yemek yiyorum ama doymuyorum? yarım saate acıkıyorum?

glisemik indeksi düşük tam buğday unlu yiyecekler yesem bile doymuyorum kan tahlili yaptırmıstım bi sorun çıkmamıştı psikolojik yeme durumu sanırım. bunla nasıl bas ediyordunuz

1. Protein ağırlıklı beslenerek

5 kasım 2023 18:42

2. protein ağırlıklı beslensem bile böyle, fındık muz falan yesem de açım. zurna dürüm tavuk döner dışında hiçbir şey yeterince doyurucu gelmiyor..

5 kasım 2023 18:49

3. protein ağırlıklı beslenince doymuyorum derken mesela ne yiyorsunuz protein olarak ?

5 kasım 2023 18:52

4. O acıkmalarında suyu bol iç hala acıkırsan ye

5 kasım 2023 18:57

5. Benzwr durumdayım. Protein ağırlıklı da beslenemiyorum midem almıyor onları doyacak kadar. Vegan vs değilim ama ete düşkün değilim. Veganlar nasıl protein ağırlıklı besleniyor karbonhidrata boğulmadan :(

5 kasım 2023 19:03

6. Psikolojik bence bende de var

5 kasım 2023 19:08

7. psikolojik bence de. işim gücüm olmayıp evde boş boş takıldığımda veya dışarı çıktığımda direkt acıkırım aklım fikrim yemeğe kayar. ama koşuturmaca içinde geçen günlerimde sadece yemek saatim gelince acıktığımı hissediyorum. yemek yiyemeyeceğim bir yerdeysem de aklıma gelmiyor. bedeninizi sık yemek yemeğe alıştırısanız sık sık acıkırsınız.

5 kasım 2023 19:28

8. yeterince yemiyorsun demek ki. her boku düşünüyosunuz da "demek ki vücudumun bundan daha fazlasına ihtiyacı var" diyemiyosunuz

5 kasım 2023 19:55

9. Süslü aynıydım. Çokta sağlıklı dengeli beslenip asla doymuyordum önce şeker sandım sonra tamamen başka bir şeyden hormonlarla ilgili olduğunu öğrendim. Hormon testi öneririm.

5 kasım 2023 20:15

10. Ben de bu şekildeydim. Reaktif hipoglisemim varmış, yani karbonhidrat içeren şeyler yedikçe kan şekerim daha da çok düşüyor. Çözüm karbonhidratı azaltıp dengeli beslenmek. Yapabiliyor muyum? Maalesef. Yaptığımda faydasını görüyor muyum? Kesinlikle. Çözüm basit ama uygulaması zor.

5 kasım 2023 21:25