yabancı dilini geliştiren süslüler günde kaç saat ve nasıl çalışıyorsunuz?

sıfırdan başlanan bir dil değil ama b1/b2'den geliştirmek için neler yapıyorsunuz? ne kadar sürede ne kadar gelişme oldu?

1. takipteyim. kaldım b1/b2 civarında. busu dualingo vs çok basit kalıyor ama daha iyi olmam lazım biliyorum. umarım gelişiriz süslü. onun dısında çilem akar'dan 20-30 deyim öğrenmişimdir konuşmaya baya katkı oldu. telafuzum baya kötü olsa da en azından ıı ıııı demektense bir şeyler söyleyebiliyorum.

22 ağustos 2020 23:24

2. belli bi seviyede olan birisi bence ing altyazılı dizi izlemeli ya. çünkü kulağın da gelişmesi lazım aynı şekilde. ben daha pratik buluyorum bu yöntemi kitap defter vs karıştırınca aklıma girmiyor artık.

22 ağustos 2020 23:27

3. yıllardır aynı seviyedeyim. üstüne düşmek istesem de bir türlü ne yapacağımı planlayamıyorum. dizi video vs sayesinde dile aşinayım ama ağzımı açıp iki cümle kuramam

22 ağustos 2020 23:38

4. Konu belirleyip essay yazıyorum, gazete okuyorum.

22 ağustos 2020 23:54

5. C1/c2 seviyesindeyim ben de okulum sebebiyle ve en önemli şeylerden biri okuyup izlemenin yanında konuşmak bence. Konuşacak bir yer bulamadığım için konuşmam geriledi mesela. Filmleri dizileri Türkçe altyazılı izlemek kesinlikle bayağı etkili ama belli Bi seviyenin üstündeyseniz İngilizce altyazılı izlemek daha etkili bence. İllaki bilmediğim kelimeler oluyor ama daha fazla katkısı oluyor bana.

23 ağustos 2020 00:20

6. Onun dışında günlük konuşma ve argo içinde sosyal medyada yabancı kaynakları takip etmek önemli bence. YouTube'da çoğunlukla yabancı şeyler izliyorum ve konusu ne olursa olsun günlük konuşma için baya faydalı oluyor. Normalde formal olmayan veya ciddi yerlerde kullanılmayan kelime kalıplarını tanıştığınız yabancılar (eğer iş vb. ciddi bağlantılı değilse) sıklıkla kullanıyor ve her ne kadar dili biliyor olsanız da slang diye adlandırılan bu kelimeleri bilmeniz iletişimi daha kolaylaştırıyor.

23 ağustos 2020 00:26

7. b2'den sonra yalnızca insanlarla çevrimiçi konuşarak geliştirdim. mesajlaşma değil, sesli sohbet. ilk dili ingilizce olan insanlarla konuşmanızı daha çok öneririm çünkü mecazlı kullanım ve argo konusunda inanılmaz geliştiriyor. b2'deki bir insanın artık dilbilgisiyle falan işi kalmamıştır zaten. konuşacak insanı nereden buldun derseniz ben reddit ve bilgisayar oyunları sayesinde arkadaş edindim.

23 ağustos 2020 00:54

8. anonim5 süslüm insanlarla çevrimiçi nerden konuştunuz? bende b2 seviyelerindeyim ama konuşmam baya geride, ücretsiz veya makul ücretleri olan bi uygulama öneriniz var mı?

23 ağustos 2020 01:22

9. Çevrimiçi konuşma için Tandem uygulamasına bakabilirsiniz