yaprak dökümünden geliyorum, leyla nejla olayında sizce kim haklı?

biliyosunuz ki aslında ilk oğuz-nejla flört ediyodu. sonra leyla araya girdi kıskanclıktan oğuza göz koydu. yattı falan derken evlendiler. nejla sonra oğuzla kaçtı. ben hep nejlaya sempati duydum bu ilişkide çünkü oğuz ilk onunlaydı. leyla saf salak ayağına annesini babasını yanına aldı günah keçisi nejla oldu. tabi nejla da kaçmakla hata etti. kardeşimle aramı bozmaya değmez diyip cemle gül gibi geçinip gidebilirdi. sabah sabah derdimi skeyim, sizce kim haklı süslüler?

1. Öncelikle Necla tamam mı nejla değil Necla beni delirtmeyin.

24 ağustos 2023 11:12

2. nejla değil necla +1. necla ve leyla olaylarının hemen hemen hepsinde necla haklı. necla'nın dizi boyunca tek hatası oğuz gerzeğiyle kaçmak oldu. daha sonra hatalarından hep ders aldı, ailesinin de ne mal olduğunu anlayıp haklı olarak uzak durdu onlardan. leyla hatalarından ders almayıp hep daha fenasını yapan ela gözlü bir çök delisi.

24 ağustos 2023 11:17

3. ben olaylara cok hakim degilim ama su 2 sahneden dolayi necla diyorum.

-necla galiba bir barda falan calisiyordu ve tek basina hayatini idame ettirmeye calisiyordu ve cok hasta olmustu bakani edeni yoktu. (gururlu kiz sanirim, kendi basina hayat kurmaya calismis.) devaminda ya da oncesinde ne oluyor bilmiyorum ama leylaya gore daha guclu bir karakter.

-leyla neclanin suratina mont mu firlatmisti ne. ordan da eksiyi benden. o yuzden necla diyorum. montu atan neclaysa bile yine de necla diyorum.

24 ağustos 2023 11:18

4. nejla nejla deyip adamı hasta etme :d necla görgüsüzün sinsinin para delisi içten pazarlıklının teki evlat olsa sevilmeyecek karakterde biri onun her yanı haklı olsa ne çıkar. İstanbula üniversite okuyacağım diye gelip kıçı başı ayrı oynayan kezbanlardan işte.

24 ağustos 2023 11:29

5. necla haklı

24 ağustos 2023 12:01

6. Yüzde yüz haklı diye bir şey yok ama Leyla'nın o ilk bölümlerdeki abazan halleri, erkek olan her bireye atlama hevesi. İlk arkadaşının sevgilisiyle flört etti, Oğuz'un Neclanın sevgilisi olduğunu bile bile ilk kez erkek görmüş gibi adama yapışması, göz süzmesi. Leyla tam bir maldı. Üstelik nazmi ondan özür de diledi, adam başkasından duyacağına senden duysaydı. Onu de geri çevirip Oğuz'a gitti gene.

24 ağustos 2023 12:15

7. Valla Leyla tam bir manipulator ya. Kendi elleriyle hayatının içine edip hep başkalarını suçladı. Oguzla evlendirilmesi başına gelen en kötü şeydi ama ne yazık ki tecavüzden sonra da oguzla görüşmeye devam etmişti, çok erkek duskunuydu. Psikolog olsun, ilk bolumlerdeki jess olsun. Neclayi da hiç sevmiyorum ama en azından akilliydi. Olayların başlangıç noktasından alırsak Necla haklı, kaçınca bile esitlenmedi bence.

24 ağustos 2023 12:27

8. Necla net oğlak Burcu. Kendimden biliyorum. 🥲

24 ağustos 2023 12:54

9. Necla sütten çıkmış ak kaşık değil ama leyla bin beter.

Açılın madde madde yazıcam hahah

1. Leyla saf salak iyi kız ayağına sürekli birilerinin kocasına sevgilisine göz koydu en başından beri. Dershanede o sarı saçlı zengin kızın hem g*tünden ayrılmıyordu allahın eziği, hem de sevgilisi o kıza çok fazla gıcık bi kız diye dedikodusunu yapıyordu arkasından. Nitekim çocukla öpüştü, motoruna binip bi adamın ölümüne sebep oldular ve aileye ilk darbe vurulmuş oldu. Sonrasında necla'nın oğuzu, psikoloğunun kocası derken liste uzar gider.

