yeni mezunların asgari ücret alması

Arkadaşlar mühendis,mimar,öğretmen,veteriner nerdeyse tüm yeni mezunlar iş bulamıyor artık bulsa da zar zor asgari ücretle çalışıyolar.bir tek tıp fakültesi mezunları zorunlu atamaya giriyor ve güzel para alıyolar yeni mezun da olsalar.siz ne düşünüyosunuz nolacak böyle ya

1. hem eğitim hem öğretim almış bireylerin asgari ücretle başlaması.. ülkenin insanına verdiği önemi gösteriyor bence. hoş hekimlerin -ve mecburi hizmete tabi tutulan herkesin- istemediği bir yerde çalışmasını da doğru bulmuyorum

7 haziran 2017 17:36

2. bu ülkede herkes ilk işine torpille giriyor, birkaç işi garanti meslek hariç. herkes dayısının yardımıyla ilk iş tecrübesini yaşayınca deneyimli olarak diğer işlerini daha kolay bulabiliyor. yani emeklemek değil birinin sizi kucağında taşıması lazım. yoksa referans olmadan yeni mezun diplomasıyla imkansıza yakın.

7 haziran 2017 17:50

3. Evet tecrübelendikçe artıyor biliyorum,artıyor dediğimiz de 3-4 yıl sonra 3-4 bin oluyodur heralde tahminen..ama mezun olduktan sonraki ilk yıllar çok acınası bir durum değil mi ya üzülüyorum

7 haziran 2017 18:05

4. Ben su an calistigim yerden 2200 aliyorum, baska bir ofise gecmek istedim daha cok tecrube kazanmak icin, ilk ay asgari maas sonra da 1750 dediler baya saka gibi... firmalar da baya kriz mriz diyor bahaneyle bunu firsata ceviriyor yani.. firma 200 lirayla mi batacak? Tecrubeliye de asgari teklif edebiliyorlar yani onu demek istedim. Calistigim yeri sevmesem de su an tutunmaya calisiyorum valla, gercekten kimse dogru duzgun is bulamiyor ya da yok pahasina calisiyor. Umarim hepimiz guzel islere geceriz.

7 haziran 2017 20:40