yaşlanıyor olduğumu kabul edip nasıl kendimle barışabilirim?

34 yaşındayım. üniversitedeki fotolarıma bakıyorum facebook hatırlattıkça. yüzüm inanılmaz güzelmiş, tek pürüz yokmuş, saçlarım hacimli gürmüş. baktıkça sinirim bozuluyor çünkü saçlarım artık öyle değil, yüzüm o kadar pürüzsüz değil, ufak tefek çizgiler çıkmaya başladı, yanaklarım o fotolardaki gibi kalkık değil. vücudum o kadar fit değil. neden bilmiyorum ama kendime sinirleniyorum bu yüzden, yani eskisi kadar güzel olmadığım için. böyle bir durum yaşayan var mı? üstesinden gelebildiniz mi?

1. Anonim 1 cevabınız için teşekkürler. Anonim 2 belki spor, besleme, saç vs gibi bir şeyi değiştirmişsinizdir ondan daha hoş bulmaya başlamışsınızdır kendinizi. Belki de özgüveniniz artmıştır. Sizce hangisi? CevAbınız için teşekkürler

14 kasım 2021 14:13

2. Haklısınız anonim 3. Ama işte kafamdaki sesler

14 kasım 2021 14:14

3. Ben kendimle barışmak için estetik yaptırmaya başladım.

14 kasım 2021 14:24

4. 34 yaşında kendine iyi bakan bir kadınsanız ve genetik faktör/hastalık etkisi yoksa o kadar yaşlı görünmemeniz lazım diye düşünüyorum. Çünkü benim çevremdeki kadınlar öyle yaşlı durmuyor. Fazla stres yapmış olabilir misiniz? 34 geçkin bir yaş değil, hatta tam olgunluk dönemi. Her yaşta aynı görünemeyiz. Bu meseleyi çok kafanıza takmışsınız, o yüzden kusurlarınızı gözünüzde büyütüyorsunuz gibi geldi.

14 kasım 2021 14:28

5. Kendinle barismak için estetik mi aman allahim bu nasil bir kafa ya, estetik doktorlari yerine psikologlara siginmak gerek.

Suslu 34 yasinda bu kadar çökmüş olamazsın, Kan değerlerine baktirabilirsin bence. Ya da sana öyle geliyor tamamen, sosyal medya algilari bozuyor.

14 kasım 2021 14:32

6. Çökmek değil susluler ama fark oluyor tabii ki. Ben de düzenli spor yapıyorum, bakımımi ihmal etmiyorum ama üniversitedeki gibi de görünmuyorum. Bu fark insanı bazen çok üzüyor gercekten. 33 yaşım benim de. Yaşıtlarına göre genç gozuksen de gençlik başka bir şey.

14 kasım 2021 14:46

7. Yüzdeki dirilik kollajen azalması ile yavaş yavaş kaybediliyor ss bundan bahsetmiş spor vücut için evet ama yüze Tabiki etkisi yok.

Kendinle barışmak için yaşlanmayı yavaşlatmak için yapılacak en mantıklı şey botoks bunun psikolojik bir yanı yok imkanınız varsa botoks yaptırın süslü. Saçınıza ilik bakımı yapıp güçlendirin dolgunlaştırır.

Doğal bir şeyler arıyorsanız Yüz yogası deneyin.

kollajen takviyesi alın

14 kasım 2021 15:37

8. Daha ünide olup bolca sivilceli ve saçı aşırı dökülen ben napim. Siz en azından benim yaşlarımda iyiymişsiniz öyle düşünün

14 kasım 2021 15:58

9. Benim de tam tersi. 31 yaşındayım, eski fotoğraflarıma bakıyorum ve şu an daha güzelim. Rahat bir 10 kilo verdim, cildim pürüzsüzleşti pembe beyaz bir renk aldı, saçlarım çıldırmış hormonların düzelmesiyle sakinleşti, rengi bile daha bir oturdu. Belim incecik, göğüslerim daha da belirginleşti. Kadın gibi kadın oldum. Bunda işe başlayıp para kazanmanın da etkisi var tabi. Güzel şeyler yiyip, temiz içerikli ürünler kullanabiliyorum artık. Bir de artık okuldaki gibi aptal saptal alkol sigara batağında değil bedenim. İlk defa aşık oldum, o bile iyi geldi. Bence yetişkinliğinizin farkına vardığınızda yüzünüze de yansıyacak bu özgürlük hissi.

14 kasım 2021 16:35

10. Ustteki anonime katılıyorum. Tek tek inceledigim zaman evet gözaltlarimda, saclarimdaki beyazlarda vs aldığım yaşların etkisini görüyorum. Ama totalde baktigim zaman, cildim daha düzgün, vucudum daha guzel,saclarim 30' dan sonra elektriklenmekten vazgecip doğal dalgalı bir sac halini aldi, oturmus bir tarzım var. Ozellikle fotolarda baktigimda benim dikkatimi çeken ne kadar yaşlandığim degil artik ne kadar yumuşak baktigim oluyor. Şu anki bütün halimi unideki halime tercih ederim. Ha ama sunu eklemeliyim, cildimin dolgunlugunu geri isterdim. Hem yas, hem verdiğim kilolar yüzümü çok kuculttu.

14 kasım 2021 17:48