yeni evleneceklere çeyiz önerileri?

kızlar selam. hadi bu soru altında yeni evlenecek olanlara ev düzerken işimize yarayacak önerileri paylaşalım. mesela tencere takımında hangi markaya yönelmeli nelere dikkat edilmeli. düdüklü dendi mi akla hangi marka gelsin gibi gibi. mesela benim bir arkadaşım çay bardakları kahve bardakları koleksiyon marka olsun istiyor. ama kullananlar bu işi bilenerden öğrenmek istiyorum neler iyidir neler kötüdür neler çok gereksizdir. deneyimlerinizi görüşlerinizi fikirlerinizi yazar mısınız. bu dönemi akıllı ve karlı atlatabilmek için fikirlerinizi bekliyorum.

1. bu sorunun başlığı var konu dışında. isterseniz oraya da bakın baya yorum vardı

24 temmuz 2018 09:12

2. Az eşya alın, olabildiğince minimum alın. Ben salak gibi hem günlük hem de misafirlik yemek takımı aldım, şimdiki aklım olsa gider ikeadan alırım mis gibi. Emsan tencerelerden memnunum, seramikler çöpe gitti 2 yılın sonunda, 3 yıldır çelikleri kullanıyorum ama. Tefal ingenio tencere aldım, aşığım. dediğim gibi az eşya alın, 3 yıllık evliyim, ev eşya dolu, eskimeyince atamıyorum da.

24 temmuz 2018 09:48

3. biz nikah dairesinin önünden geçerken gün alalım diyip aldık. iki ay içinde de evlendik. o sürede bile her şey yetişiyor aslında, telaş etmeyin. benim evlendiğim dönemde esse batıyordu, her şey yarı yarıyaydı. evdeki hemen her şeyimi oradan japon pazarı fiyatlarına almıştım. memnunum fena değiller. tencere setim hediye geldi karaca, memnunum. misafirlik çatal bıçak seti ve yemek takımı iyi oluyor, kullanılmaz diyorlar ama biz çok kereler kullandık bu iki yılda. günlük çatal bıçak takımını schafer almıştık, şu sapları renkli olan modellerden, pas yaptı önermem o markayı. sonra nehir diye bir markanın setini aldık günlük için, arkasında 18/10 yazmasına dikkat edin alırken asla paslanmıyor. benim evimde eşimin bekar evinden gelen de bir sürü eşya var, onlar da yeniydi. hiç öyle marka olsun, pahalı olsun gibi düşüncelerim olmadı. iki yıldır hepsi hala taş gibi açıkçası.

sahan seti alın çelik olsun, daha ucuz modeller temizlik aşamasında zorluk çıkarıyor, tava alırken ben sadece teflon ve seramik almışım, sonradan çelik ve döküm de almam gerekti. düdüklü tencerem fissler. tavsiye ederim.

on çeşit nevresim almayın bence. benim dört tane var, her hafta değiştiriyorum kışın, yeterli bence. pike takımı da üç tane olsa yeterli bence, sürekli yıkanıyor yazın zaten. havlular bol olsun, sabit gelen misafirler için mesela anneler babalar için onlara ait hamam havlusu, baş havlusu, el havlusu ve lif hurcu yapın mesela. başkasına vermeyin onları, çok kolaylık oluyor geldiklerinde.

evlenirken yemek yapmayı bilmiyordum, nasılsa yapmam diye kek kalıbı filan almamıştım, şimdi utanmasam pastane açacağım, her çeşit kalıbı alın bence. benimkilerin bir kısmı karaca, bir kısmı emsan. çok memnunum.

english home'dan tekstil alışverişi yapmayın. madam coco daha kaliteli. ama bana sorarsanız bu tip şeyleri kaliteli markalardan seçin muhakkak. ben misafir için aldım bu ikisinden nevresim, havlu vs. english home öldü, diğerleri sağlam.

sıvı yağ süzgeci müthiş bir şey, kendisini çok seviyorum, unutmayın. blenderı set olarak alacaksanız haznesinin büyük olmasına dikkat edin, küçükler yetmiyor bazı şeylerde. tost makinesini aynı zamanda et kızartabilen modellerden seçin, ben tavuk, köfte bile kızartıyorum, elim ayağım resmen.

