zenciler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

ben eskiden televizyonda orda burda gördüğümde bu insanları neden dışladıklarına cidden anlam veremezdim yani tek farkları ten renkleri sanırdım ve yapılan ırkçılığı çok haksız bulurdum. ama şimdi artık twitter olsun, haberler olsun gördüğüm duyduğum şeyler benim düşüncelerimi çok değiştirdi. mesela ben bu insanların birbirlerine entegre yaşadığını düşünürdüm dizi filmlerden gördüğüm kadarıyla. ama en yakın arkadaşım bir kaç yıl amerika'ya taşındı ve onun söylediğine göre beyazlar ve siyahlar birbirinden uzak yasiyor, her eyalette siyahların yoğun yaşadığı bölgeler oluyormuş ( buraların (suç ve fakirlikten kırıldığını söylememe gerek yok herhalde). genel olarak çok da barış haline yaşamıyorlarmış yani. ayrıca zenci çocuğu olan beyaz single mom geyiği varmış. hatta dalga geçmek için bir sözleri vardı ama unuttum. böyle bir zenciden çocuk yapıp (%90ı terkediliyor) yalnız yaşayan kadınlar baya dalga konusu toplumda. redditte de çok fazla geyiği dönüyor bunun ve bir postta melez çocuğu olup tekrar beyazlarla datelesmek istedigini soyleyen bir kadınla istisnasız herkes dalga geçmişti once go black never turn white diye. ayrıca fransa'da yaşayan eskiden sosyalist olduğunu söyleyen ama fransa'ya taşınıp zenciler tarafından sık sık durduk yere gasp ve tacize uğrayınca azılı bir irkciya dönüşüp sosyalizmi rafa kaldıran birini takip ediyorum. paylaştıkları cidden şoka uğratıyor insanı. ben ayrıca toplum olarak yoğun bir aşağılık duygusu yaşadıklarına inanıyorum. mesela erkek birisi beyaz kızlarla dateleşirken kimse sorun etmezken zenci bir kız beyaz erkekle sevgili olunca sen hayırdır kendi ırkından mi utaniyorsun diye laf atıyorlar genelde. bu da reddit ve twitterda gördüğüm yorumlar hep. bu arkadaşımın da çalıştığı yerde haitili bir kadın var. türk biriyle evlendi. geçenlerde kadın telefonda konusurken beyazları eleştirmiş sürekli ve etraftan geçen ses yapan çocuklara (beyaz) sessiz oluun diye bağırmış ve demiş ki ah şu beyazlar ..?!? (çok belalı tipler sanki) ve böyle düşünüp de gidip beyaz sayılabilecek bir adamla evlenmesi de komik bildiğiniz. arkadaşım ikisiyle de ara ara vakit geçiriyor

1. ABD polisleri, siyahi vatandaşlara farklı davrandığını bilmeyen yok. YouTube polis bodycam yazdığınızda beyazlara kibar ama siyahilere kaba ve saldırgan davranıyorlar. Hatta siyahi hamile nir kadını polis vurmuştu. Fakat beyaz kadın olduğunda böyle hamle yapmıyorlar.

30 aralık 2023 00:09

2. redditteki 8 iq'lu, obez, alt-right, sağcı amerikalı tayfanın gazına gelmişsin. o tayfa komple  trump'a oy verdi biliosun dimi :d

30 aralık 2023 00:14

3. Bir şey düşünmüyorum. Sadece bebeleri çok tatlı. Arada avmde görüyorum da sevmek istiyorum ama nasıl tepki verirler bilemediğim için uzaktan seviyorum. Çikilata gibiler 😊

30 aralık 2023 00:16

4. türk birisi zencinin gözünde gayet beyaz sayılabilecek birisi? nesi yanlış? çocuğu daha acik tenli doğacak işte onun istediği bu.

ayrıca istatistiksel olarak tecavüz suçundan en fazla faili olan ırklardan birini savunmak da tam bir gerizekalı işi. geçmişte ne yaşamış olursa olsunlar ona buna tecavüz edip öldürünce mi intikamını alacaklar? eğitim şimdi serbest neden hala egitimsizler?

30 aralık 2023 00:21

5. amınakoyduğumun orospusu, sana harcadığım vakte değmezsin :d

30 aralık 2023 00:23

6. vay be ithal trollümüz mü oldu simdi

30 aralık 2023 00:27

7. Ss git bi beynini suya tut.

30 aralık 2023 00:33

8. Linç edileceğimi bilerek yazıyorum kendilerinden pek hoşlanmıyorum. Bir gün Mecidiyeköyde otobüsteyim kilolu siyahi bir kadın herkesi yardı hemen geçti koltuğa otobüs de tıklım tıklım zaten kadın kilolu olduğu için millet geçmeye çalışırken kadına kakılıyor bu bir afra tafralar, göz devirmeler sen kimsin amk aşırı sinir oldum. Şimdi diyeceksiniz bir kadınla herkesi genelleyemezsin ben toplu taşıma araçlarında zenci kadınların hep böyle davrandığını gördüm sadece toplu taşıma değil her yerde her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Bir video vardı İnternette bulursunuz siyahi bir kadın ispanyada marketin ortasına sıçıyor (evet basbaya donunu falan indirmiş bir yandan da engel olmaya çalışanlarla kavga ediyor) bu nedir yani ne saçmalıktır. Abd'de Apple yağmalarını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum zaten. Birinden duydum adamın biri esenyurtta ev kiralamış bunlara bunlar evin odalarını kiralamış yetmezmiş gibi evi mahvedip adamı zarara uğratmışlar. Adama pek üzülmedim açıkçası ama bu insanların özellikle ıstanbulda fuhuş, uyuşturucu VS ile uğraştığı bir gerçek. Kısacası haklı bir ön yargım oluştu.

30 aralık 2023 01:26

9. Kole olarak alinip satilmis, hayvan kadar deger verilmemis, 60'li yillara kadar abd'de otobusun on tarafina bile oturmalari yasaklanan, egitim haklari ellerinden alinan, istedikleri yerde yasayamayan, sistematik bir bicimde cahillige, fakirlige ve bunun bir sonucu olarak da suca itilen bir toplumdan bahsediyoruz. Abd'de durum boyleyken afrika kitasi genelinde de kaynaklarinin ve zenginliklerinin korkunc bir bicimde beyazlar tarafindan somurulmesi, kendi vatanlarinda yine kolelestirilmeleri gercegi var. Boyle bir gecmisten gelen bireylerin bir kisminda genlerine islemis bir ofke ve belli bir irka karsi nefret olmasi kacinilmaz. Dogru oldugunu savunmuyorum ama biraz twitter'dan reddit'ten kafanizi kaldirip kitap okur, belgesel izler, yakin dunya tarihini arastirirsaniz irkci soylemleriniz oldugunu gorup kendinizden utanirsiniz belki.

30 aralık 2023 01:37

10. Sizden farklı düşünen insanları neden cahil ilan edersiniz ki belki de siz sjw etkisinden çıkmalısınız.

30 aralık 2023 01:42