asla başaramadığım bir olay. sarı alt renkli beyaz tenliyim. ama güneş alerjim var. bu nedenle güneşte asla duramıyorum.genelde tatilin 2. veya 3. günü her yerim kabarıyor kaşınıyor ve geçmesi için güneşe hiç çıkmamam gerekiyor. bronzlaşabilen insanlara çok özeniyorum. 1 ay tatil yapmıştım bir keresinde.o zaman güneşe az az çıkarak alerji oldukça ara vererek biraz renk atmıştım. ama nerdeee şimdi 1 aylık zaman :( ben elendim bronz kızlar siz devam :(
bronzlaşamıyorum, direkt yanıyorum. hastanelik olmuşluğum da var. Geçtiğimiz senelerde arkadaşım birkaç kez solaryuma girdikten sonra tatile gelsen daha rahat edersin demişti. Çok zararlı diye düşünüp denememiştim. Hala zararlı farkındayım Ama baktım olacak gibi değil tatilin ilk birkaç günü acı çekiyorum, son iki senedir tatil öncesi solaryuma giriyorum. Tatilde de deniz kum güneş derken iyice bronzlaşıyorum. Bu sene inanılmaz sıcak bir yere tatile gittim solaryumsuz gitseydim tatilim berbat olurdu eminim ki. Bu hafta tekrar tatile gideceğim genellikle öğleden sonra rüzgarlıyken güneşleniyorum. dönüşte iyice bronzlaşmış olurum. Vücudumda da çokça iz var, bronzlaşınca daha pürüzsüz ve toned bir görüntü oluyor kendimi daha iyi hissediyorum. bronzluk ve simli vücut yağı yazın vazgeçilmez ikilim oldu.
Yeğenimle(5) buluştuğumuzda birbirimize iltifat ederiz. Geçen hafta bana iltifat etmedi, hatırlatınca da 'teyzecim çok güzelsin bronzlaşmışsın' dedi. Nasıl dikkatini çektiyse çocuğun.
24 temmuz 09:39
24 temmuz 09:40
bronzlaşamamak var bir de, güneşte kızarma- kızarıklık ve döküntü oluşumu- acıyla kaşınma- kızarma diye bir döngüm var, özellikle buğday tenlilere bronzlaşmayı çok yakıştırıyorum ve kıskanmışlığım vardır
Pembelik->kırmızılık->fırınlanmış tavuk derisi gibi yer yer kırmızı veya sütlü kahve-sarımsı yamalı görüntü-> karamel/bronz gibi altın-turuncu tonlar ve nihayetinde çikolata gibi hafif küllü gerçek bir esmer tonu şeklinde gidebilen sancılı süreç. Bu deneyim nötrden soğuğa dönük alt ton, +50 faktör, açık-beyaz tonlarda ve hassas bir cilt tipi için geçerli olabilir.
O gerçek çikolatamsı esmerliğe ulaşana kadar haftalar geçer, bir süre yanık kiremit gibi gezmeyi göze alırsanız değer, sımsıkı görünen bacaklar ve daha küçük görünen bir yüze kavuşuyoruz Acıyan omuzlar, gergin burun çevresi, yanan dudaklarsa tatsız anılar arasında. Bu arada dudaklar da güneşten nasibini alıyor, spf içeren balmları kullanmak önemli. Çoğu kez atlanan adımlardan.
bronzlaşmayı seven son nesil olarak kaldık. yeni nesil beyazlaştırıcı hint macunlarını sürüp şemsiyeyle geziyor
benim için yazın anlam ve önemi. tenime gelen renkle hayatım ve ruhum da renkleniyor sanki. beyaz toplar, minicik etekler şortlar, kabarık bukleli saçlar, bronz ışıltılı makyajlar... bunlar benim güzellik tanımımın karşılığı olduğu için yazın sadece bir oversize beyaz tişörtle bile brazilian bombshell edasıyla şıpıdık şıpıdık dolanıyorum ortalarda. sosyal medyada popüler olan bir quote vardı "my whole life was measured in summers" diye yazmış jenny han, gerçekten de öyle. yaz, yaz sonu sıcaklardan bunalıp uzun kollu sweatlere kavuşmanın kısa süreli mutluluğu ve tekrar yazı bekleyiş olarak geçiyor benim için mevsimler.
soğuk olive alt tonlu beyaz tenliyim. güneşte geçirdiğim ilk 3 gün benim için çok kritik ama yıllar içinde aldığım dersler ve feci yanıklar sonucu güzel bir rutin oluşturdum artık kızarmıyorum bile. olive ten biraz sıkıntılı eğer yanık olursa bronzluk değil leke gibi, karartı gibi, resmen yeşilimsi soluk toprak rengi oluyor. ama ben olayı çözdüm artık 5-6 gün sonunda çok güzel canlı bir renk elde ediyorum. 12-3 arası asla güneşe çıkmıyorum güneşlenmek için 9-11 ve 3-5 arasını değerlendiriyorum. yüzüme her zaman 50 spf, vücuduma ilk 3 gün 50 spf sonrasında 30 spf koruma faktörlü bronzlaştırıcı yağlar. asla malak gibi yatmak yok, 15-30 dakikalık periyotlarla ön ve arka, sonra gölgede serinleme. günde 2 veya 3 kez bunu tekrar ediyorum. duştan sonra da serinletici nemlendirici ürünler kullanıyorum aloe veralı olanlar favorim.
Of of nasıl özledim nasıl. Doğal saçlarım güneşte açılır tatlı ışıltılı kumrala dönerdi. Tenimi istediğim kadar bronzlaştırırdım tabi kontrollü bir şekilde yoksa yanağımda anında koca bir uçuk çıkıyor. Giydiğim kıyafetler ekstra yakışıyordu. Şortlar etekler hele beyazlar. Saçları bakıra boyadığım andan itibaren bu eylem benim için sonlandı yoksa sulukulede ikamet eden bir birey oluyorum :d
zararlı mararlı da şöyle bronz bir ten, üzerine ışıl ışıl bir kuru yağ, beyaz mini ipek ya da en azından ipek gibi kayan bir elbise, alçak topuklu incecik bantlı dore sandaletler. hayat biraz da böyle anlar için yaşanıyor valla
buğday tenliyim, çabuk bronzlaşırım normalde. Eskiden hoşuma giderdi görüntü olarak ama artık bir bıkkınlık bir boşvermişlik geldi bu konuda üzerime. Ekstra bir çaba harcamıyorum, güneş kremimi sürüyorum öyle çıkıyorum. Şapkamı güneş gözlüğümü eksik etmiyorum. Sanırım cilt sağlığım nasıl göründüğümden daha önemli artık benim için, yaz geldi bronzlaşmam lazım diye artık kendimi paralama gereği hissetmiyorum kafam rahat.
Cildin elastikiyetine zarar vererek yaşlanmasını hızlandıran eylem. Ciltteki kusurları kapatması ve cildi daha sağlıklı, uzuvları daha ince göstermesi nedeniyle vazgeçemiyorum/z.
Bir Hamam sever olarak bir gözlemimi de aktarmak istiyorum: +65 yaş kapalı kadınların yüzlerinde kırışık olsa da kol bacak dekolte vb vucut derileri diri sıkı bembeyaz. Aynı yaştaki vucudunu güneşe maruz bırakmış kadınlarda ise kırışıklık ve güneş lekeleri yüzlerindekinin %70i oranında vucutlarında da bulunuyor. Buradan da güneşin cildimizi ne kadar yıprattığını anlamak mümkün.
13 temmuz 23:53
14 temmuz 00:01