yeni evlendim yemek yapmayı öğrenme sürecindeyim. işten eve gelince yapılacak pratik yemek tariflerine ihtiyacım var?

eşimde bende calısıyoruz işten gelince 1 saatte yapılacak yemekler önerir misiniz? siz nasıl yemek işini hallediyorsunuz

1. teşekkür ederim önerin için süslü. dolapta durunca kötü olmuyor mu peki

19 temmuz 2024 16:08

2. Çare nefis yemek tarifleri, buzluğa stoklanan şeyler. Örneğin bol bol fasulye nohut vs haşlayıp bi tencerelik denk gelecek şekilde buzluğa atabilirsiniz. Eve bir iki kilo kıyma alıp yaptığınız köfteyi 10 arlı şekilde paketleyip bazı akşamlar yapabilirsiniz ya da mantı makarnalardan alıp birkaç paket makarnayı doldurup bazı akşamlar hızlıca mantı yapabilirsiniz süslü.

19 temmuz 2024 16:10

3. Gelince köfte çıkardım köfteleri tavada yağsız pişirken hemen pide doğradım hemen salçalı terayağlı sos yaptım yoğurt hazırladım. Pidenin üstüne yumuşasınlar diye yoğurt döktüm sonda köfteleri koydum sonra tereyağlı salçalı sos. Yirmi dakikada mis gibi köfte İskender oldu bayıldık misafire bile yapılırmış yanına da gazoz açtık baya iyi oteldi  deneyiniz

19 temmuz 2024 16:14

4. Haftada 2 kez yemek yapip kalan gunler hazir yemekleri yiyoruz. Sercan cam var haftalik yemek hazirliyor ona bakabilirsiniz ben fikir olsun diye ve saklama yontemlerini ogrenmek icin takip ediyorum. Pazar ve carsamba yemek hazirliyoruz cumartesi disaridan soyluyoruz veya aksam cikiyoruz. Haftalik hazirlamadigimiz zamanlarda da en kolay firinda sebze ve yanina pilav/makarna vs olurdu. Firina herhangi bir sebzeyi zeytinyagi ve baharatlarla harmanlayip atiyorusunuz o kadar.

19 temmuz 2024 16:18

5. salçayı soğanı yağda kavurup üstüne ne koyarsan koy yemek oluyor işte.

19 temmuz 2024 17:17

6. Dünyanın en güzel taze fasulye tarifi

Bir orta veya büyük boy soğan

400 gram fasulye

3 büyük veya 4 normal domates

1 çay bardağına yakın zeytinyağı (80ml diyim hadi)

1 tatlı kaşığı şeker tepeleme olmasın

1-2 çay kaşığı tuz ama kontrol ederek koyarsın.

Bunları yazdığım sırayla koy tencereye su falan ekleme kapağını kapat altını az aç kendi kendine oluyor.

Tabi fasulyeleri güzelce bölüp kılçıklarını ayıklarsıb

20 temmuz 2024 02:05

7. Lokma diye bi uygulama var ben de insta sayfalarında görmüştüm. Orada yüzlerce yemek tarifi var. Süreleri ve zorlukları da yazıyor. İşten dönerken eline alır bakarsın inince alışverişini yapar eve gelince mutfakta işi çözersin.

Bu mevsimde özellikle "hafif ve sağlıklı" sekmesi benim favorim 😅

20 temmuz 2024 09:27