kesme tahtalarını cam öneririm, plastikler çok sağlıksız. tahtalar da makineye girmiyor. et kestiğiniz tahtanız ayrı olsun mesela, sadece o iş için kullanın.

termos almayı unutmayın. lazım oluyor. salata kurutucu çok yer kaplıyor, çok da işe yaramıyor, havlunun üstüne serince daha çabuk kuruyor. almayın demem ama ben başka amaçlar için kullanıyorum.

baklagil gibi şeyleri koyacağınız kavanozlar muhakkak cam olsun. plastikten uzak durun içine gıda koyacağınız şeylerde.

kızartma tenceresi alın mutlaka, çok kolaylık.

aklıma bunlar geldi şu an.

24 temmuz 2018 09:58

4. Ben de takipteyim. 2. anonimin söylediği başlığı da okudum ama son giri neredeyse 1,5 yıl önce yazılmış olduğundan yeni bir bilgi yok ne zamandır. O yüzden umarım daha çok fikirlerini paylaşan olur.

24 temmuz 2018 10:25

5. Takipteyim

24 temmuz 2018 10:39

6. önerilerde bulunan arkadaşlar çok teşekkür ederim. çok güzel açıklamışsınız.

düdüklüde fissler alınmalı diye çok duyuyorum not aldım. çay bardağı kahve takımı gibi şeylerde ne önerirsiniz. ya da elektronik eşyalarda örneğin süpürge gibi?

bu arada çeyiz önerileri başlığını nasıl canlandıracağım. kalkıp hadi bu başlığa yazın da öğrenelim mi diyeceğim bu şekilde başlıklara girdi yazmak da maalesef kurallara aykırı. o kadar çok çöp soru varken bu mu battı acaba gözünüze. siz girip yazmayın lütfen paylaşmak isteyen yazsın. soru cevaptan takip etmek istemeyen varsa sizin dediğiniz gibi başlığı uplasın. üzgünüm ama burdan istediğimi sorabilirim yeter artık şu baskıdan sıkıldım.

24 temmuz 2018 11:33

7. elektrikli süpürgem bosch marka, memnundum ama kedi sahiplendikten sonra dyson aldık, bosch'u anneme verdik. evde evcil yoksa philips gibi markalar da iş görür bence. dikey süpürgem var bir de her gün büyük açmayayım, yayılan kumları toparlayayım diye. o da fakir starky. memnun değilim ondan.

bardak için de inanın bilmiyorum, züccaciyeden aldım normal çay bardaklarını ve tabaklarını, tepsisiyle takımdı bardaklar tek hatırladığım bu. çay fincanlarım paşabahçe sanırım o bir klasik. su bardaklarını filan dediğim gibi hep esse'den almıştım. kırılıyorlar zaten zaman içinde.

24 temmuz 2018 13:41

8. bence olabilecek en iyi tavsiye her şeyi hemen almaya çalışmayın. ıvır zıvırları biraz evin içinde yaşarkene bırakın ki neye ihtiyacınız olacağını görüp ona göre alın. mesela yukarıda bir süslü demiş başta düşünmemiştim ama bütün kek kalıplarını alın çok kullanıyorum diye. o mesela baştan almayıp ihtiyaç duyunca alarak doğru yapmış. ben de tam tersi çok kullanacağımı düşünüp silikonundan kelepçelisine, tart kalıbından muffin kalıbına kadar almıştım ama bir süre sonra eşim de ben de çok fazla hamur işi, tatlı yemeyelim istediğimiz için bıraktım yapmayı ve hepsi elimde kaldı öyle. zaman geçtikçe neye yönelecekseniz anlıyorsunuz.

düdüklü tencere kesinlikle fissler. aman iki kişiyiz küçük litre alayım demeyin zaten ağzına kadar doldurulmuyor.

buzdolabı alırken buzluk litresine dikkat edin. özellikle ikiniz de çalışıyorsanız haftasonundan bir şeyler hazırlayıp buzluğa atmak çok pratik oluyor. ben sığdıramadığım için ek derin dondurucu bakıyorum şu an.

tencereleri çelik tercih edin çok sağlıklı. wok tava ben çok sık kullanıyorum soteler ve soslu makarnalar için. yine makarna tencereleri de çok pratik oluyor süzmek için. sahan olarak schaferın seramik sahanını almıştım, o kadar memnunuz ki özellikle yumurtayı eşim yaptığı için bundan bir tane daha alalım diyor, sıfır yapışma ve lezzeti ayrı güzel oluyor. tencerelerinizin kapaklarının tavalarınıza da uymasına dikkat edebilirsiniz bazen gerekiyor.

