zorla başı kapatılmış olmak,ne soracağımı bilmiyorum aslında?

17 yaşındayım.11 yaşımdan beri kapalıyım,zorla kapatıldım.açılmak istedim tehdit ettiler.geçen ya da önceki(şuan hatırlayamıyorum) yazdan beri de ailemin olmadığı yerlerde açığım. ailem ya da ailemi tanıyan biri beni açık görecek diye ödüm kopuyor.aynı şekilde okuldan tanıdıklarımın beni kapalı görmesinden de nefret ediyorum.okuldan toplamda 30 kişi falan biliyor kapalı olduğumu ama daha fazla insan görecek diye korkuyorum.özellikle öğretmenlerin görmesinden. bu durum yüzünden her adımımı planlamak zorunda kalıyorum ve yakın çevreden biri görecek diye market gibi yerlere de gidemiyorum.ailemle dışarı çıkmak zorunda kaldığım her andan nefret ediyorum.kabuslar görüyorum.sürekli ağlıyorum.aslında daha fazla şey de var din baskıları konusunda ve artık dayanamıyorum.bu yıl kırılma noktamdı sanırım.tüm yıl depresyonda gibiydim.hiçbir şeyden zevk alamadım.çok fazla kilo aldım. defalarca yakalanmanın ucuna geldim ama yakalanmadım şükür ama her şeyimi planlamaktan,yanımda kıyafet taşımaktan,gizlenmekten,yoldan geçen arabalardan korkmaktan bıktım. bazen bağırmak istiyorum.öğretmenlerime anlatmak istiyorum...aklınıza bile gelemeyecek en ufak şeyleri bile öyle planlamam gerekiyor ki bilemezsiniz .sınava açık girmek için nufüs cuzdanına nasıl açık fotoğraf çektiricem,mezuniyette,fotoğraf çekiminde giydiklerimi nasıl saklıyıcam onları düşünüyorum mesela 1 yıldır. okulda açık olmama izin veriyorlar.öyle olmasa şuan psikolojim çok daha kötü olurdu.üniversiteyi şehir dışında düşünüyorum ama yurdun her şeyi aileme haber vermesinden korkuyorum.yeni bir ortama yine kapalı olarak girip sonra açılınca insanların sorularına maruz kalmaktan korkuyorum. ailem biriyle benim hakkımda haber vermesi için anlaşırsa diye bile korkuyorum çünkü her şeyi düşünmek zorundayım. öyle değilmiş gibi görünse de hep aklımda,akıl sağlığım bozuluyor artık.evden çıkıp durağa gidemiyorum insanlar beni görecek diye. genel olarak ne önerirsiniz,üniversitede bu konuda karşılaşabileceğim aklıma gelmeyen zorluklar var mıdır?yurda önce kapalı girip çıkmam,ailem yokken açık olmam çok mu garipsenir?aileme oradan biri bir şey söyler mi?her geç kaldığımda haber mi gidecek...

1. canım süslüm ya. hepsini okudum şu an vaktim yok birazdan yazıcam. seni seviyorum sadece bunu söylemek istedim. geçecek.

2 haziran 2018 22:39

2. süslü bu işin altından nasıl kalkılır ne yapabilirsiniz hiç bilmiyorum ama size sabır dilemeye geldim allah yardımcınız olsun...

2 haziran 2018 22:40

3. devlet yurdunda kalırsan kimse kimseye karışmaz hiçbir şeyi de ailene haber vermez veremezler. umarım bir an önce kendi ayaklarının üstünde durup özgürce yaşayabilirsin.

2 haziran 2018 22:44

4. son paragrafınıza ithafen yazıyorum. yurtta kalırken oda arkadaşlarımdan bir tanesi de sizinle benzer bir durumdaydı. o ailesinin yanına giderken kapanıyordu, yurdun olduğu şehre döndüğünde ise başı açıktı. hepimiz durumu biliyorduk fakat kimse yargılamadı, soru sormadı, garip davranmadı. üniversite öğrencisi iseniz artık reşitsiniz ve yaptığınız şeyler yurt tarafından ailenize iletilmez, tabi bahsettiğim normal yurtlar. eğer daha dindar oluşumların olduğu bir yurda gitmeyi planlıyorsanız, bu konuda malesef hiç bilgim yok. bol şanslar, sevgiler.

