zayıf olmak mı güzel makarna/pilav mı?

bunu kilo verme sürecinde olan biri olarak soruyorum, aslında 5 kilo verince bile zayıf olmak daha güzel diye düşünüyorum sağlığım bile düzeldi ama makarna ve pilavdan vazgeçemiyorum :(( aburcubur bile yemiyorum. sizce hangisi güzel?

1. zayıf olmak tabiki süslü. 32 kilo verdim, inanın zayıflık hissi yemekten bin kat daha güzel. yemek ile 5 dk mutlu oluyorsunuz en fazla ama ince görünmek, kıyafetlerin yakışması çok başka.

14 nisan 2021 15:58

2. ekmek hakkınız yerine iki kaşık makarna/pilav yiyebilirsiniz? full mahrumiyet gerekmiyor diyete, esas olan miktar.

14 nisan 2021 15:58

3. sağlıklı olmak

14 nisan 2021 16:02

4. süslü niçin ikisi birden olmasın ki? kilo verme süreciyle alakalı bir şey demiyorum, bilmiyorum çünkü ama hayatım boyunca gördüğüm max kilo 49 ve makarna çok sık yerim. pilavı pek sevmediğim için daha az ama hiç reddettiğim olmuyor:d az porsiyon ya da atıyorum o

gün bol kalorili makarna yendiyse diğer bütün öğünleri minimize etmek gibi çareler deneyebilirsiniz. ben mesela bir buçuk porsiyon makarnayı bir öğle yemeğim gibi yiyorum, dediğim gibi şu anki kilom 47

14 nisan 2021 16:03

5. Ekmekle aram yok aslında sadece kahvaltıda yiyorum süslü

14 nisan 2021 16:03

6. makarna/pilav kötü değil dendiği gibi, porsiyon düşürürsünüz yeter. pilav için basmati ve sushi pirinçleri kullanınca yağsız yapıyorum hatta yanına da güzel bol baharatlı soslu yemek ekliyorum.

makarna içinde aynısı geçerli, az yağlı bir sos yapılır biter gider.

14 nisan 2021 16:04

7. 85 kilodan 48 kiloya düşmüş birisi olarak ikisinin karşılaştırılmasını aşırı mantıksız buluyorum.

diyetisyenim 3 yemek kaşığı makarna/pirinç pilavı/bulgur pilavı yememi tavsiye etti. hatta bunları yerken yanında protein de alarak daha sağlıklı bir beslenme şekli olduğunu söylemişti.

önemli olan yememek değil kararında yemek.

14 nisan 2021 16:18

8. Soru sahibi sen bensin. Canım tatlı bile istemez bin yıl ekmek yemeden durabilirim ama pirinç pilavı ve makarna... hele makarna.... yaşayamıyorum resmen. Kilo vermek daha güzel olabilirdi ama hiç veremedim :((

14 nisan 2021 16:25

9. Zayıf olmak için makarna ve pilavdan vazgeçmeniz gerekmiyor ki yani ya o ya o diye bir şey yok. Günde bir tabak makarna veya pilav yiyebilirsiniz gayet.

14 nisan 2021 16:34

10. Zayıfım ve ben de karbonhidrat delisi bir insandımmm . ilk kilo verdigim dönemde birkaç ay pirinç ve makarna yemedim ama şu an korumadayım ve bu tarz şeyler yiyecegimde gramajlı yiyorum ve mesela düz pilav yemek yerine tavuklu nohutlu etli vs yapmaya çalışıyorum ya da makarnamı sebze soslu tavuk soslu vs yapıyorum. Böylece pirincin ve makarnanın 1 porsiyonluk gramajı düşmüş oluyor protein ve lifle desteklendigi için. Karnın da daha cabuk doyuyır sade pilav ve makarnaya göre dengeli bi tabak çıkıyor ortaya cünkü. Yanına salata çorba falan olunca doyuluyor zaten pişman da olmuyorum

14 nisan 2021 16:46