yeni araba alınan kişiye hediye alınır mı?

selamlar arkadaşlar. ben yakın zamanda araba aldım ve kutlama olsun adettendir diye yakın çevreme tatlı ısmarladım. üzerinden bir kaç hafta geçti ve bugün iş yerinden bir arkadaşım bana küçük bir hediye paketi verdi. açtığımda nazar boncuğu süsü olduğunu gördüm ve çok hoşuma gitti bu ince hareketi. sonra bi an durdum ve düşündüm, en en en yakınlarım diyebileceğim kimse bana böyle bir şey vermedi. yok mudur adetlerimizde böyle şeyler yoksa ben mi kuruntu yapıyorum? kız bana hediye verene kadar böyle bi düşünce yoktu aklımda ama bi kötü hissettim o an ister istemez. boş yere mi beklentiye giriyorum acaba? yorumlarınızı bekliyorum :))

1. Öyle bir adet hiç duymadım. Hatta bana araba alındı diye tatlı dagitani da hiç duymadım :d

4 kasım 2024 22:45

2. yeni araba alana, ev alana, is yeri acana vs kucuk bir hediye goturulebilir. arabaya koymalik nazar boncugu, kokusu falan ofise koymalik sukulent veya kalem vs gibi yani yapilabilir. arkadasin ince dusunceli nazik birisiymis.

4 kasım 2024 22:47

3. ben de eski is yerimdeki calisan arkadasima (aramizda 10 yas var ablam gibi olmustu) hayali olan arabayi aldiginda chakranin araba kokularindan almistim. hayaliydi o arabadan her gordugunde gosterirdi, aldiginda ben de cok sevindim onun adina ve icimden bir sey yapmaliyim diye geldi boyle kucuk bir hediye bulmustum. o da bana kac yillik arkadasinin hayali oldugunu bilmesine ragmen arabayi gorup bir sey demedigini buna karsilik 8-9 aydir tanidigi insandan boyle bir sey gordugune cok sasirdigini soylemis ve duygulanmisti. bahsettigi diger arkadasinin kotu niyeti olmadigina eminim ama kendisi de bu duruma uzulmus garipsemisti. ayni durum denk gelmis diye paylasmak istedim. ama ben de eger cidden hayalimse, hedefimse bir sey basardigimda yanimda benimle birlikte sevinen insanlar olmasini cok isterim. sevincini gosterme sekli de herkesin farklidir herhalde bu durum buna cikiyor :) karsinizdakini mutlu etmek sizi mutlu edecekse boyle detaylara dikkat ediyorsunuz

4 kasım 2024 22:53

4. abim pahali bir araba aldi 20 senelik kankasi hediye olarak araba parfumu ve birkac araba ivir ziviri daha almis o zamana kadar ben hic boyle bi adet duymamistim. keza ben araba aldigimda kimse hediye almadi :d  araba aldi diye tatli dagitani da duymadim. nadiren evlenenler, genellikle de yeni bebegi olan kisi tatli dagitir.

4 kasım 2024 22:57

5. Ay ben de geçen ay araba aldım. Arabanın tekeri yamuk diyolardı sürekli buralarda söyleenen bi şey galiba bu da arabanı kutlayalım tatlı söyle demekmiş agshshs bi iş yerine bi de evdekilere araba aldım diye tatlı aldım bana aşırı saçma geliyor her ikisi de. Hani yeni işe başladığında tatlı alınır ya ilk maaşınla onun gibi bir şey galiba

5 kasım 2024 09:47

6. Haha ben de araba aldığımda annem kızım senin arabanın tekeri yamuk gel onu bir düzeltelim demişti yemek ısmarlamıştım anneme. Bir de annem kazasız belasız olsun kızım bütçen dahilinde bir bağış yap dedi lösev ve darüşşafaka'ya bağış yapmıştım. Erkek arkadaşım ruhsat kılıfı almıştı mesela böyle küçük şeyler içten geliyorsa yapılır. Bence küçük ama değerli oluyor.

5 kasım 2024 10:42