yeşil pasaport ve sigortalı iş sorusudur?

selam süslüler. ben annemin yeşil pasaportundan yararlanıyorum şu an, 25 yaşının altında ve öğrenciyim. yazın sigortalı işe girsem sanırım yeşil pasaport hakkım gidiyor, ama işten çıktığımda geri başvurabiliyor muyum? sigorta çıkışım yapılsa yani. yoksa bir kere işe girince geri alınmıyor mu? bilgilendirirseniz çok sevinirimm, ihtiyaçlarımı almak için çalışmalıyım

1. Part time da yanmıyor hakkın

5 temmuz 2024 12:58

2. Ss benim bildigim pasaportu aldiktan sonra ise girince bir sey olmuyor

5 temmuz 2024 15:07

3. 25 yaşında altındayken işe girdim, hem de full-time maaşlı çalışandım. pasaportumun süresi bitiyor ve yurtdışına işler yapıyoruz diye yeniletmeye gittim. 4 ay sonra da 25im bitiyordu. o yüzden hususi pasaporta başvurdum. veznedeki kadın "istersen yeşil pasaport da çıkartalım ama 4 aylık çıkar sadece 25in dolana kadar kullanabilirsin" dedi. zaten 6 aydan kısa süre kalmış pasaportları çoğu ülke kabul etmiyor diye hiç düşünmedim bile.

başka bir olay; 2. dereceden kuzenim 19 yaşında ama mezuna kaldı. annesi öğretmen diye onun üstünden yeşil pasaport çıkartmak istediler, "öğrenci değilsin o yüzden olmaz" dediler. ben başvururken 25inin altında olmak yeterli demişlerdi. her görevlinin ayrı bir uygulaması var sanırım, herkes ayrı telde çalıyor resmen.

5 temmuz 2024 15:16

4. çok teşekkürler hepinizee