yurtta ortak kullanilan alanlar?

bir yurt sorusu da benden gelsin. bu sene universiteye baslayacagim ve muhtemelen baska sehir olacak. haliyle yurtta kalacagim. cogu yurtta banyo ortak kullanıliyormus sanirim, bu sıkıntı yaratiyor mu? sanki rahat olamayacakmisim gibi geliyor bana. bir de agda islerini falan nasil hallediyorsunuz, benim 15-20 gune bir agda yapmam gerekiyor, her seferinde kuaföre gidemem. odada halledebiliyor musunuz? oda arkadasim varken nasil yapacagim? biraz fazla oldu sorular, simdiden teşekkür ederim:d

1. Yani oda arkadaşının olmadığı bir zamanda ağdanı yap süslü. Biz öyle yapardık.

Evet ortak olanlar olmayanlar var ama odanın içinde olması tabi daha iyi.

30 temmuz 2018 00:04

2. kyk'ya göre cevaplayayım.

öncelikle yurt yapılma amacıyla yapılmışsa artık ortak kullanılmıyor, şöyle deyim odalar 3-4 kişilik oluyor ve her odada banyo oluyor sadece oda arkadaşlarınızla paylaşıyorsunuz.

ama yetmeyen yerlerde apartmandan yurda çevirdilerse veya eski yurtlar ise banyolar ortak oluyor ve bu gerçekten sıkıntı.

ben çok kısa dönem kaldım apartmandan çevirmede o yüzden kıl tüy içim olmadı ama onun dışında olan odamda banyo vardı hep ve ben jiletle veya makine ile hallettim.

oda arkadaşlarınızla yakın arkadaş olursanız bu iş de kolaylaşıyor beraber ağda yapan kızlar vardı. en kötü şey ise odadan gitmelerini beklemek ona göre almak.

30 temmuz 2018 00:05

3. Yani ben 6 kişilik, katın ortak tuvalet ve duşlarının olduğu bi kykdaydım. Oda arkadaşlarımla iyi anlaşırdık, herkes ağdasını istediği zaman yapardı kendi alanında, sorun olmuyo o durum bence ya. Duş ve tuvalet hakkında ise sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere temizleniyordu o yüzden çok sıkıntı olmuyodu. Sıkıntı yaşadığım zamanlar yine de oldu elbet ama insanoğlu, uyum sağladım bi şekilde

30 temmuz 2018 00:21

4. Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Umarim kalacagim yurt banyosu ortak bir yer olmaz, çünkü cidden sıkıntı olacak

30 temmuz 2018 00:22

5. (yazar: thatslibby) işin sırrı yurttakilerle iyi anlamakta sanırım. Ben de çok herkesle iyi anlasabilen bir tip degilimdir, mutlaka birine bir yerlerden huzursuz kaparim:d olaki sizin kaldığınız gibi bir yerde kalirsam el mecbur tabii, ayiya dayi diyeceğiz sanirim. Size de cok teşekkür ederim

30 temmuz 2018 00:26

6. Hiçbir sıkıntı olmuyor süslü ya anlaşırsan o kadar muhteşem oluyor ki hatta :) ben kendim ağda yapmadığım halde oda arkadaşıma yapıyordum ajsj.ağda bandını kaloriferin üzerine koy yapıştır çek çok komik oluyordu üstelik 😂😂 benim ilk gittiğim yurtta da tüm kat ortak kullanıyordu ilk birkaç sefer zor oluyorda sonra alışılıyor be süslü.

30 temmuz 2018 00:31

7. Süslü sana şu kadarını söyleyeyim. Şimdi bir mahremiyetin var ve utanıyorsun ya, sonra bu olaya fena alışıyorsun.(: kişisel mahremiyet dediğin şey çok fazla kalmıyor kız yurtlarında. Üstteki süslülerin de dediği gibi beraber ağda yapan bile var. Ben genelde çabuk halledebileceğim makine, tüy dökücü krem, jilet vs ile halledip, ayda bir kuaföre gidiyordum.

30 temmuz 2018 00:34

8. Ya gerçekten hiç belli olmuyor. Ben de içine kapanık ve kolay arkadaş edinemeyen biriyim ama oda arkadaşlarım o kadar sıcakkanlı ve kucaklayıcıydı ki aile gibi olmuştuk. İstanbul'un bana kattığı yegane kişiler oldular. Umutsuz düşünmeyin süslü:)

30 temmuz 2018 00:37

9. Valla içimi rahatlattiniz kizlar ya, sagolun. Çok tatlisiniz, teşekkür ederim

30 temmuz 2018 00:48

10. ortak kullanım alanları hijyen konusunda her zaman akılda soru işareti bırakır ama insan yurttayken alışıyor, bir de çözüm illa ki bulunuyor. Ağda meselesi ise zamanla çok eğlenceli hale geliyor ne yalan söyleyeyim. İlk zamanlarda utanmaca çekinmece sonra “x kollar çıkmış alalım mı bebişim?” Böyle bi samimiyet olmasa da herkesin ortak ihtiyacı olduğu için ona da çözüm bulunuyor. Ek olarak her zaman kendimle kalmak bana daha rahat gelmiştir, insanlara benim de taktığım zamanlar oluyor. İnsanız en nihayetinde. Ama yurtta kalmak bu yanlarımı törpüledi. hem de dört senedir evde yaşamama rağmen hala yurt günlerimi arıyorum. Sevmediğim insanları da en yakın arkadaşlarımı da gülerek hatırlarım. Yapamam demeyin tedirgin olmayın, bi anda her şey çok güzel olur. :)

30 temmuz 2018 05:59