wellbutrin ile 5-htp kullanmak ?

susluler gittiğim sigara bırakma polikliniği bana wellbutrin yazdı (başlangıç 150 sonrası 300) ben bu ilacı 3 sene önce başka bir sebepten de kullanmıştım aşinalığım var. geceleri uykudan pat diye kalkıp beni üzecek ne varsa düşünerek ağlayıp sonra uyuyamıyordum ve aşırı gergin oluyordum bu sebepten selectra ile birlikte kullanmıştım. şimdi ise ben 3 aydır 5-htp kullanıyordum fakat wellbutrine başlayınca bıraktım ve bu problemi tekrar yasamaya başladım. (5 htp seretonin salgılatan bir takviye wellbutrin dopamin) klinikteki doktora sorduğumda 5-htp hakkında bilgisi olmadığını söyledi. internette okuduğum yabancı forumlarda bi şey olmaz diyen de var kullanılmaz diyende. bir umut buraya yazayım dedim, bilgisi olan birisi varsa cok sevinirim.

1. Ben 5 htp solgarın kullandım. Zaten takviye olarak geçiyor. Doktor arkadasıma da sordum antidepresan değil dedi kullanabilirsin dedi. Arastırmalar sonucu bi yan etki zararı da bulunmamış. Çok detaylı araştırma sonucu da yok yalnız... Ben şu sekil kullanamadım aşırı derecede karın ağrısı yaptı. İçtikçe vücudun alısır dendi ama kesinlikle bi ağrı kesici daha var aynı o hapı almısım gibi şiddetli karın ağrısı yapınca bırakmak zorunda kaldım. Niyetim devamlı içmek değildi kür gibi kullanmaktı. En güvendiğim marka solgar olduğu için tercih etmiştim fakat acaba başka bir markanınki de aynı etkiyi yapar mıydı bilmiyorum. Sigarayı bırakma çabam sırasında denemiştim ben de.

6 eylül 2021 15:19

2. Suslum cevabın icin coook teşekkür ederim, spesifik bir soru olduğu icin cevap gelmesinden ümitsizdim. 5-htp bende de aç karna içince mide bulantısı yapiyor. Ama tek kullandığım surece cok faydasını gördüm.  Suslum sigara bırakma sürecinde sen de wellbutrin mi kullandın yoksa aynı içerikli başka bir ilac mı? Basarılı sonuç aldın mı ? Ve kaçıncı günde sigaradan soğudun 3.günüm fosur fosur içiyorum hala

6 eylül 2021 15:38

3. Şöyle ben daha önce ilaç kullanmadan bırakmıştım. Bu 5-htp yi de kendim araştırmıştım. Reçeteli mutluluk hapı yerine takviye gibi alıyım. Sigarayı da bırakma niyetim var denk düşüriyim demiştim. O yüzden şuan içmenize yorum yapamıcam ama o dönemler her istek geldiğinde su içip öteliyordum.

6 eylül 2021 15:54