yönetici ya da 10+ yıl tecrübeli adaylar için iş görüşmesi?

süslüler selam. iş hayatında çok yeniyim iki yıldır bir şirkette çalışıyorum ve şu an iş değiştirme aşamasındayım. yani değiştirmeye çalışıyorum diyelim. kurumsal yerlerin işe alım prosedürleri biraz uzun bildiğiniz gibi ve bana bu süreçte biraz fenalık geldi :/ o yüzden tecrübe arttıkça bu iş görüşmeleri nasıl ilerliyor merak ettim. mesela şu an ik görüşmesi + ik & yönetici ekiple görüşme + yetenek & ingilizce testleri + case study + referans + teklif diye gidiyor ya süreçler aşağı yukarı, tecrübe arttıkça direkt yöneticiyle mi görüşülüyor? yoksa direktör seviyesinde birine de "sen şu ingilizce testini, zeka sorularını bi çöz bakiim" mi diyorlar yine :d

1. manager seviyesi için de birkaç aşamalı mülakat süreci ve ingilizce testi vs gönderdiklerini gördüm ben. direktörü bilemiyorum ama. yine de tecrübe arttıkça direkt yöneticiyle görüşme gibi bir şey olmuyor, ik görüşmesi, teknik görüşme, son olarak yönetici görüşmesi olarak gider çoğunlukla. süreçler gerçekten çok anlamsız uzun bu arada bence de, bir de aralara koydukları süre de saçma sapan. kimse sizin şirketinizde çalışmak için ölüp bitmiyor aynı anda başka yerlerle de görüşüyor, elinizi biraz çabuk tutun ki siz alın adayı yani.

3 kasım 2024 20:49

2. of evet süslü gerçekten inanılmaz uzun ve tamamen prosedür olsun diye saçma sapan böyle uzatıldığını düşünüyorum açıkçası. zaten short list'e kaç aday kalıyor ki, biraz hızlandırılabilir. bu çile bitmiyor yani demek ki tecrübe kazansan da :(

4 kasım 2024 00:14