yeşil pasaport ile almanya'ya giden var mı (özellikle pandemide veya pandemi sonrasında)?

almanya normalde yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler arasında ancak pandemide bu konuda bir spekülasyon olmuştu diye hatırlıyorum. almanya yeşil pasaportları da kabul etmiyor gibi haberler çıkmıştı. bu yaz kısa süreliğine almanya'ya gitmem gerekiyor. dışişleri'nin web sitesinden baktım hala vize istemiyor olarak görünüyor fakat sağlık sigortası, bir miktar para vs. görmek istiyorlarmış. bunlar tamam ama acaba yine de kafalarına göre havaalanında ülkeye alınmamak gibi bir durum yaşar mıyım? bu beni korkutuyor. pandemi sonrasında almanya'ya yeşil pasaport ile gitmiş bir süslü beni aydınlatırsa çok sevinirim.

1. Ben gittim. Davet mektubu vardı. Vize için gittiğimde de zaten geri çevirdiler 90 gündem az kalacaksınız diye. Benden aşılarımı ve testlerimi istemişlerdi şubatta gittiğimde. Eylülde onları da istemediler. Geliş nedenimi ve dönüş zamanımı söyledim.

27 kasım 2022 00:06

2. Ben gittim. Davet mektubu vardı. Vize için gittiğimde de zaten geri çevirdiler 90 gündem az kalacaksınız diye. Benden aşılarımı ve testlerimi istemişlerdi şubatta gittiğimde. Eylülde onları da istemediler. Geliş nedenimi ve dönüş zamanımı söyledim.

27 kasım 2022 00:07

3. Dönüş bileti ve kalacak yer bilgilerini gormek istiyorlar, bi muddet havaalaninda tutulanlari duydum ama geri gonderme duymadim hic.

27 kasım 2022 00:15

4. içime su serptiniz çok teşekkür ederim

27 kasım 2022 00:23

5. evet, pandemide bir süre yeşil pasaportluları da kabul etmiyorlardı. hatta bu yüzden turistik olmayan bir nedenle girmeye çalışsam da sınırda bekletilip sonrasında tr'ye geri gönderildim. fakat şu anda prosedürler değişti. annem birkaç ay öncesinde sorunsuz girdi. (aşı belgeleri, kalacağı yerin adresi, dönüş uçak bileti, sağlık sigortası, kredi kartı ile beraber)

27 kasım 2022 14:12

6. Süslüm, bu ay başında gittik eşimle, polis ilk önce ziyaret amacımızı sordu turistik deyince dönüş biletimizi görmek istedi. 2 günlüğüne gitmiştik süre kısa olduğu için pek ikna olmadı. Sağdan baktı soldan baktı bir şekilde bekletti. Ama farklı bir yerde sorgulama vs olmadı. Ben geçtim ardından eşime ne iş yapıyorsun vs diye sordu onu da bir güzel sorguladılar öyle geçti. Eskiden bordo pasaport ile Almanya'ya girdiğimizde bu kadar sorgulanmamıştık. Muamele rahatsız edici ancak rahat olun dönüş biletiniz varsa mutlaka yanınızda bulundurun.

27 kasım 2022 23:21