yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (3031)
    • medya (210)

    2861. moderasyonun gevşekliğinden ötürü sözlük özelliğini gitgide yitiren site. daha çok forum gibi. misal bir ürünün başlığına bakıyorum, falanca yerden şu kadara aldım, ya da filanca siteden aldım bakalım gelicek, şeklinde yorumlar okuyorum. yani... kullanıcı deneyimi üzerinden bilgi paylaşım platformu olmasını beklemekle hata mı ediyorum? neyse ki tamamı böyle değil, halen deneyim paylaşan kalemi güzel yazarlar var.

    28 mayıs 2021 00:37

    2862. Gerçekten sorunlu yazarları barındıran bir platform. Pink freud ve şeyma şubası hakkında bir girdi yazmıştım, şeyma'nın kısa süreli ilişkisi ve pink freudun uzun süreli ilişkisinde bir türlü evlenememesiyle ilgili. Arkasından bir baktım ki ne cahilliğim kalmış ne geri kafalılığım, evlenmeyi marifet sanıyormuşum. (gizlinot: Magazin diye bişey var genelde eğlenmek için böyle şeylere yorum yapıyoruz bu bizim evlenmek istediğimiz anlamına gelmiyor ) sonra girdimi sildim çünkü magazinsel bir olay hakkında yazdığım girdinin oraya çekilmesi beni rahatsız etti. Şimdi baktım şeyma subaşı evlilik teklifi almış ve şakayla karılık bir sürü yorum var. Yazar acaba tırnaklarını yiyerek evde herkese cahil diyor mu, kafamda deli sorular... 

    tanım: içerisinde herşeyden nem alan yazarları barındıran platform. Adı "süslü" sözlük olan bir yerde takılmak sizi nasıl rahatsız etmedi anlamadım hani "süslenmek" ya.

    3 haziran 2021 08:47

    2863. henüz gencecik bir lise öğrencisiyken her konuda benden daha bilgili, deneyimli "abla"lardan hem bir şeyler öğrenirim, danışacak insanlar bulurum, bununla beraber içerik üreticiliğine de bir nevi giriş olur, meşgaledir diye girmiştim sözlüğe. çok da güzeldi o zamanlar. bir kaç kere dertlenip yazdığım girdilerden sonra mesaj kutum benden yaşça büyük kadınların destek, tavsiye mesajlarıyla dolmuştu. biraz daha büyüdüm üniversite sınavına hazırlanırken sınavla, bölümlerle ilgili günlerce mailleşip tavsiyeler aldığım insanlarla tanıştım. artık hiç girdi yazmasam da bilgim olan sorulara cevap vermeye çalıştım.

    şimdi üniversiteden mezun olmak üzere olan genç bir kadınım ancak bakıyorum ki bir sözlükten daha çok, bir araya gelen kadınların kah anonim kah açık olarak birbirini kötü hissettirme, ezme üzerine mesai harcadığı toksik ve neredeyse bir çok şeye hiç hizmet etmeyen bir platform artık burası.

    dursun bir kenarda, yardımcı olacak insan er ya da geç bulunuyor dediysem de tester parfüm sitesi sorduğum için nasıl bir üslubu hakettiğime karar veren insanları gördükten sonra zannetmiyorum bir daha uğrayacağımı.

    bir çok şey sandığımızdan daha basit aslında ya, zamanınızı size iyi gelecek şeyler için harcayın, kendinizi biraz daha iyi, güçlü, "diğerlerinden daha iyi" hissetmek için başka insanların üzerine telefon ekranlarınızdan basmakla değil. nazik olun yani. hiç zor değil.

    sevgiler.

    12 haziran 2021 14:29


    2864. Daha ilk zamanlarında üye olmuştum. Az sayıda girdi yazıp, hayat yoğunluğunda unutmuş gitmişim burayı. Ekşi sözlükte başlığı karşıma çıkınca, merak edip girdim. Meğer 1.nesil yazarmışım, dünyadan haberim yok! İlk zamanlar az kişiydik, şimdi de öyle gibi geldi bana. Zamanla nerelere geldi, neler atlattı, hiç bilgim yok. Ama nesil sayısı arttığına göre güzel olaylar olmuş burada diye tahmin ediyorum. Kadın gücü adına sevindim.