2 haziran 2018 22:46

5. Artık yurtlarda aileye haber verme gibi bir zorunluluk yok ama özelde kalacaksanız ailenizle değil siz seçin yurdu veya yurt yöneticisi ile konuşun bu durumu.seni neyle tehdit ettiler süslü?

2 haziran 2018 22:51

6. Canım süslüm. Çok kötü hissettim okurken, yurtta ailene söyleyeceklerini sanmıyorum devlet yurdunda falan farketceklerini bile düşünmüyorum çok yakınında olmayan insanların. Üniversiteyi şehir dışında okumak mantıklı olur, inan bağları gevşetiyor bu durum. Tatillerde de dersim var kursum var diye dönmezsin görüşmek istemezsen. Ne yap ne et şehir dışına git. Çok daha rahat edersin şu duruma nazaran. Benim okulumda da benzer sorunu yaşayan bir arkadaşım vardı, kimse de yargılamadı. Bitirmeye yakın da tamamen çıkardı türbanı. Bu bir zorunluluk/dayatma olmamalı ama ne yazık ki karşılaşıyoruz böyle şeylerle. Üstesinden gelmek bir noktadan sonra sizin elinizde.Hayatınızı istediğiniz gibi yaşamanız dileğimle, sevgiler.

2 haziran 2018 22:55

7. canım süslü, sana sımsıkı sarılmak istedim şu an :( ne yapılabilir bilmiyorum ama benim de böyle bir arkadaşım vardı soranlara baskıyla kapandığım için böyle diyordu ama pek de kimse sormuyordu, soranlar da yargılama amaçlı sormuyordu zaten.

şansın varsa başka bir şehirde oku ve okurken ekonomik özgürlüğünü eline al. kurtulman daha kolay olur. daha sonra istersen kapanırsın ancak. ailenin bunu zorla yaptırmasına izin verme.

2 haziran 2018 22:57

8. özel yurtta kalıyorum son giriş saatinden önce problem yaşamazsınız yoklama alınıyor her gece ama birkaç kez yurtta kalmadım kimse farketmedi -tek kişilik odadayım- yalnız şey şu son giriş saatini aileler isterse aşağı çekebiliyorlar

onun dışında şu kapalı-açık şeyinde ben olsam durumunuzu bildiğimden kesinlikle yargılamazdım ama hiç bilmeyen biri için tuhaf görünebilir umarım hadsiz insanlarla karşılaşmazsınız ailenizle onlar yüzünden ters düşmezsiniz siz kendinizi hazır hissedince hallolur bu mesele

2 haziran 2018 23:04

9. özel yurt az kişi olmasından dolayı vs daha iyi olur diye düşünüyordum ancak geç kalınca aileyi arama olayını öğrenince uzaklaşmıştım. aramayan yerleri bulup oraya gidebilirsiniz diyenler olmuştu burada daha önce sorduğumda o yüzden ılımlıydım ancak kapalılık olayını söyleme ihtimalleri %1 bile varsa asla düşünmem.

ileride kapanmayı düşünmüyorum çünkü müslüman da değilim.

daha önce düşünmüştüm hatta namaz öğrenmeye falan çalışmıştım,severim diye falan ama olmadı ve kendimi sorgularken buldum.dini inancım yok yani.sebebi kapanmaya zorlanmam değil o sadece bir aracı oldu,bunu söylüyorum çünkü insanlar öyle sanıyor.

çevremde beni sevmeyenler dışındakiler bu durum yüzünden beni yargılamıyorlar,ailemi yargılıyorlar zaten ama ben üniversiteyi yeni hayat olarak görüp bu durumun peşimden gelmemesini istiyorum.üniversiteye kayıt sırasında ailemle gitmem gerekmiyordur umarım.en azından oraya öyle gitmeyeyim.

sanki soracak çok şeyim var ama aklıma gelmiyor gibi,şuan kötüyüm kafam allak bullak oldu özür dilerim.

2 haziran 2018 23:06

10. Ailenle gitmek zorunda değilsin üniversite kayıt için için rahat olsun.

2 haziran 2018 23:19