yurtdışında türk kadınının kıllı ve çirkin bir imajı mı var?

how i met your mother dizisinde robin bacak kılları yüzünden kendisine "kıllı bir türk lezbiyen gibiyim" demişti. geçenlerde de almanya'da bir sokak röportajında türk kızını soruyorlar 2 tane yabancı gence biri çok kıllılar dedi, diğeri kurt gibiler dedi. sonra gülümseyip lafı toparladılar işte ama bazıları çok güzel vs dediler. daha önce yurtdışına çıktım ama hiç bir yabancı ile türk kadını hakkında sohbet etmedim yada bununla ilgili hatırladığım bir anım yok. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

1. Türkler hakkında doğru bilgi sahibi olan yabancı ben görmedim, internette rastlamış olabilirim ama hatırlamıyorum. Çoğu develere bindiğimizi ve sarıkla gezdiğimizi sanıyor, çok kafana takma derim.

30 haziran 2020 20:15

2. bir sürü yabanci erkekle konustum (rus, italyan, fransız, ispanyol, koreli, japon, iskandinav, endonezyali..) şu an aklıma gelenler bunlar ve hicbirinden böyle bir sey duymadim, aksine neredeyse hepsi türk kadınlarının güzel olduklarini söyleyip övdüler.

30 haziran 2020 20:39

3. ben de bizim hakkımızda bir halt bildiklerini düşünmüyorum. Hırvat bir çocuk vardı bana karşı sıcakkanlı ama mesafeli davranıyordu ama aynı çocuk alman kızlarla falan daha rahat konuştuğunu farkettim.

Sonra ben bu çocuğa bir içki sordum arkadaşıma hediye almak için onu sorduktan sonra çocuk şaşırdı ve resmen rahatladı. Kafasında müslüman ülkeden gelen bir kız olduğum için önyargılar vardı muhtemelen.

Tabi gidip sormadım türk kızları hakkında ne düşünüyorsun vs diye. Kafalarındaki tip bence bizim kafamızdaki suriyeli yada iranlı kadın tipinden farklı değil.

Farklı düşünenler genelde istanbul'u gören yabancılar oluyor, gerisi için sanırım ülkesindeki çoğu kızın yaptığı normal şeyleri yaptığımızda kesinlikle beklenmedik oluyoruz.

Egzotik kelimeside beni çok irrite ediyor, fazla oryantalist bir bakış açısı :D Erkeklerin fantezi dünyasına eşlik etmekten öte birşey değil.

Fransız kadını denildiğinde zarif, cool, türk kadını denildiğinde egzotik... hmm kafalarında haremde padişahın ağzına üzüm taneleri sokuşturan cariyeler beliriyor galiba xd

30 haziran 2020 22:35

4. Soru sahibi süslü alemsin ya hahah <3

30 haziran 2020 22:59

5. İspanya’da erasmus yapmıştım. Sınıfımda cesaretini ilk toplayan gelip sen türkiye’de kapalısın ama burada açıksın dimi diye sormuştu. Annemin ablamın da kapalı olmadıklarını öğrenince çok şaşırmıştı. Aynı sınıfta istanbul’u gezen birisi de istanbul’a gitmeden kardeşinin kapanmak zorunda olduğunu sandıklarını söylemişti. Bizimle ilgili pek de bir şey bildiklerini düşünmüyorum ne yazık ki.

30 haziran 2020 23:27

6. fransa'da oyle guzel giyinen insanlari ben de gormedim. burada millet tarz tarz diye ovuyor, ama bunlar nereye gitmisler bilmiyorum. soruna gelince hmm muslumanlar mi degiller mi seklinde bir kafa karisikligi oluyor. bence arka planda bir negatif dusunce oluyor, ama bunun nedeni gorsellikten ziyade turk kulturunden cekinmeleri. uzakdogulular turklerin hatlarini biraz fazla buluyorlar (kara goz, kara kas, buyuk burun vs). avrupalilardan bu yonde bir yorum duymadim, cunku gorunus olarak o kadar da farkli degiliz. eski amerikan dizilerinin cogu irkci zaten. gecen gilmore girls'u izliyorum hurdaligi beirut'a benzettiler, turkiye'de hapisde dondurulmus pizza yendigini iddia ettiler...bir de reklam her sey. yarin birgun turk ekonomisi iyice batar, turk kadini dogu avrupali ya da ruslar gibi kendini pazarlamaya baslarsa en guzeli turk kadini olur. adi oyle cikar. latinalarin da oyle cikti, ruslarin da adi oyle cikti, tayland'daki ladyboylarin da adi oyle cikti.

1 temmuz 2020 01:53

7. Süslüler yurt dışına aşağılık kompleksiyle çıkarsanız saçma sapan sorularla karşılaşmanız muhtemel. Avrupalılar bu konuda profesyonel. Bakıyorlar kim ezik duruyor, hemen toplanıyorlar başına. O saçma salak soruları soranların çoğunun amacı bu. Birilerini eziklemek hobi gibi bir şey adamlarda.

Haaa bu arada bu ülkenin kadınına tek kelime ettirmem.

1 temmuz 2020 12:56

8. Süslücüm kendi tecrübelerime dayanarak (erasmus ve diğer yurtdışı tecrübelerim) türk kadınına karşı belli bir kötü önyargısı yok insanların diyebilirim. Sadece macaristan'da bir kere herkes müslüman mı ve Arapça mı konuşuyorsun sorularıyla muhatap oldum, bunları soran da zır cahil bir macardı.

Genelde Fransız ya da italyan sandılar beni de, türküm deyince hiç aklıma gelmemişti diyorlardı. Türkiye'ye ziyaret eden avrupalılarla konuştuğumda da genel olarak türk kadınlarını bakımlı ve güzel bulduklarını söylemişlerdi. Eğer biraz dünya görüşü olan, cahil olmayan tiplerle konuşursanız kötü önyargıların olmadığını göreceksiniz. How i met your mother epeyce ırkçı bir dizi bu arada, takmayın kafanıza.

Bunun yanında türk erkeği için kötü önyargı yok diyemem bu arada. Özellikle almanlar eşlerini döven ve maço olarak biliyorlar türk erkeklerini... Maalesef...

1 temmuz 2020 13:18