yurtdışından iphone telefon satın aldırıp buraya getirsem, satın alma parası dışında ücret ödemem gerekir mi? kayıt vs?

işlerimi sosyal medyada paylaşmak istiyorum fakat elimde güzel fotoğraf çeken makina yok. hem telefonum bozuk hem işlerim için fotoğraf makinası lazım diye iphone almak istiyordum, bir taşla iki kuş olur niyetine ama bu fiyatlarla imkansız şu an. ben de isviçre'deki kuzenime aldırıp buraya getirtsem diye düşündüm. çok daha uyguna geliyor gördüğüm kadarı ile ama ekstra para vermem gerekiyor mu burada kullanmak için? bir yerlere kayıt yapmak gerekiyormuş sanırım vergi mergi falan. var mı bilgisi olan bu konuda acaba?

1. 2700₺ küsür imei kayıt ücreti var. Ayrıca pasaportuna kaydettirilen isim ile hat sahibi aynı kişi olmalı. Az çok fikrin varmış ss, googleda bulabilirsin ayrıntılı bilgiyi

8 eylül 2022 10:16

2. Anon 1 varsa tecrübeli onlara da sormak istedim. Imei garanti gibi bir şey mi

8 eylül 2022 10:24

3. tr de hat takıp kullanmak istiyosan buraya kayıt ettirmen lazım ss o da 2700 falan

8 eylül 2022 10:29

4. İmeinin garantiyle alakası yok süslü, telefonun seri numarası oluyor.

8 eylül 2022 10:33

5. Süslü gerçekten googlea yazsan çıkıyor. imei telefonun kodu. Onu giriş çıkış yapmış bir pasaporta kaydettirmen lazım yani isviçredeki kuzenin isviçre vatandaşıysa olmaz. Yakın zamanda seyahat etmiş bir tanıdık bulmalısın. Onda da yanlış hatırlamıyorsam 2 senede bir hak var. Yani bulduğun kişi ben seneye seyahat ettiğimde kendime telefon alıcam seninkini kaydettiremem diyebilir. 100-200 gün gibi bir süresi var şimdi hatırlamıyorum. Bu sürede kaydettirmezsen süre geçince telefon çalışmıyor.

8 eylül 2022 10:37

6. Pasaport ve eşleştirilecek hattın sahibinin aynı olması gerek diye öğrendim ben de süslü. hattı eşleştiriyorlar. bir de kaçak yollarla imei kopyalayan kıran mıran kişiler var ama onlara bulaşmak istemem

8 eylül 2022 10:41

7. Cevap verenler için teşekkür ederim. Hay ben böyle işin.

Android telefonların kameraları ne kadar iyi bir tekefon olursa olsun kötü. Samsung s21 var arkadaşımda, denedim ve beni tatmin etmedi. E şimdi gidip fotoğraf makinası üstüne+telefon almam lazım. Onda da kaliteden kısarak. Boşa koyuyorum dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor. Bakacaz bı hal careye artık

8 eylül 2022 10:41

8. Profesyonel fotoğraf makinesi ile görüntüleri çekip Instagramin bilgisayar uygulamasından paylaşabilirsiniz.

8 eylül 2022 11:20

9. Yurt dışından telefon almış birisi olarak:

1. Imei ücreti var söylendiği gibi

2. Giriş-çıkış yapılan pasaportun sahibiyle kullanılan hattın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor artık. Ben sırf bunun için yurt dışına çıkmıştım

3. Iphonelar artık kırılamıyor

8 eylül 2022 13:41

10. Anon 7, artık ben aynı olması gerektiğini de sizden öğrendim.

Peki ülkenin de eşleşmesi gerekiyor mu biliyor musunuz? Yani ss örneğinden gitsek telefon isviçreden gelse, ss bir gürcistana girip çıksa oluyor mu yoksa bu telefonun faturası isviçre senin isviçreye gitmiş olman gerekiyor mu diyorlar?

8 eylül 2022 14:44