    12 haziran 2021 23:16

    2865. Sanırım biri bana sinir olmuş ve sırayla bütün girdilerim kabine gidiyor, neyse o önemli değil formata uymuyorsa düzeltirim girdiler de kabinden çıkar ama söylemek istediğim mesaj formatında yazılmış diye şikayet edilmiş girdiler ama onun için birine doğrudan cevap vermem gerekiyor diye biliyorum ve bu benim önüme düşen şikayetlerde de çok olduğundan paylaşmak istedim.(yanlış biliyorsam da haber verin düzelteyim.)

    ilgili medya:
    1
    13 haziran 2021 13:00

    2866. 1998 senesinin interneti bu siteden daha hızlı çalışıyor. Bir serverı normal hızda yapmak bu kadar zor olmamalı sanki milyon dolarlık yatırım gerekiyor alt tarafı iyileştirme yapacaksınız ya.

    Ayrıca safariden açtığım an 50 sekme geri atıyor kafayı yiyor telefon. Alt tarafı siteyi açan bir sayfa yapacaksınız yani nasıl yapamıyorsunuz nasıl ya 🤦🏻‍♀️

    14 haziran 2021 00:17 14 haziran 2021 00:19

    2867. Birkaç hafta önce soru cevap aparatı hakkında "ya aslında o kadar da kötü değil bazı yazarlar çok tatlı cevaplar veriyor" minvalinde girdi yazdığım sözlük. Medyada gördüğüm bir sorudan sonra (buyrun bu da (link: https://www.suslusozluk.com/soru/bunu-söylersem-kesin-linç-yerim-dediğiniz-düşünceler-var-mi Linki) ) Çok özür dileyerek o girdimi siliyorum, ben hiç bu kadar nefret barındıran bir soru daha görmemiştim. Yaklaşık 40 cevabı okudum, daha da vardı. Benim nefret suçu anlayışıma göre yarısının banlanması gerekiyor ama sanmıyorum bunun olacağını. Homofobi, ırkçılık ve türbanfobi (gizlinot: İslamfobi demiyorum çünkü kadınların hayatına takmışlar) gibi gayet popüler nefret kollarını içeren "itiraflar" yapıp sonra da sanki adil bir dünyadaymışız gibi "let the linç begin", "linçleri bekliyorum", "vegan panseksüel feministler linçleyebilir" vs. Yazmışlar ve 40-50 beğeni almışlar. Linç yemeyeceksiniz, ancak benim gibi birkaç kişi uzun uzun eleştirecek ama linç yemeyeceksiniz çünkü sizler linçsiniz. Lincin ta kendisisiniz. Yıllardır bu coğrafyadaki bütün ötekileri linç eden baskın kültürün bir parçasısınız. Linç yemeyi planladığınız ve kendi tasfir ettiğiniz "vegan kadıköylü panseksüel feminist" kaç kişi ki sizi linçlesin? Sayıca fazla olana linç denir ve siz de sayıca fazla olan bir nefretin meşalesini taşıyorsunuz.

    Tanım: bugün itibariyle tiksindiğim sözlük.

    14 haziran 2021 11:03


    2868. tamam anladık, en kıdemli sensin. tüm şikayetler sana geliyor wow oha falan olduk. artık medya akışında pornografik sebepli şikayet konulu normal fotoğraf görmek istemiyorum yeter. kim kıdemli oluyorsa düzenli bu fotoyu salıyor. onaylama şikayeti geç o zaman.

    15 haziran 2021 10:11

    2869. Soru cevap kısmında anonimliğin acilen kaldırılması gereken sözlük.

    25 haziran 2021 14:37

    2870. beğenmedim/nefret ettim/dislike butonunun acilen geri gelmesi gereken sözlük.

    29 haziran 2021 11:18