zoretanin tedavisi olan var mı aranızda?

süslüler zoretanin kullanacağım karantina bittikten sonra. tedaviyi olan varsa bana anlatabilir mi? kaç ay sürdü, nasıl yan etkilerini gördünüz, bittikten sonra cildinizin durumu nasıl oldu, cilt bakımında hangi ürünleri kullandınız ve en önemlisi makyaj yaptınız mı, makyaj yapmak çok etkilemiyor diye duymuştum iyi nemlendirildiği sürece? anlatırsanız çook sevinirim.

1. İlk tavsiyem, Ekimden önce başlama.

Tedavi 7-8 ay sürüyo. Cildin inceliyo bi hayli. Bolca kuruyo tabi. Bol su iç mutlaka çok ciddi fark yaratıyo. Güneş kremini kış da olsa ihmal etme. Doktorun önereceği temizleyici ve nemlendiricileri kullan. Pahalı gelirse muadil araştır. Dudak için mentollü stick sakın kullanma. Stick hatta çok gereksiz, sadece kullanım kolaylığı. Hametan benzeri merhemlerden kullan.

Yan etki olarak normal cilt kuruması dışında o yaşa kadar yağlı olan saçlarım tedaviden beri artık kuru. Onun dışında bi yan etkisini yaşamadım ben.

17 nisan 2020 15:18

2. ben kullanırken çok bilinçli değildim öncelikle öyle başlamak isterim. benim 6 ay kadar sürdü. çok fazla mg artmadı. başta 20 ile başladım ardından 30 devam etti tekrar 20 ve bitti.

benim ağzımın kenarları VS çok yara olmadı, ama çok lipstick kullandım. dudaklarım kurudu. cildim kurudu, saçlarım çok kurudu.

bende burun kanaması yaptı ama öyle böyle değil. bileğim kesilse bu kadar kanamazdı.:d

hatırladıklarım bunlar. arkadaşımın elinde yara olmuştu egzama VS. herkeste farklı oluyor etkisi gerçekten. belki de dozdan.

bende kusturma evresi olmadı ve daha hızlı bitti sonuç. şu an hiç yok diyemem arada çıkıyor ama büyük olmuyor.

17 nisan 2020 15:22

3. Ben de yazın başlamamanızı öneririm. Aşırı bir kuruma durumu oluyor doktorun verdiği temizlik ve bakım ürünleri tedarij etmeye çalışın ya da eczacının önerdiği muadiller. Ben o dönemde avene ve babe nin ürünleri kullanmıştım doktorun verdikleri tabi. Başka arkadaşıma laroche un ürünü önermişti cilde göre değişiyor tabi. Nemlendirmek ve bol su içmek çok önemli. Dudak ve ellerim parçalanıyordu benim nemlendirmeyi aksatınca. Bende yan etkisini çok görmedim ama arkadaşımda çok etki gösterdi psikolojik ve metabolik açıdan yani bu da kişiye göre değişiyor. Az az başlayıp artıp azalarak bitirmiştik, sözün özü doktorunuz ne diyorsa onu yapın.

17 nisan 2020 15:24

4. evet son yazarın görünce aklıma geldi, net bir bağlantısı var mı bilmiyorum ama ben aşırı sinirliydim o dönem. öfke krizine bile girdim. ama dediğim gibi doğrudan bir alaka var mı bilmiyorum ama ilk ve son kez o dönem oldu.

17 nisan 2020 15:29

5. ay:10

yan etkiler:dudak kuruluğu,saç kuruluğu,el kuruluğu,göz kuruluğu

cilt durumu: süper,kuru,yağlanmıyor,iz kaldı ama onlar geçse bebek gibi

cilt bakımında kullandığım ürünler: hametan,blistex,garnier'in yeşil etiketli bir kremi nemlendirmek için,güneş kremi,alcon göz damlası

makyaj konusunda fikir veremicem ama yapmamanı tavsiye ederim

17 nisan 2020 18:50

6. 10 ay sürdü tedavim ilk önce aknetrentle başladım uygun diye ama diğer ilaçlardan daha kötü olduğunu öğrenince zoretanine geçtim. Yan etkileri klasikti dudakların aşırı kuruması( blistexle hallettim hametan vazelin çok kötü yaptı) yüzün aşırı kuruması( lrp nemlendirici ile hallettim) 8. Aya kadar sivilcelerim çıkmaya degam etti o kadar çoktu ki yastığa yanağımı koyamıyordum bile. Son aylarda bel eklem ağrısı çektim ama aşırı değil. Göz kuruluğum oldu gözyaşı damlası ile hallettim. Ellerime ürederm sürdüm pek etki etmedi arko da kullandım bazen. Güneş kremi bu dönemde ve sonraki dönemde inanışmaz önemli yine lrp kullandım. yüzüm güneş gördüğü gibi kış yaz olması dark etmeden kıprkırımızı oluyor hala. Çok sivilcem çıktığı için lekeler de çktu ve kırmızıyfı. Yaklaşık bir yıl sonra yüzümde leke kalmadı. Tedavi sırasında pek kapatamasam da fondöten kullandım en azından kızarıklığını almaya çalıştım ama hiçbir şey fayda etmitor maalesef o görüntüye. Yüzüm kötü oldukça psikolojim yerlere düştü her gün ağladım geçmeyecek diye ama şükür geçti kullandığım için çok mutluyum. Karışık yazdım ama olsun ben bunları yaşadım geçmiş olsun

17 nisan 2020 20:43