zayıfladığını, diyet yaptığını saklayan arkadaş?

uzun süredir yakın bir arkadaşımla görüşmüyorduk ( nerdeyse 4 ay)  2 gün önce şehrimize geldi ve arkadaş grubumuzla buluştuk hepimiz şok olduk. neredeyse 45 kiloya yakın bir kilo vermiş. oysa whatsapp grubumuzda sürekli ‘böyle yiyorum, şöyle yiyorum, çok kilo aldım, off ben napıcam’ minvalinde şeyler paylaşıyordu biz de her seferinde bi çare bulmaya çalışıyorduk, mide balonu, iyi bir diyetisyen vs vs…yemek fotoğrafları falan gönderiyordu bugün şu hamburgeri yedim gibi…diyet yapması ve 45 kg vermesi çok güzel ona zaten her zaman destek olduk ama madem saklamak istiyorsun sessiz kal? neden yalan söyleme gereğinde bulunur ki insan? biraz soğudum açıkcası,yani sanki ona kilo vermesin diye büyü falan mı yaptırcaktık:d haklı mıyım yoksa gereksiz mi büyütüyorum sizce?

1. İyi niyetle sizi şaşırtmak istemiş demek istiyorum ama o zaman dediğiniz gibi sessiz kalsaydı yemek fotoğrafı falan atmasaydı, yakınmasaydı. Herhalde bu sınava hiç çalışmadım deyip 100 almakla aynı psikolojik durum.

9 ekim 2022 12:50

2. Ben buna yakindan sahit oldum. Esime herkws ameliyat mi oldun diye soruyodu herkes gizli gizli diyet yaptigini saniyodu. Kisa surede 60 kilo verdi ve sonra diyabetten verdigini ogrendik.

9 ekim 2022 12:54

3. Söylemek zorunda değil, diyet yapıyorum demeyebilir. Ama yalan söyleyip tam tersini yansıtmaya çalışması bence de hoş değil.

9 ekim 2022 14:23

4. Benim boyle bir arkadasim vardi. Obezden bi deri bi kemik seviyesine dusmustu. Diyet yaptigini benden hep sakladi. Kiz nerdeyse 50 kilo vermis konustugumuzda bana ya bu aralar cok yedim kilo bile aldim ne zayiflamasi kanka diyodu haha

Biri en son ipince kalinca nasil zayifladin dediginde cikolatayi biraktim sadece demisti :d

Ben en yakin arkadasiydim bu arada. Bana bile yalan soylemesine anlam verememistim. Ama baya kompleksli biriydi o yuzden simdi dusununce sasirmiyorum :d

9 ekim 2022 14:31

5. Bu arada durumun hasetlenmekle falan alakasi yok. En yakin arkadaslarimdan birinin bunu benimle paylasmamasi hatta yalan soyleyerek beni yaniltmaya calismasi biraz kirici olmustu acikcasi. Tabi ki herkese soylemek zorunda degil ama saklayip yalan soylemesi? Bence dusundurucu

9 ekim 2022 14:33

6. herkes her şeyi söylemek zorunda değil tabii ama tam aksini iddia edip sizin ona yardım etmeye, çözüm üretmeye çalışmanız vs tam bir vakit hırsızlığı (tam vakit hırsızlığı da değil yani ama boşuna derdine derman aramaya çalışmak) olmuş.

9 ekim 2022 14:45

7. Okuduğunu anlayabilen birisi buradaki sorunun ilgili kişinin diyete girdiğini söylememesi değil tam tersi yok şunu yedim bunu içtim nasıl kilo vericem yhaaa diye saçma sapan rollenmesi olduğunu anlar.

9 ekim 2022 14:57

8. Ben yalana takilirim bu kadar kucuk seylerde yalana basvuran insanlardan cok soguyorum. Eskisi gibi yakin olmazdim.

9 ekim 2022 15:09

9. Teşekkürler a1

9 ekim 2022 16:51

10. Açıkçası bende diyet yaparken çevreme söylemiyorum çünkü baskı hissediyorum gibi. Aileme bile söylemiyorum. Şu olay çok dönüyor çünkü bir şey yesem aa bıraktın mı diyeti nasıl gidiyor sanki şöyle mi yapsan vs.

Fakat 45 kg ne yaa. O kadar kiloyu söylememek tuhaf ama belki nasıl diyeceğini bilememiştir. Bilemedim dnjfjfj

10 ekim 2022 01:16