yurtdışına mastera giderken yapılacaklar?

merhaba süslüler, burada belki aklımıza gelmeyin bir şeyi paylaşıp fayda sağlarız. ailenize vekalet verdiniz mi mesela? ben grip ilacı falan yazdırdım raporlarını çıktı aldım. başka neler yapılabilir?

1. hayır yanımda götüreceğim ilaçlar için, reçete rapor vs sorulabiliyor diye

5 ekim 2024 12:35

2. vekalet vermedim, ihtiyacım olmadı şu ana kadar.

diş doktorundan dahiliyeye kadar tüm bölümlere görünün. bazı reçetesiz ilaçlar orada doktor kontrolü sonrası veriliyor olabilir. regl geciktirme ilacı almanya'da doktor reçetesiyle verilen bir ilaçmış mesela. ihtiyaç duyduğumda alamamıştım. yakın zamanda çekildiğim röntgen/film gibi evrakları da takip gerektiren hastalıklarım (fıtık gibi) için yanımda götürdüm.

5 ekim 2024 12:49

3. saçma gelebilir ama ne zaman türkiye'yi ziyaret etsem züccaciye ürünlerini çok doldurmayacak şekilde alıyorum ve getiriyorum. burada 5-6 euro verdiğim ürünlerin çoğu türkiye'de maksimum 3 euro. 3 euro'nun lafı mı yapılır demeyin, o benim haftada bir dışarıda içtiğim kahve parası, öğrenci olduğumuz için 1-2 euro bile fark ediyor. bunları yazarken de aklıma geldi, eyüp sabri tuncer'in tekli kolonyalı mendilleri var, onları götürebilirsiniz, pratik oluyor.

5 ekim 2024 15:35

4. antibiyotik gotur yaninda. ben iyi ki goturmusum dedigim bir sikinti yasamistim.

sacini boyuyorsan boya, ped gotur. ilk zamanlar icin ekonomik olur.

soguk bir yerse iclik gotur, ben kanada da cok kullandim.

prizler icin adaptor gotur avrupa ulkesi degilse.

5 ekim 2024 19:35

5. Bir set nevresim götürdüm. Antibiyotik mutlaka mutlaka. Gözlük kullanıyorum eski kullanmadığım bir çerçevem vardı ona da cam yaptırıp yedek gözlük götürdüm. Kolonya. Bunları hepsi de gerekti. Bir de komik olacak ama aseton, çünkü avrupadakiler asetonsuz aseton sanki zor çıkarıyorlar ojeyi gibi geliyor bana. Vekalete gerek yok, ihtiyacın olursa gidersin konsolosluğa çıkarırsın.

5 ekim 2024 21:10

6. Nereye hangi ülkeye gittiğini söylersen daha iyi yardımcı oluruz süslü.

Son süslü aseton konusunda sana katılmıyorum almanyadaysan eğer kalıcı ojesi bile çıkartan asetonlar var dm'de rossman'da. O kadarına gerek yok diyorsan özellikle koyu renk ojeleri çıkarmaya özel asetonlar da var üstünde yazıyor. Onlar çok güzel çıkarıyor.

5 ekim 2024 22:20

7. Kesinlikle ilaç götür.

5 ekim 2024 23:13

8. ben erasmus giderken babama vekâlet verdim banka için baya işimi gördü,sma şifre olayları yüzünden arkadaşlarım zorlanmıştı.

5 ekim 2024 23:45

9. rahatsızdım biraz giremedim süslüler, çok sapolun önerilere. ben almanyaya gidiyorum. antibiyotik yazdırdım. nevresimi hallettim. başta tabak çanak götürmem diye düşünüyorum ama bilemedim de

6 ekim 2024 16:28

10. Süslü Almanyada her şey var cidden. Ama varsa sürekli Kullandığın ilaçlarını getir ilk etapta. Hava değişiminden ötürü hasta olman da yüksek ihtimal. Grip ilacı getirmen iyi olmuş. Doktorlar burda grip olunca evde yat bol su iç diyor sadece. Yurtta mı evde mi kalacaksın? Tabak çanağa da gerek yok aslında. Çok çok ucuza alırsın ihtiyacın olan şeyleri.

7 ekim 2024 00:09