yaz geldi artik göbegimi kapatamiyorum. nasil 8 kilo verebilirim ya?

deliricem artık süslüler kendimi bildim bileli balık etliyim. boyum uzun allahtan 175. ama o kadar sıkıldım ki bu kilo verme muhabbetinden. aralıklı orucla 10 kilo vermiştim. işe başladım oturmaktan 8 ini geri aldım. şu an 175-73 kiloyum. değerlerim gayet sağlıklı. aralıklı oruc yapayım diyorum sabah 6 da uyanıyorum zamanları ayarlayamıyorum. en kısa en keskin taktikleriniz neler?

1. kalori hesabı yapın. kendinize bir tartı yapın, dışarıdan beslenmeyi minimuma indirin. evde yapıp taşıyın yanınızda. besin değeri tablolarını okumayı öğrenin. günlük makrolarınıza uygun beslenin, karbonhidrattan yağdan tamamen kaçmayın ama örnek olarak 120 gr protein, 130 gr karb, 40 gr yağ gibi dengeli bir beslenme izleyin. uzun vadede bu sizi yaza 8 kilo vermem lazım mentalitesinden tamamen sağlıklı, dengeli ve bilinçli bir tüketici olduğunuz bir hayata götürür. bir de mümkün olduğunca bol hareket, ben çok hareketli biriyim, 15 bin adımı net görüyorum. kendi hayat standartlarınıza göre bir hedef belirleyebilirsiniz. mayıs haziran olarak 8 9 haftanız var, düzgün bir kalori açığıyla sağlıklı verdiğiniz 5 kiloyla da fıstık gibi olursunuz. aralıklı oruç akşam/sabah sizi kalori almaktan uzak tuttuğu için işe yarıyor, o belirli kalori içinde kaldığınız sürece günün 24 saati yeseniz de verirsiniz kilo. kendi yaşamınızı en iyi siz tanıyorsunuz, sürdürülebilir olacak yöntemi de zamanla kendiniz bulmanız gerekiyor ama her işin sonu aldığınız kaloriye çıkıyor

3 mayıs 2023 10:10

2. HAKLISIN SÜSLÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. MOTİVASYONUMU BULAMIYORUM SANIRIM CÜNKÜ SÜREKLİ AYNI DÖNGÜ İÇİNDEYİM BIKMIŞ HİSSEDİYORUM. BU ŞEKİLDEDE MUTLU DEĞİLİM. DENEYECEGIM TEŞEKKÜR EDERİM :)

3 mayıs 2023 10:23

3. kaç kilosun ss? bende 176 yım, kilom hep 72-76 arası normalimdi, pandemi-doğum-sonrası derken normalim son 4 senedir 83-87 oldu çok üzülüyorum ya. bi türlü kırıp aşağı inemedim yani şöyle bi 79 u görsem devamı gelecek gibi ama içimde bi kaya var kıramıyorum gibi

3 mayıs 2023 10:54

4. haklısın süslüm yedim tabi ki . tekrar aralıklı oruc denemek istiyorum ama cok erken uyandıgım icin başarabilir miyim bilmiyorum. süslüm şuan 73 kiloyum.

3 mayıs 2023 11:02

5. Hayat tarzınıza uygun değilse aralıklı oruç için kendinizi zorlamayın bence. Onun dışında azıcık da olsa ağırlık çalışın, kas kazanın. Daha sağlıklı şeylere yönelin.

3 mayıs 2023 11:23

6. 73'le çok tatlı aslında hafif balık etlisindir tahminim benim hep göbek bölgem yağlı olduğu için o kilolarda da daha bol giyinmeye çalışırdım ama ah şu an bi düşsem dediğim kilo.

öncelikle kendini öz şefkatle sar,sarmala 20'lerde bunu bilmediğim için çok çok pişmanım.

ikinci olarak bence hedefin rakamsal değil ama düzenden zararlıları çıkartmak da değil minimize etmek olabilir. glucose goddess var çok sevdiğim bir hesap. onun küçük tricklerini hayatına ekleyebilirsin, kilo kaybetmezsin öyle hızlı belki ama şişlik gider, kendini iyi hissedersin.

hayatına yapabildiğin en temel hareket her neyse yürüyüş, evde egzersiz,dans vs ne kolaysa onu ekleyebilirsin.

aralıklı oruç acayip açlık atağı getirebilir bi süre sonra. bende duygusal yeme bozukluğu var onu tetikliyor mesela.

sağlıklı olduğun için kendinin en iyi versiyonuna dönüşmek için çabalamak en kıymetlisi bence, sabah 6'da kalkılan bi hayat düzeni öyle inf. tadında aralıklı oruçlara müsait değil diye düşünüyorum. sürdürülebilirlik en en en önemli olan şey.

bunlarla ben belli bir noktaya geldim, eskiden olsa kahrolup başa sarardım ama artık ne ne kadar başardıysam kar sayıp kendimi önce kendim takdir ederek ve sevgi,saygımı kendime odaklayarak yoluma devam ediyorum inişli çıkışlı

3 mayıs 2023 13:01

7. Süslü aralıkkı orucu nasıl yapıyordun kilo verirken? Bir de ne kadar sürede kaç kilo vermiştin?

3 mayıs 2023 13:28

8. GÜZEL CEVAPLARINIZ İCİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SÜSLÜLER. GEÇMİŞTE YAPTIGIM ARALIKLI ORUC ŞU ŞEKİLDEYDİ: ögrenci oldugum icin zaten evdeydim geç uyanıyordum 10 gibi 13 ile 1 arası kahvaltımı yapıyordum. akşam 18:00 da da mutlaka akşam yemeğimi yemiş oluyordum. aralarda hiçbişey yemiyordum. iki günde bir akşamları leslie yaptım 45 dk olanı. 2.5 ayda 10 kilo vermiştim. ama şu an calısıyorum ve işyerindeki yemekler cok kötü. yemekler kötü oldugu icinde sürekli paketli gıdaya saldırıyorum malesef. evden yemek getirmeyi deniyorum ondada bi gün getiriyorum ikinci gün üşeniyorum hazırlamaya falan.

3 mayıs 2023 13:37

9. 13 ile 1 arası yazmısım. 12 ile 1 arası olacak o süslüm. kusura bakma :)

3 mayıs 2023 13:38

10. 6da uyaniyorsaniz 10-18 araligi ideal. Biraz ac kalmayi goze almak da gerekiyor. Zaten kan sekeri dengelenince oyle uyanir uyanmaz bir seyler yeme isteginiz de olmaz. Tabi bu dedigim 10da bulundugunuz yerde kahvalti edebilme sansiniz oldugu senaryo icin gecerli. Bu ihtimal yok ise ilk ogun oncesi 9 da minik bir ogun yapip (birkac ceviz ceviz+ 1 porsiyon meyve, meyve + susam ezmesi/tahin ya da tohum kraker ayran vb. gibi) 12-13 gibi ogle yemegi ilk ogun 18-19 gibi aksam yemegi ve kapanis seklinde bir duzen oturtabilirsiniz.

3 mayıs 2023 14:20