktı , bende taharet musluğunu temiz diye düşünüp hep böyle yıkardım ve tertemiz hissederdim :( duşa girmeden o bölgeyi suyla yıkamanın başka bir yolu yok mu? sulu peçeteyle silmek bile aynı temizlik hissini vermiyor çünkü.yaai kendi evim bile olsa her m*çmadan sonra sifonu çekince klozetin içi taharet musluğuyla beraber bok parçaları dolacak ve kullanmak imkansız olacak, klozeti tasarlayanlar bunu nasıl düşünememiş ? 3 ) en çok verilen 2.cevap klozete oturmadan önce temiz banyo musluğundan peçete ıslatarak klozete oturmak ve popoyu ve vulvayı öyle temizlemek. bu mantıklı ama şöyle mi yapıyorsunuz? şimdi tuvalete girdik ve ihtiyacımızı giderdik ,sonra önce kuru peçeteyle kabasını alıp, sonra baya donumuz inik şekilde ayağa kalkıp ya da squat pozisyonunda kalıp ıslak peçeteyle önce vulvayı sonra anüsü mü temizliyorsunuz? sonra tekrar kuruluyoruz ve bitti değil mi? 3) en çok verilen 3.cevap da intim mendiller, rossmanda en çok önerilen çeşidi parfümlü yani zararlı. ben bitek facelle marka buldum. bunlarla da iç dudak kısımlara dedğdirmeden sadece vulva kısmını temizliyoruz değil mi? phleri 3.8 olmalıymış ama çoğu markada yazmıyor, uzun vadede bir zararı olur mu? 4) başka önerileriniz varsa açığım

1. Bu kadar abartılacak komplike bir eylem değil bu ya alt tarafı götümüzü yıkıyoruz arkadaş. Nasıl rahat ediyorsan öyle yap işte. Bu zamana kadar taharet musluğunu kullanıp ölmediysen bundan sonra da ölmezsin demek ki kullanmaya devam edebilirsin.

26 mart 2024 15:45

2. bu yaşa kadar bu sorularına cevap bulamadıysan bırak popon boklu kaLsın ya bir de uzun uzun anlatmış. Süslü; bir Sözlük, eğitim kurumu değil.

26 mart 2024 15:55

3. Süslü atladığın bir şey var. Sıfıra sıfır hiç bakterinin olmaması mümkün değil. Elimizi yıkadığımızda bile %99a kadar mikrop gidiyor. Yüzde yüz gitmiyor eldeki mikroplar. Klozet de yüzde yüz temiz değil temizliği de mümkün değil. Bir de oturuyorsun. Yani yüzde yüz bir temizlik istiyorsun.

ananemler klozet kullanıyor. Gidince mecbur kullanıyorum. O zaman 2.sini uyguluyorum peçeteye lavabodaki musluktan su tutarak. Dışarda avmde falan sadece peçete kullanıyorum.

Vajinanın dışına da jeller, parfümlü hazır ıslak mendil kullanılması önerilmiyor. Hareket halinde terliyorsun ya da çamaşırına deymiş oluyor. Vajinanın içine illaki ulaşır diye düşünüyorum çünkü nemli bir organ zaten.

26 mart 2024 16:01

4. Bu kadar düşünmekte takıntıya yol açar. Okb olursun sonra

26 mart 2024 16:02

5. islak mendil diye bir sey varken neden sicmadan once pecete islatmak gibi bir sey soz konusu anlayamadim gotunu silerken parcalanir gider o? ayrica intim mendille ic dudaklari da silebilirsin zaten onun icin yapiliyor, sadece dis dudaklari silecek olursan islak mendil de kullanabilirsin normal bir deri orasi

26 mart 2024 16:05

6. Tuvalet eğitimi 2 yaşında başlıyor arkadaşlar. 2 yaşında.

26 mart 2024 16:06

7. A4 abla sen nasıl bir cahilsin ya

26 mart 2024 16:09

8. aha süslü sözlük geleneksel taharet sorusu açılmış, bayağıdır açılmıyordu çekirdeğimi kolamı aldım izliyorum çıkacak kaosu shskflvldşdl

26 mart 2024 16:12

9. allahım sen kimseye 3-4 yaşında almış olması gereken tuvalet eğitimi için 8 paragraf soru açtırma ya rabbim. intim mendille zaten işin yok o tuvalet temizliği için tasarlanmış bir şey değil. her şeye bir kulp bulmuşsun ıslak mendille sil tuvalet kağıdı ile kurula işte daha ne yapılabilir ki? zaten anlamıyorum arkadaş her gün mü sıçıyorsunuz da bu kakayı temizlemek bu kadar olay oluyor? 4 günde bir yapıyorum ben o da zaten duş alacağım güne denk gelmiş oluyor, ıslak mendil ile temizleyip tuvalet kağıdı ile üzerinden geçiyorum sonra da duşa giriyorum.

26 mart 2024 16:20

10. a6 ne alaka aq ben ne soyluyorsam doktorun dedigini soyluyorum, ki doktorlarin arasinda bile fikir ayriligi olan bir konu orasi da ayri

26 mart 2024 16:23