zirkonyum kaplama yaptıran varmı kullanışlı mı zorlukları var mı kızlar?

1. Bundan bir buçuk yıl önce ön dişime yaptırdım ve şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Hem görünüş hem de hissiyat olarak kendi dişim gibi

19 kasım 2017 21:27

2. Dişlerinizi incelttiler mi peki?

20 kasım 2017 02:05

3. evet ben azı dişime yaptırmıştım, zirkonyum kaplamanın herhangi bir kullanışsızlığı ya da zorluğu yok, fakat yapacak olan hekim çok önemli. kaplama ağzınıza yüzde yüz uymalı, aksi takdirde sorun yaşarsınız. yapacak olan teknisyen de keza çok önemli. kaplama dişinizin damağın içine girecek kısmı çok doğru hesaplanmalı ve boyunu da ona göre yapmalıdır. uzun gelirse (vurursa) doktor onu törpüleyerek kısaltmak zorunda kalıyor, ve bu defa da dişin alt kısmı düzleşip formunu kaybediyor. doğal dişe benzeyen o estetik görüntüyü kaybedince de yazık oluyor. zirkonyum kaplamaların fiyatı çok yüksek. çok iyi bir diş hekimiyle çalışmanız burada çok önemli. aksi takdirde hem vereceğiniz paraya yazık olur, hem eziyet çekersiniz, ve bir de bildiğiniz gibi kaplamanın (diş bir kere kesildikten sonra) geri dönüşü yok. tüm bunları keşke bana ben yaptırmadan önce birileri söyleseydi diyorum! kaplama yapılmış bir diş ileride sorun çıkaracak olursa bilin ki normal dolgu olmaz, direkt kanala gider.

*sadece estetik amaçlı yaptıracaksanız yaptırmayın uzak durun.* bundan başka eğer kaplama gerekliyse, azı dişleri için en güzeli zirkonyum, ön dişler için de en yüksek kalite porselen kaplamalardır.

20 kasım 2017 20:50

4. (yazar: Queen igraine) çok teşekkür ederim bu bilgilendirici cevabın için. Estetik açıdan istiyorum bembeyaz çok güzel ve düzgün duruyor. Ancak ben dişlerime herhangi bir zarar verilsin istemiyorum. Araştırmam sonucu istediğim şeyin zirkonyum kaplama olmadığını öğrendim. Sadece bembeyaz olmasını istiyorum.

21 kasım 2017 04:39