çok yemekli misafir alırım, ağır misafirim gelir demezseniz 12 kişilik 1845 parça yemek takımı işine girmeyin derim. ilk evlendiğimde bütün yakın arkadaşlarımızı, ailemizi ağırladım ama günlük takımım da gayet güzel ve yeni olduğu için hiç misafir takımını çıkarma ihtiyacı duymadım. boşuna koca bir konsolun içini kaplıyor şu an. çatal bıçak takımımı hisar'dan indirime giren bir model aldım çok memnunum.

küçük ev aletleri ve süpürge için homend öneririm. bende deepsilence süpürgesi var gerçekten çok sessiz ve güzel süpürüyor. bir de imkanınız varsa robot süpürgelere bakabilirsiniz. ben yurtdışından aldım, burada da var ama biraz pahalı. ama gerçekten temizlik işini o kadar kolaylaştırdı ki. mutfakta da çay makinesi, tost makinesi, el blenderı, rondo, el mikseri en çok kullandığımız aletler. blenderım homend, rondo ve mikserim tefal. rondoyu çift bıçaklı almanızı öneririm.

vileda, süpürge, ütü ıvır zıvırınızı nereye koyacağınızı planlayın. bence uygun bir yerde bunlar için geniş bir dolap yaptırmak iyi olur. çünkü koyabileceğiniz bir oda, küçük tuvalet, kapalı balkon vs. yoksa etrafta çok dağınıklık gibi görünüyorlar.

benim karanlık ve fazladan bir odam vardı, orayı kendime giyinme odası yaptım. bence açık gardrop sistemi için ikea algot sistemi çok kullanışlı oluyor. herkesin kullandığı pax sistemden daha uygun fiyatlı hem de.

nevresim takımı çok çok almaya gerek yok ben 3 takımı çevire çevire kullanıyorum, misafirlik de iki takım duruyor. yazın da iki pike takımı yetiyor. havlular da öyle. şimdiden çok alınca sonradan beğendiğiniz şeyleri evde çok var diye alamıyorsunuz ki evde de fazlalık oluyor.

24 temmuz 2018 14:40

9. arkadaşlar süpersiniz çok teşekkür ederim.

yaa ben şuan sadece kahvaltı takımı aldım desem. önümde çok uzun bir yol var maalesef dediğiniz gibi tencere takımı yemek takımı çatal bıçak takımı gibi şeyleri almayı düşüyorum ilk etapta.

şuanki evimde kedi var evlendiğimde de kedi sahiplenmek istiyorum. normal süpürgelerden farkı ne acaba? yani nesine dikkat etmeliyim eğer evimde pet olacaksa bunları pek bilmiyorum bizim evdeki süpürge philips maraton toz torbasız olan hep onunla süpürüyoruz.

sizce evleceğim zamana kadar bu ürünlerin parasını biriktirmem ve yakın zamanda almam mı daha mantıklı yoksa şimdiden azar azar almam mı?

24 temmuz 2018 15:37

10. her şeyden az az alın. çünkü sıkılıyorsunuz ve daha güzel şeyler çıkıyor almak isteyip alamıyorsunuz. bosch marka süpürgem var benim de toz torbasız pek işe yaramıyor gibi. kedi olduğu için ben de dyson düşünüyorum havayı bile temizliyormuş diyorlar. bir diğer tavsiyem de bu çeyiz kampanyalarından yararlanmanız. tek seferde her şeyi halletmiş olursunuz. mesela karacada bir çeyiz kampanyası oluyor çatal bıçağı, bardakları, granit tencere takımları, yemek takımları, çaydanlığı falan bir arada. aynı şekilde yatak, yorgan, nevresim için de toplu kampanyalar var. bir de telefonunuzda aldığınız her şeyin resmini çekip klasör yapın. aldığınızı unutup tekrar almayın diye. son olarak umarım çok mutlu olursunuz birbirinizi hep ilk günkü gibi çok sevin :)

24 temmuz 2018 17:52