2. Oğuz'a ta şevketin düğününde yapılmaya başladı. Oğuz da bunun hem yapışkan hem salak olduğunu anlayınca biraz da necla'ya inat olsun diye azıcık yem attı, leyla zaten sağ olsun oğuzu çok uğraştırmadı hemen görüşmeye başladı gerzek. Necla bunu öğrendiğinde sorun etmedi hatta pek çok kez leylayı uyarmaya çalıştı o adam şerefsiz uzak dur diye ama leyla bi telefon bi kolyeye tav oldu. Sonra oğuz şerefsizi tecavüz etti, sırf necla oğuza dönemesin diye gitti tekrar görüşmeye başladı salak karı. İlk 25-30 bölüm boyunca necla leylanın oğuzla birlikte olmasına hiç fesatlanmadı, bana nasıl ihanet edersin vs bile demedi. Tek istediği leylanın zarar görmemesiydi ve sürekli uyardı. Oysa leyla neclanın tekrar oğuzla görüştüğünden şüphelendiğinde deli gibi kıskandı, halbuki oğuz tecavüzcü pisliğin teki diye uyarması gerekirdi neclayı.

3. Tecavüz olayından sonra dersaneden kaçıp kaçıp oğuzla sevişmeye gitti. Doğru düzgün istikrarlı bi şekilde üniversite hazırlığına ya da iş hayatına tutunmak için hiç çabalamadı, bi sahnede şey diyordu hatta "zengin değil miyiz neden okumakla uğraşıyım ki" salak ya hahahahah. Necla ise hayatı ne kadar boka sarmış olursa olsun okuluna derslerine devam etti. Oğuzla kaçtığı dönemde bile boşlamadı. Cem öldüğünde leyla olsa maldan mülkten payıma ne düşüyosa alıyım yaşar giderim derdi kesin ama necla yeni mezun toy haliyle cem'in işlerini yürüttü. İkisi de paragöz belki ama leyla armut piş ağzıma düş derken necla çabalıyor en azından.

4. Leyla aşırı görgüsüz ve fesat bi insan. Oğuzla dansik evliliklerinden sonra oğuz bu salak susup otursun diye eline üç kuruş verdikçe kendini bir şey sanmaya, ailesine hava atmaya başladı. Sürekli yeni kıyafetler alıp gelip gösteriyordu, o sahnelerde necla hem imreniyordu hem leyla için mutlu oluyordu. Leyla görgüsüzü o meşhur pembe montu  neclanın kafasına attı, sonra bir gün cemin yanındayken neclanın üzerinde montu görünce sırf cemi kıskandığı için aaa benim eskimi mi giydin dedi.

Tekinler zorda oldukları için evi satışa çıkardıklarında leyla ayy keşke paramız olsa da oğuzla biz alsak dediğinde bütün aile şok olmuştu hiç unutmam. Neclanın cemle sözü olurken görgüsüz leyla yeni arabasının kornasına basa basa gelip aileyi ele güne rezil etmişti.

5. Oğuz eski sevgilisi olmasına rağmen necla leylanın mutluluğunu istedi başlarda hep. Ama necla cemle tanıştığında leyla hasetinden çatladı resmen. Hele ailenin cemi el üstünde tuttuğunu, cemin oğuzdan daha zengin ve düzgün olduğunu gördükçe fesatlıktan öldü.

Leyla'nın tek iyi yönü kin tutmaması ve hemen yumuşaması bence. Onun dışında elle tutulur hiçbir şeyi yok. Hem salak hem paragöz hem görgüsüz. Sürekli aynı hataları yapıp yapıp hayatını bombok etti sonra deli ayağına milletten sempati bekledi, benim ne suçum var diye ağladı. Her şeyi geçtim oğuzla evliyken oğuzun parasını kıyafete gösterişe harcayacağına eğitimine ya da kendine bi iş kurmaya harcayıp ayaklarının üzerinde durduğu an boşansaydı hayatı bambaşka olurdu. Ama nerde hayırsız uğursuz iş var onunla uğraştı hep.

Necla'nın en büyük hatası oğuzla kaçmaktı, affedilir hiçbi yanı yok. Zaten o olaydan sonra eski neşeli cıvıl cıvıl necla gitti yerine buzdolabı geldi, kendisi bile affedemedi kendini. Ama şunu unutmamak gerekir ki neclayı o noktaya iten biraz da leyla oldu. Kızı görgüsüzlüğüyle fesatlığıyla delirtti. Cem de nişanı falan neclaya sormadan aceleye getirince biraz sıkışmış hissetti sanırım kendini necla. Ne olursa olsun yapmamalıydı ama. Ama sonrasında bir şekilde hayatına devam etti, olanlardan başkalarını suçlayıp durmadı.

24 ağustos 2023 13:13

10. A10 ben bu analize şapka çıkarırım hahahhaah. O kadar güzel tespitler ki. Ben yine leyla malına bilendim cok fena.

24 ağustos 2023 13:22