yine bir ilgisiz erkek arkadaş vakası, bu sefer nerd?

sevgilimle bir buçuk yıldır birlikteyiz. yüz yüzeyken daha iyi, davranışlarıyla ilgisini belli eder ama pek konuşmaz. genelde ben konu açarım. o da konuşsun diye soru yönlendiririm ama uzun süreli işe yaramaz. arkadaşlarıylayken de böyle sessizdir. ben de sessizimdir normalde ama onunla buluşunca mutluluktan çenem açılıyor. (onu konuşturmama boyutunda değil tabii) kendisi asıl ilgisizliğini mesajlaşırken belli ediyor. gün içinde birkaç saat konuşmasak ben yazıyorum genelde. konuyu hep ben açıyorum, o cevap veriyor filan. haliyle bıktım bu durumdan. gün içinde vakit ayırdığı şeyler ise: youtube'da kültürel gelişimini destekleyici videolar, twitter'da akademisyenlerin tweetleri, ders çalışmak, kitap okumak. mezun olmamıza bir yıl kaldı, akademisyenlik hedefliyor. bu gidişle olur da, ortalaması, dili çok iyi. ben onunla bir geleceğim olsun istiyorum, o da arada bunu dile getiriyor. onu seviyorum ama bir yandan da şüpheye düşüyorum. öğrenciyken bile böyle olan birisi, iş hayatına atılınca benimle hiç ilgilenmez diye. ilgisiz olduğunu ona da söyledim, kabul ediyor ama bir değişiklik de yapmıyor. bu durumun bir çözümü yok mu süslüler, az mı yazayım ondan mı bekleyeyim hep, napayım?

1. Kendini biraz geri çekmeyi deneyebilirsin bir süre böylece nasıl davrandığını iyice anlamış olursun . Mesela ilk mesajı sen atma, gün içinde onun konuşmalarına kısa cevaplar ver. Ve buluştuğunuzdada sessiz kalıp yüzüne bön bön bak illaki bir şeyler demeye başlıcaktır. Yani ters etki yaratmalısın onun sana yaptığını sen de ona yaparak onun da anlamasını sağlamalısın. Ya da tam tersi alıp karşına konuşacaksın, sakince anlatacaksın sorunlarını belki kendinin farkında değildir belki kafasında kurduğu sorunlarını düşünüyordur bilemeyiz.Sonuç alarak bir değişme olmuyorsa ayrıl demek istemiyorum ama ömür geçmez , çok sıkıcı bir hayatın olur. En son ona göre kararı sen verirsin süslüm.

25 haziran 2020 19:00

2. Size bir garezi yoksa, kişiliği böyleyse (ki anlattılarınıza bakılırsa kişiliği böyle) kendi kendinize oluşturduğunuz beklentinizi bitirip sevdiğiniz insanı olduğu gibi kabul etmeyi deneyin bence. Olmadığı biri gibi davranması konusunda ısrarcı olursanız ilgi alayım derken sıkılmasına sebep olabilirsiniz çünkü.

25 haziran 2020 19:01

3. Adamın hedefleri var ve dile getirsen bencil karşılanabilirsin. Böyle insanlar böyle maalesef bu durumu kabullen bence

25 haziran 2020 19:06

4. Anonim 1, sağ ol süslü, deneyebilirim. Umarım işe yarar.

Anonim 2, anonim 1 in taktiği işe yaramazsa mecburen kabullenmeye çalışıcam gibi.

Anonim 3, benim de mezun olduktan sonrası için hedeflerim var, ortalamam da onun gibi yüksek. Ama yine de vakit ayırabiliyorum ona. Bence yapılamayacak bir şey değil ya, bilmiyorum :/

25 haziran 2020 19:16

5. Hedefleri var vakit ayıramıyoru zaten kafanızdan atın. Yapısı böyleymiş. Siz de derslerinize dikkat ediyor ama vakit ayırıyormuşsunuz. Öğrenciyken tıp okumuyorsanız mutlaka zamanı oluyordur. En basitinden telefonla arar hızlı görüşmek istiyorsa. Her saat başı sürekli yazmaya gerek yok bence ama onun siz yazana kadar hiç konuşma başlatmaması falan kötü. Değersiz hissettirir size kendinizi. Allah sabır versin.

26 haziran 2020 00:38

6. Evet öyle oluyor süslü. Biraz önce konuştuk uzunca bu mesele hakkında. Aslında aylardır devam eden şey iletişimsizlik sorunuydu. Sürekli gündelik şeylerden konuşmaktan sıkılmış, bana olan sevgisinden şüphe ediyormuş vs. Ne desem bilemiyorum, çok üzgünüm

26 haziran 2020 01:08

7. İnanmıyorum :( ben sandım ki yapısı böyle. Hep böyle biri sandım. Sizin de fark ettiğiniz gibi tam istese sizin gibi vakit ayırır hatta yaratır. İçinde o heyecan olur en odunda bile. Başkası olabilir mi? Bilmiyorum ama bence siz zaten bu değersizlik hissiyle giderek soğuyacaksınız. Sebebini de itiraf etmiş. Bence siz gerekeni yapın. Ben olsam ayrılırdım. Sizi bilmem.

26 haziran 2020 01:19

8. Süslü, ilişkimizin başlarında böyle değildi. Sürekli buluşmak isterdi. Buluştuğumuzda da konuşurdu hep. Tamam taze ilişki olmasının heyecanı da var ama bir buçuk yılda bu noktaya gelmek de mantıksız bence. Pandemi nedeniyle yalnızca bir kez buluşabildik, o buluşmada da durgundu. Telefonda da konuşmuyoruz, rahat konuşamıyormuş evde. Ayrılmak için cesaretim yok süslü, ben sevgimden emin değilim diyince kararı ona bıraktım. O da bir iki gün içinde neden böyle olduğuna dair bir karara varacağını düşündüğünü söyledi. Bu süreçte konuşmak istediğini söyledi ama ben o yazmadıkça konuşma başlatacak bir mesaj atmayacağımı söyledim. Başkası olduğunu düşünmüyorum süslü, öyle bir insan değildir. Şüphe uyandıracak bir davranışı da olmadı.

26 haziran 2020 01:34

9. Zamanla ilginin kaybolması aklıma aldatmasa da birinden hoşlanma ihtimalini getirdi. Bir buçuk yıl uzun değil bence. Yani o sevginin, heyecanın bitmesi için kısa bir süre. Valla bu tarz bir dönüş yapacağını sanmadım. Sorudan hep böyle bir yapıda olduğunu sanıp öyle devam eder o diye düşünmüştüm ama önceden böyle olmayıp sonradam böyle olmasından terslik olduğu belliymiş. İnsan görmek istemeyebilir çok iyi anlıyorum. Bir de cesaretim yok diyorsunuz ama siz ayrılmasanız belki şimdi olmasa da sonradan o ayrılmak isteyecek gibi. Bu durumda ilk ben derdim ama sizi de çok iyi anlıyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

26 haziran 2020 01:39

10. Hoşlanma durumunu açık açık sormayı düşünüyorum süslü, muhtemelen cevabı hayır olacak ama emin olmak istiyorum. Evet bir buçuk yıl bunalmak için bayağı kısa bir süre. Teşekkür ederim size de, bu saatte destek oldunuz.

26 haziran 2020 01:46