yeni sigara paketleri hakkında ne düşünüyorsunuz? bence çok yanlış?

ben sigarayı bırakmış bir insan olarak öncelikle eğer hala sigara içiyor olsaydım bu görüntülerin beni rahatsız etmeyeceğini, sigara paketime bir kılıf takar yola o şekilde devam edeceğimi belirteyim ve birçok insan kılıfa bile ihtiyaç duymayacak muhtemelen(gizlinot: bilmeyenler için ultra korkunç fotoğraflar var üstlerinde)(gizlinot: mesela hastanede uzanan akciğeri açılmış ve uçuklu gibi duran bir adam). sonuçta hassas midesi olan, böyle şeylere tahammülü olmayan( belki psikolojisi kaldıramayacak olan) insanlar var ya da küçücük çocuklar var o paketleri görecek, fanusta yaşamıyorsa kimse o paketler görülecek bir şekilde sonuçta. ablamın internette gördüğü bunlara yakın birkaç görüntü var mesela kız haftalarca aklına geldikçe kustu. insanlar dizi izlememeyi, televizyon açmamayı seçebilir eğer kendilerine uygun bulmuyorlarsa izlemeler yani orada sansür olmayabilir ama sokakta veya markette biri önünüzde alışveriş yaparken mutlaka maruz kalınacak bir görüntü bu organları dışarı çıkmış adam veya rezalet, dişçilerin bile görmeye tahammül edemeyeceği dişler falan. her şey tamam ama küçük çocukları buna maruz bırakmakla +18 korku filmlerine maruz bırakmak aynı şey benim gözümde. çok uzun oldu biliyorum ama kısacası ben bu kadarını çok yanlış buluyorum, siz sigara karşıtlığı olarak değil ama alakasız ve bu konuda çok hassas olabilecek insanları buna maruz bırakmak konusunda ne düşünüyorsunuz?

1. Evet ben dava açmayı bile düşündüm bu yüzden. Hayatımda sigara dumanını soluyabileceğim yerlerin yanından bile geçmemeye özen gösteren, sigaradan hiç hoşlanmayan biriyim herkesin yaptığı kendine gerçi orasını umursamam. Dün dokuz yaşındaki oğlum dehşetle içli içli ağlayarak geldi yanıma haber sitelerinden birinde görmüş o paketleri deli oldu zavallım. Dünden beri ağzına bir lokma bir şey sürmedi peşinden koşmaktan yoruldum bir parça bir şey ağzına aldığı gibi kusmaya başlıyordu artık açlıktan ne hale düştüyse okuldan aradılar gelin alın diye(gizlinot: Çok disiplinli bir özel okul normalde asla göndermezler). Bir de sağda solda sürekli böyle şeyler görsün istemiyorum çocuğumun, nasıl açıp ameliyat videosu izlettirmiyorsam bunu da görmesini istemiyorum.

27 aralık 2019 03:49

2. ahahah ben sigarayı bıraktığım için umrum dışı :d. ablanızın iki korkunç fotoğraf görüp kusması bana çok garip geldi. avrupa’daki diğer ülkeleri bilemeyeceğim ama almanya’daki sigaralarda da korkunç iğrenç fotoğraflar var. oradaki çocukların psikolojisi bozulmadığına göre, buradakilere de bir şey olmaz. hem çocuklar için de caydırıcı olur büyüyünce de içmezler. bana küçükken kırmızı marlboro paketi çok havalı gelirdi mesela, üzerine çürümüş dişli biri görmüş olsam belki sigaraya hiç elimi sürmezdim.

27 aralık 2019 03:51

3. (yazar: Nymph) kötü ve caydırıcı fotoğraflar olması farklı, dokuz yaşındaki bir çocuğun boğazı delik ve korku filmi ögeleri gibi görünen bir adamı görmesi çok farklı şeyler.

27 aralık 2019 03:54

4. Anlamsız ve iğrenç bana kalırsa. Sigara içen insan, bunun üzerindeki fotoğraflar çok çirkin ben içmeyeyim demeyecek. Sonuçta sigaranın zararlarından herkes haberdar. Aaa sigara içersem böyle olurmuşum hiç bilmiyordum diyecek hali de yok.

Gerek çocuk, gerekse yetişkin kimseyi bu görüntüye maruz bırakmaya hakları yok. Insanlar bu paketleri masaya, sokakta yerlere atıyorlar. Hiç sigara içmeyen biri, ya da çocuklar bu görüntüye maruz kalacaklar. En basitinden, kasiyer kadın, bakamıyorum sigaralara, ayırt da edemiyorum satarken zorlanıyorum hepsi birbirine benziyor diyordu geçenlerde. Her açıdan falso bana kalırsa.

