çocuğuna annesi veya kayınvalidesi bakan süslüler?

süslüler çevremde doğum yapan ve yaklaşık çocuğu 3 ay-2 yaş arasında olan arkadaşlarımın çocuklarına anneleri veya kayınvalideleri bakıyor bazen de dönüşümlü olarak bakıyorlar. ben ve bu arkadaşlarımın da yoğun ve iyi kazandıran işleri var bu yüzden kimse ücretsiz izin alma yanlısı değil. bakıcı içinse anne olan tüm arkadaşlarım güvenip bırakamayacaklarını söylüyorlar.  ben şimdi bebek düşünmeye başlayacağım bir sürece giriyorum. ama benim annem tam zamanlı çalışıyor ve 62 yaşında. bir de çocuk bakmayı vs pek sevmiyor. daha önce abimin kızına baktı sadece yazları ama 10 yaşında şuan kız ve anneme gelince annem cinnet geçiriyor. çocuk bakmak çok zor vs söyleniyor. ya da arkadaşlarımdan örnek verecek olursam anneme hemen tepki gösteriyor. tam gün yaşlı annelerine çocuk mu baktırıyorlar ne kadar utanmazlar vs diyor. bir de annem aşırı alıngan, en ufak şeyden nem kapar sürekli ağlar ve küser bir de sayfalarca mesaj döşer. eşimle aynı evde kalıp çocuk baksa büyük ihtimalle kan çıkar. kayınvalidem ve kayınbabam da 64 yasındalar. biraz algı sorunları var. mesela bizim evimizde kalıyorlarken markete gidip bir şey alıp gelemezler. yolu vs bulamazlar. hatta site bahçesinden oturduğumuz daireyi kendileri bulup çıkamıyorlar. kayınvalidem iyi niyetli bir kadın annem gibi hiç değil ama algısal sorunları dolayısıyla bakabilir mi bilmiyorum.  sizlerin bakım veren anneleriniz nasıl? çocuk öncesi bu durumu konuştunuz mu? nasıl karar verdiniz? eşim annen bakar ya en kötü benimki bakar alt tarafı cocuk bizi büyütmüş işte vs diyor ama arkadaslarımın anneleri veya kayınvalideleri zehir gibi. ek gıda hazırlamaktan tut da cocukla deli gibi oynamalar, kayınbabaları bile cocuklarıyla cok güzel oynuyor. onları gördükçe cesaret edemiyorum.

1. Daha ortada hiç çocuk yokken kv "hiç bana güvenip çocuk yapmayın bakamam" demişti. Ben de zaten meraklısı olmadığım için "ben kimseye bırakmam zaten" demiştim. Şimdi kızım 2 yaşında. Baksa bakar aslında ama hiç öyle bi taleple gitmedim o lafı yüzünden. Kendisine de bayılmıyorum zaten farklı şehirdeyiz.

Kendi annem de öte yandan çocukları çok seviyor ama 66 yaşında hala full time çalışıyor. Aynı şehirdeyiz, iş çıkışı her gün görmek istiyor, parkta buluşuyoruz ama sürekli "ay çok yoruldum, yok biz yaşlandık artık" vs laflar ediyor. Komple bakmayı bırak eşimle bi sinemaya gitmek istediğimizde bile "yok ben tek bakamam" diyip kabul etmiyor. Bazen üzülüyorum. Çünkü annemle aynı ilde 10 dk mesafede yaşadığımızı duyanlar "ay ne kadar rahtasınızdır, annen bakıyordur çocuğa, oh eşinle rahat rahat geziyorsundur" falan diyor ama annemden bize hiçbir fayda yok. Bizimle ilgilenmek zorunda değil elbette ama onun yerine bu yaşta hala çalışmayı seçmesi beni üzüyor. Çünkü şu an para için çalışmıyor.

Sonuç kimseden beklentiye girmeden aynı zamanda bu sayede kimsenin karışmasına da izin vermeden bakıcımız var kafamız rahat.

28 temmuz 23:35

2. Geçen gün bizim evde buna benzer bir konu açıldı. Çocuğumuz olursa annen ya da benm annem bakar tarzı. Benim annem yanımızdaydı " tabi bakarım " dedi annem. Ama ben anneanne/babaanne bakar güvencesiyle çocuk yapmayı hem bencil hem ahmakça buluyorum. Karşı çıktım bizi bügüttünüz baktınız artık hayatınızı yaşayacağınız çağda bir daha böyle bir sorumluluğu almak zorunda değilsiniz. İsterseniz seversiniz zaman geçirirsiniz ama başkasına güvenerek çocuk yapmak bencillik sizin de hayatınız var dedim. Annem olur mu öyle şey tabi bakıcam falan dedi. Ancak 50 yaşından sonra kendi hayatını yaşayacağını, çıkıp gezeceği yerde evde tam zamanlı bakıcılık yapmasını istemem. Benim de ünivden arkadaşlarımın bebeklerini hep anneleri büyüttü. Hem de evlerinde kalarak. 1 ay anneanne 1 ay babaaanne şeklinde dönüşümlü bakanlar oldu ama bence bu aile olmaya da çok uygun değil. İnsan dünyaya getirdiği çocuk için bir başkasına sorumluluk yüklememeli.

