yüzde asimetri (hafif düzeyde laterognati) çift çene ameliyatına değer mi?

selam süslüler, yüzümde daha doğrusu çenemde belirgin bir asimetri var. ilk bakışta anlaşılmaz, yüz yüze kimse söylemeden fark etmiyor ama fotoğraflarda özellikle de ön kamerada inanılmaz belirgin. bir taraf diğer taraftan daha ince ve çok daha çökük duruyor. bir ortodontiste gittim ve ameliyat önerdi. laterognati deniliyor buna bilenler vardır ama benimki asla google görsellerde çıkan düzeyde değil ve kapanış açısından da işlev bozukluğu yok. sonrasında çene ameliyatı yapan bir profa muayene oldum ama ameliyatlık düzeyde olmadığını, illa da çok simetrik olmak istiyorsam olabileceğini söyledi. ben çok takıntı yaptım ve bu durumdan hiç mutlu değilim. hafif düzeyde sorunlar için çene ameliyatı geçirenler var mı? sizce değer mi veya böyle bir durumu olup alternatif bir tedavi seçeceği bilen var mı?

1. Bende de hafif var bence yüzü en çok etkileyen unsur çene. Ücretler nasıl bu ameliyat için biliyor musunuz

10 ocak 2023 20:23

2. Süslü ameliyattan ziyade tek taraflı çene törpületme işe yaramaz mı? Bende aynı sorundan muzdaribim. Benim alt çenem önde tam ameliyatlığım ama göze alamadım açıkçası. Ama bana da çok hafif düzeyde gerek yok demişlerdi. Törpületme hafifletir belki hem basit bir işlem diye düşünüyorum

10 ocak 2023 20:24

3. a1 hiç bilmiyorum maalesef, geçen senenin başında muayene olmuştum ve doktor gerekli görmeyince bu fikri rafa kaldırmıştım, sormadım da ama son zamanlarda tekrar takıntı haline getirdiğim için düşünmeye başladım. güvenilir, bütüncül bakan bir doktor bulup tekrar muayene olmayı düşünüyorum.

10 ocak 2023 20:27

4. a2 süslü senin durumunda belki törpületme bir seçenek olabilir ama benimkinde sanmıyorum, sanki tekrar oturtulması gerekiyor gibi :) bir de ben çökük kısımdan hoşlanmıyorum, diğer taraf gibi olmasını isterdim o yüzden düşünmedim açıkçası ama törpületme de çok kolay değildir herhalde diye düşünüyorum, o da kemiğe bir müdahele sonuçta.

10 ocak 2023 20:31

5. Çok zor ameliyatlar diye biliyorum süslü, youtubeda olanların videoları vardır.  Doktorlar da ondan önermemiştir bence.

10 ocak 2023 23:04

6. a4 evet süslü baya zor, izlersem asla yaptıramam. hayatımda hiç ameliyat olmadım çok şükür ve kemik üzerinde yapılan ameliyatlar da hep daha korkutucu geliyor bana. ama ortodontistlerin sayfalarında da bir haftada normale dönmüş kişileri görünce de o kadar zor değil mi acaba diyorum. o nedenle ameliyat olan biri deneyimlerini paylaşsa keşke :(

11 ocak 2023 00:02

7. Ben değil ama ablam sırf estetik için yaptırmıştı aşşırı zor birşey çene ameliyatı. Sürekli bant falan takmak lazım yüzü tamamen toplayan, çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç. Oklüzyonunda bir problem yoksa iyice düşün derim.

11 ocak 2023 00:32

8. Estetik için derken a5? Ne şikayeti vardı? Normal hayata dönmesi ne kadar sürdğ? Ücret nasıldı operasyon için?

11 ocak 2023 01:57

9. Kemal uğurluya 3 ay önce çift çene sordum, 50bin dendi. Bunun ortodontik tedavisi de var.

11 ocak 2023 06:32

10. owww tam da kemal uğurlu'yu takibe almıştım :(