27 aralık 2019 03:55

5. Almanyadaki cocuklarin psikolojilerinin bozulmadigini nerden cikardiniz ki

27 aralık 2019 03:59

6. almanya’da yaşayan çocuklu aileleri tanıyorum. kendim de defalarca gittim. sigara paketinden psikolojisi bozulan çocuk görmedim, duymadım. konusu bile hiç geçmedi. sadece “aa burdaki sigara paketlerindeki resimler çok iğrençmiş be” demiştim. “hee öyle ya” diyip geçtiler.

internetten araştırabilirsiniz avustralya, fransa, birleşik krallık, irlanda, yeni zelanda gibi ülkelerde de paketler böyleymiş bir kaç yıldır. eğer yaşayan kişilerde psikolojik bir sorun gözlemlense kaldırırlardı.

türkiye gibi bir ülkede yaşayan bir çocuğun psikolojisini bozabilecek o kadar çok şey var ki, sigara paketi bu listeye son sıralardan anca girebilir.

27 aralık 2019 04:16

7. Yoo almanyadakilerin gayet bozuluyor? En yakın arkadaşım Almanya'da öğretmen sürekli bazı hastalıklardan ve sigara üstü fotoğraflara bunlar gibi olmayacağız değil mi sorularına bunlara sigaranın sebep olduğunu, sağlıklı bir hayat sürüp düzenli spor yaparlarsa sorun olmayacağını anlatıyor. Şu an iki tane öğrencisi ailesinin bazı üyeleri sigara içtiği için psikolojik tedavi görüyor çünkü dedeme, anneme böyle mi olacak diye alıyorlarmış, depresyona girmişler hatta aileler hakkında soruşturma gibi bir şey açılmış acaba evde çocuğa farklı şeyler mi söylüyorlar, ne oldu da bu hale geldiler diye. Bu arada benim arkadaşım çok küçük yaş gruplarıyla çalışıyor yani belki üstteki anonim oğlu yaşındaki çocuklar çok yaşamaz bunu ama sonuçta yaşanıyor yani en medeni dediğimiz ülkede de yaşanıyor. Üstelik Almanya'da paketler insanların iç organlarını açık açık göstermiyor,sadece hasta olduğu belli olan insanlar var paketlerde yani en azından benim gördüklerimde öyleydi, buna rağmen bazı çocuklar o haldeymiş.

27 aralık 2019 04:28

8. Anonim1 karşıt görüş kabul etmediğimi hangi cümlemden çıkardınız acaba? Çok emin bir şekilde Avrupa'nın en büyük nüfuslu ülkelerinden birinde çocuklarda hiçbir sorun olmadığı iddia edilirse tecrübeler paylaşılarak bende gayet paylaşabilirim kendi tecrübemi yani sanki hepiniz yanlışsınız bir ben doğruyum demişim. Farkındaysanız cevap olarak yorum yaptığım tek şey Almanya'da çocuk psikolojisiydi o da çok emin bir üslupla belirtildiğinden dolayı yani siz yerinde bulmuşsunuz ne yapayım fikrimin aksini iddia eden her şeye tabii olabilir haklısınız diye cevap mı vereyim karşıt olmamak için?

27 aralık 2019 04:40

9. Reisi desteklediğim tek konu. Bunun için çocuğumun psikolojisi bozulacaksa bozulsun.

zavallı çocuklar zaten tv tablet izlemekten tek hücreli olacak yakında, hava kirli, sular pis, yiyecekler tarım ilacı dolu ohooooo buna gelene kadar! psikolojik zararı da bundan görsün, ben toparlarım.

Sigara paketinden önce "benim evladıma tarım ilacı yediremezsiniz, havasını kirletemezsiniz" diye çabalamak lazım.

27 aralık 2019 08:58

10. Ben bu konuya olumlu bakıyorum. Sigara kullanmiyorum. Kullananlar ya da kullanmayı düşünecek olanlar için caydırıcı olacaksa hiçbir sakıncası yok. Ben henüz resimleri görmedim, küçük çocuğun eline telefonu verip de resimleri görmüş diye ağlamayın. Sigara almaz, çocukların eline kontrolsüz telefon vermezseniz görmezler zaten. Hoş bir şekilde görse bile en fazla midesi bulanır, sigaradan soğur cocuk. Buna da duyar kasmayın artık.

27 aralık 2019 09:24