yatalak hastaların hareketsizlikten vücudunun su toplayıp yara olması?

kolları sürekli yara oluyor. merhem sürmekten başka ne yapabilirim ya da merhem öneriniz var mı

1. Allah şifa versin. Çok zor bir süreç. Yatak yarası olmaması için uğraşmak gerekiyor. Yara açılırsa toparlanması çok sıkıntılı. Çevirmek gerekiyor belli aralıklarla sanıyorum. Belki evde hemşire hizmeti almak yardımcı olabilir.

30 ekim 2021 20:40

2. nazikçe bebek yağıyla ovup sonra sudocrem sürüyordum.

30 ekim 2021 20:42

3. Teşekkürler bazen annemle ayağı bile kaldırıyoruz sürekli oturup yatırıyoruz ama oldu yıllar sonra. Sudocrem bakacağım. Bi de havalı yatak diye bi şey duydum yatağın üstüne konuluyormuş şişme yatak gibi. Deneyen varsa fikir verirse sevinirim

30 ekim 2021 20:53

4. Havalı yatak kullanmadım ama bütün yaz eczanede stajyer eczaciydim yatak yarası için öneriliyor onun dışında pansuman sonrası ameliyat yarası vs temizlemek için ampul içinde cozeltiler oluyor kırıp sürülüyor onları alıp sürüp üstüne cilt onarıcı bariyer merhemi tarzı bir şey surebilirsiniz örneğin kantaron yağı içeren bu tarz merhemler var

30 ekim 2021 21:45

5. hiç bilgim yok süslü sadece allah hastanıza şifa size de güç versin demek istedim.

30 ekim 2021 23:15

6. Merhaba, uzun süre hastanede yattım. Bu sireçt bir doktorumun tavsiyesi ile yara olmaması için eczaneye eau de goulard (edogular) yaptırmamızı önermişti. Belki fayda görürsünüz, beni rahatlatmıştı. Acil şifalar dilerim.

30 ekim 2021 23:18

7. Dedem 11 yıl felçli yattı. Aktardan havacıva otu ve balmumu alıp bir merhem yapıyorlardı. Onu her altı değiştirildiğinde beline, poposuna, varsa yara üstüne sürdüler. Yara yine oldu ama o yaralar hiç yatak yarası gibi açılmadı.

30 ekim 2021 23:37

8. Havalı yatak işe yarar ama tek başına yeterli değil. Belli aralıklarla masaj da yapmanız lazım, özellikle bel sırt bölgesinde omurganın çevresine çok dikkat edin :( geçmiş olsun kolay gelsin süslü

30 ekim 2021 23:49

9. Gecmis olsun, allah size kolaylik, hastanıza da şifa versin süslü

31 ekim 2021 01:22

10. Yoğun bakım hemşiresiyim, yatak yaraları konusunda epey uğraşıyoruz. İlk yapmanız gereken şey derinin kuru olmamasını sağlamak. Bunun için çinko içerikli kremlerden yararlanabilirsiniz. Yatak yarasını önlemenin en etkili yöntemi ise pozisyon vermek. Hastaya en geç 2 saatte bir farklı pozisyonlar vermelisiniz. Örneğin 2 saat sırt üstü yattıysa sola dönük yatırmalısınız, sonrasında sağa dönük ve sonra tekrar sırt üstü gibi. Bunu yaparken de basınç noktalarını yastık vb şeylerle desteklemelisiniz. En çok yara açılan noktalar kuyruk sokumu, dirsek gibi yatış pozisyonuna göre yatakla en çok temas eden yerler. Sağ veya sola dönük yatırdığınızda iki diz arasına ve ayak bileklerinin arasına denk gelecek şekilde, sırt üstü yatırdığınızda ise ayak topuklarının altına yastık koymalısınız. Cildin ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz, hastayı yatakta sürükleyerek çekmek yerine çarşafı ile kaldırarak çekmelisiniz çünkü sürtünme deriyi aşındırır ve dolayısıyla yatak yarası açılmasını kolaylaştırır. Yine hastanın çarşafı ve altında serili olan her şey dümdüz olmalı. Kırışıklık ve toparlanma da baskıyı arttıracağından yatak yarası açılmasını hızlandırır. Geçmiş olsun

31 ekim 2021 12:28