20 yaşındayım, haftaya dil kursuna gidicem sosyalleşmek adına. yani ortamda çekingen duran bir insanım ama bu sefer böyle özgüvensiz durmak istemiyorum, tamamen istediğim gibi olmak güzel arkadaşlıklar kurmak istiyorum bu çekingenliğim yüzünden çoğu şeyi tepiyorum. hatta yavaştan tırsmaya başladım gerilmeye başladım napıcam nasıl olucam ya çekinirsem diye. süslüler lütfen biraz öneri, cesaret verir misiniz bana :(
süslü geçenlerde bende bi dil kursuna başladım ve şuan iki yakın arkadaşım oldu. ve sınıf 7 kişilik şuan zaman geçti ve belli bir yakınlığımız oldu hepimizin. hocamız geçen dediki (kaç yeni sınıfa başlamıştır) ben sizin bla bla olucağınızı düşündüm ve gerildim. ben gerginim. yanımdaki arkadaşımla konuştum biraz soğuk duruyordun başta diye o da dediki ben utanıyordum o yüzden öyleydim(ve hayatta şuan utangaç demiyceğim biri) ve ilk gün bir arkadaşımıza sordu kıpkırmızısın neden böylesin diye hoca, o da dedi ki ilk gün ya hocam biraz gerginim napıcağımı bilmiyorum eminimki diğerlerinde de benzer gerginlikler olmuştur. yani süslücüm gülümse herkes senin gibi gergin oluyor yeni ortamlarda. ve tüm tatlılığınla en sempatik gelen tipe ben çaya çıkıcam sende gelir misin de,bol şans şimdiden
Çok cesaretli bir adım atmışsın zaten süslüm tebrik ediyorum öncelikle. Kendine odaklanmamaya çalış. Hocaya, çevreye, derse odaklan ilgini kendinden uzaklaştır. İnan güzel geçecektir.Ve kendini kimseyle kıyaslama
ayrıca hangi seviyeden başlıycaksın ama mutlaka ilk ders kendini ingiizce tanıtma oluyor önceden okulunun yaşını bla bla tanıttığın bir yazıya çalışıp gidebilirsin. biraz daha gerginliğin azalır belki..
yaa süslüler teşekkür ederim bi alışsam ortama zincirlerimi kıracağımı düşünüyorum inşallah öyle olur, ingilizceyi seviyorum zaten o konuda pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum anonim 2 kendini tanıtma kısmı ingilizce olur cidden bu hiç aklıma gelmemişti orda heyecandan daha da çorba edebilirdim teşekkür ederim önerileriniz ve güzel dilekleriniz için :) zaten hoca niye geldiğimizi falan soracaktır illaki orda da dile getirmek istiyorum, özgüvensizliğimi aşmak ve sosyalleşmek istediğim için diye. Sizce bunu dile getirsem olur mu yoksa gerek bile yok mu?
ayy evet süslü ya söyleme tabiki de lütfen, herkesin bu kadar herşeyini bilmesine gerek yok bence:)
Aşsksjsıwıd tamam kızlar çok sağoluun kurstan gelince güncellicem burayı