28 temmuz 23:35

3. 62 yasinda hala calisan kadin bir emekli olup rahat rahat oturmasin mi esinizdeki nasil bir bencillik? Kendi annesi babasi da bebek bakarken genctirler herhalde. Valla ben gec anne oldum 25 yasindaki enerjim yok cok yoruluyoruz ikimiz de herhalde 60+ olsak esimle en son isteyecegim sey bebek pesinde kosmak olurdu.

Yani bunlara guvenip cocuk yapilmaz. Bakici bulursunuz anneniz veya kayinvalideniz de musait olduklarinda bakiciya goz kulak olur. Kocanizin bebek yea ne olacak tavri de ilerisi icin cok sey soyluyor bu arada. Populer sorularda 2 yasinda cocugu olup cinnet esigine gelen kadini bir okuyun isterseniz.

28 temmuz 23:41

4. Eve kamera kuruyorsun evine yakın bir yerde çalışıyorsun oldu bitti ya.kimseye güvenip cocuk yapma süslü hayat bu ne olacagi belli olmaz.

28 temmuz 23:42

5. Direkt anne veya kayınvalide desteği almayan süslüler bakıcıyı bebek doğar doğmaz mı buldunuz? 4. Aydan sonra zaten annelik dogum izni bitiyor, ücretsiz izne cıkmazsan işe dönüyorsun. Arkadaşlarım 5 aylık bebek bakıcıya bırakılır mı kafayı mı yedin minvalinde konuşuyor bilmiyorum bakıcılar da öcü değildir herhalde. Bakıcı desteği kaç aylıkken aldınız? Bebekleriniz kaç aylıkken işe döndünüz?

28 temmuz 23:47

6. Anonim 3 süslüm kaç yaşonda anne oldunuz? Benim de cok erken sayılmaz 32 yasındayım daha olan bi gebelik de yok henüz. İlk 4 ay evde bebekle tek olmak fikri çok korkutuyor. Arkadaşlarımın anneleri onlarda kalıyor ve gece gündüz tam destekler. Gece bebek ağlayınca kalkıp destek olan bile varmış.

28 temmuz 23:49

7. Ben 36 yasinda dogurdum. Iceride biriken izinlerimi de ekledigimde 5,5 ay civari dogum iznim oldu uzerine ucretsiz izin de aldim. O arada bakiciyi bulduk. 8 ayliktan itibaren bakici ile birlikte. Ilk 15 gun annem ve kayinvalidem geldiler sonrasinda bir daha gelmediler ben de istemedim zaten evde kalabalik sevmiyorum. Su anda temizlige ayri  gelen var, bakicimiz da bebegin yemesi, camasiri, utusu, ortaligi toplama gibi isleri yapiyor.

29 temmuz 00:11

8. Kv ve anneyi olaya bu kadar dahil edince erkekler işin içinden sıyrılıyor ve neticede bebeğe sadece kadınlar bakıyor.

Bizde haftada 1 gün bakıma ihtiyaç vardı, çocuğu anneme babama bırakıyordum. 1 gün olduğu için yetişiyorlardı ama yaşları var ve yoruluyorlar. Kendilerine de söyledim tam zamanlı olsa size kıyamazdım çünkü çok çok zor bir şey çocuğa sürekli bakmak. Özellikle yaşına girdikten sonra fiziksel olarak çok zorlayıcı. Ara ara yardım almak için iyi ama çocuk onların çocuğu değil, çocuğu onlar yapmamış neden tüm bakımı onlar versin? Hele ki eve taşınmaları falan inanılmaz bencilce talepler. Birkaç seneliğine hayatını durdurmasını istiyorsun insanlardan olacak şey mi yani? Ayrıca çekirdek aile olmayı da öğrenme şansın olmuyor. İlişkiyi bombalamak bu.

29 temmuz 00:11

9. sana tek diyecegim gorunen köy kilavuz istemez. acik acik bakamayacaklari belli. kendiniz nasil bakarsiniz esinizle donusumlu is hayatiniz ev hayatiniz nasil duzenlemeniz gerekiyor bunu planlayin bence simdiden. benim annem de bakarim diyor ama yine de ona guvenip yapmam. 5 aylik bebegi de evet guvenip birakamazdim. zaten o kadar surede kendi rutininizi oturtmus olacaksiniz bakici degistirir mi bebenin uyku duzeni vsvs kafama takilirdi. bakici yerine ucretsiz izin alsaniz?

29 temmuz 00:13

10. Bu arada eşiniz çocuğun eline telefonu verip salak edecek kadar dümdüz biri sanırım. Alt tarafı çocuk ne demek?

29 temmuz 00:17