spor yap.
boş vaktim olsa direkt spora başlarım. bambaşka bir insan olacaksın.
onun yanında sağlıklı beslenme menüleri hazırla. hayatın değişir yemin ederim.
Numarali boyama tablolari yapiyorum ben. Trendyolda vs satiliyor. Cok rahatlatici suslu oneririm
Bir de doodling. Turkcede tam nasil anlatilir bilemedim tam karsiligi var mi ama boyle basit cizimler tekrar eden desenler gibi. Ben genelde pinterestten doodle diye aratip cikan seylerden begendigimi ciziyorum. Cizim yetenegim olmamasina ragmen zor degil baya kafa dagitiyo
Ne tür şeylere ilgi duyduğunuz konusunda fikriniz yoksa önce workshoplara gitmenizi öneririm. Cam boncuk yapımı, cam üfleme, resim, vitray, heykel yapımı gibi. Ancak yorumları okuyup öyle gitmenizi öneririm. Mesela cam boncuk keyifli ama çok uğraştırıcı, vitray'da iyi bir kursa denk gelmek zor ablam ulaşamamıştı(İstanbuldayız). Heykel ve resme ulaşmak ise çok daha kolay tabi. Resime başlarsanı, hangi boyayı daha çok sevdiğinize de deneme yanılma ile ulaşacaksınız. Müzik aleti de bu zamanları doldurmak için harika olur. evde kolaylıkla zaman harcayabilirsiniz. Resim de böyledir . Kimi insan için hobinin evde yapılabilmesinin kolay olması önemli bir parametre olabilir. Ben spordan nefret eden bir insan olarak Tenise gitmeyi çok seviyorum. Mesela pilatesi ise hiç sevmem, 1.5 yıl boyunca haftada 3 gün düzenli gittim ve sevemedim, bayılan arkadaşım o kadar çok ki. Dediğim gibi Biraz deneme yanılma ile bu dönemde spor alışkanlığı kazanmak iyi bir seçenek olabilir. Ben vaktim olduğu zamanlarda bir yazarın tüm kitaplarını bitirmeyi seviyorum (çıkardığı sıralama ile okuyup yazarı gelişimini izliyor gibi hissediyorum), sevdiğim tiyatro oyunlarının varsa kitaplarını okumayı seviyorum. Sanat tarihi okumayı seviyorum ama bu sizin atıyorum mesela paganizm okumak, dinler tarihi okumak, Avrupa tarihi okumak vs olabilir. Aklıma gelenler bunlar, hobilerime baktığımda bazılarının çocukluktan evrildiğini, bazılarını deneme yanılma ile kazandım açıkçası.