zayıfım ama anormal bir göbeğim var diyenler?

arkadaşlar, ince yapılıyım hiç kilo fazlam yok ama göbeğim gitmiyor. hatta çok zayıf olduğumu söylüyorlar. ama hem alt karında hafif yağlanma var, hem de üst karnımda sanki bütün iç organlarım hemen derimin altındaymış gibi bir şişlik. asla gitmiyor. 4-5 aylık hamile gibi görünüyorum yandan bakınca. yani öyle minik bir ayva göbeği değil bahsettiğim, bayağı kocaman bir karın. içime çekiyorum hep karnımı. benzer sorunu olanlar var mı bunu öğrenmek istiyorum. sizce ultrasonla falan bakılması gerekir mi çünkü bana hiç normal gelmiyor bu.

1. Ben de böyleyim bu vücut tıpıne skinny fat deniyor aşırı şeker tüketimine bağlı olarak sadece göbeğiniz büyüyor eğer şeker tüketimini azaltırsanız göbeğiniz de gider diye tahmin ediyorum. Eğer şeker tüketmiyorsanız diyetisyene gitmeniz faydalı olabilir

13 aralık 2019 14:18

2. anonim 1 yanıtın için çok teşekkür ederim, bu vesileyle şu detayı da vereyim hiç tatlı yeme huyum yok. kahveyi şekersiz içerim, evde kek pasta yapılırken tariftekinin yarısı kadar şeker koyarım/koydururum, ki ailecek fazla şekeri sevmiyoruz zaten böyle alıştık. o şeyleri de kırk yılda bir yapar yeriz. aylarca çikolata yemesem aklıma gelmez. açıkçası çok çok az, sıfıra yakın şeker tüketimim var. ama insülin intoleransı nedeniyle bu karın böyle olabilir diye düşündüm. geçen yıl şekerime baktırmıştım bir şey çıkmamıştı.

13 aralık 2019 14:23

3. Süslüm, çok faydalı bir soru olmuş, çünkü bu durumun altından bazen farkedilmeyen şeyler çıkabiliyor, benim bir arkadaşım da aynen senin gibi bir vücut yapisindaydi, minyon minicik çok tatlı bir arkadaşım, liseden beri şikayet ettiği bir göbeği varmış, ne yaparsa yapsın geçmezmiş, ben o zamanlar tanımıyordum, bölgesel zayıflamaya vs gidiyordu ben tanıdığımda, sonra bir arkadaşı bizimkine göbek fıtığı diye bir şeyden bahsetmiş, git bi baktir diye, gidiyor ki tam 8 kg ağırlığında ( boyutunu hatırlamıyorum şu an ama büyüktü) bir yumurtalık kisti gözüküyor, hiçbir belirtisi olmadan üstelik,yıllardır onunla yaşıyormuş, hemen 1 hafta içinde operasyon geçirdi ve halloldu, şimdi dümdüz bir karni var, yani bu kadar basit bir sorun olabilir sende de çözülmeyi bekleyen, bir kontrole gitmeyi ihmal etme

13 aralık 2019 14:23

4. anonim 3 çok korktum şu an ama sanırım bu ihtimali ciddi ciddi düşünüp doktora gitmem lazım. çünkü bahsettiğin kişi neredeyse benim :( çok teşekkür ediyorum faydalı yanıtın için.

13 aralık 2019 14:26

5. Ayy biraz felaket tellali gibi mi yazmisim yaa, eğer öyleyse özür dilerim süslüm, korkutmak istemem, yani sadece yağ, kilo ya da vücut yapısı da olabilir tabi, ama son günlerde arkadaşımda böyle bir şey yaşamışken kontrolün önemini hatırlatmak istedim <3

13 aralık 2019 14:28

6. aksine, aklıma gelmeyen bir ihtimali bana göstermen daha iyi oldu. çünkü ömrümü böyle geçirmek istemem açıkçası ne kadar korksam da çaresine bakarım. tekrar teşekkürler <3

13 aralık 2019 14:29

7. anonim 4 gaz şikayetim yok, hatta çok afedersiniz ama sindirim ve boşaltım sistemim inanılmaz iyi çalışıyor çok şükür. zaten bu bahsettiğim sorun öyle kısa süreli veya yakın zamanda gelişmiş bir şey değil. yıllardır böyle. insülin veta gluten intoleransı nedeniyle şişlik olabiliyor karında, ama gaz benzeri bir şey mi bilmiyorum. iç karın kaslarım organlarımı içeride tutacak kadar güçlü değil veya zarar görmüş diye düşünüyorum. ya da diğer süslünün dediği gibi karın fıtığı, kist gibi şeyler.

13 aralık 2019 14:36

8. Süslü eğer bir sağlık probleminiz yoksa düşük ve kaliteli yağ alımına dikkat ederek ve etkili karın egzersizleriyle üstesinden gelebilirsiniz.

13 aralık 2019 14:38

9. süslü ben de birebir böyleyim. kollarım, bacaklarım çalı süpürgesi gibi ama belim 70 cm göbeğim de var. pantolon bulurken çok sıkıntı çekiyorum. 36 bedenler bacaklarıma bol geliyor, 34 bedenler de belden sıkıyor etim yanlardan taşıyor kötü görünüyor. ama benim tamamen yağlanma kaynaklı. arka belimde simitlerim de var ve löp löp yağ yani gerçekten ama ne spor ne diyet yapabildiğim için erimiyor, genetikle ilgili. kilo oraya gidiyor

13 aralık 2019 14:40

10. Kontrole gidersen sonucu buraya da yaz olur mu süslüm, hem bizler de doktor ne diyor öğrenmiş, hem de teşhis ile ilgili bilgilenmiş oluruz, geçmiş gitmiş olsun şimdiden

13 aralık 2019 14:46