kimsenin guvenli alani olunmamaliymis.. sevgi ve sefkat bu kadar da karsiliksiz olmamaliymis. alma verme dengesi korunmaliymis.
her iliskinin kendi icinde ozel oldugunu dusundugumden, birinde edindigim tecrubenin acisini bir baskasindan cikarmasam da... size tek bir tavsiye verecek olursam eger susluler, hic kimsenin sizi cepte gormesine izin vermeyin. sartlar ne olursa olsun daima karsinizdakine kaybetme korkusu yasamasi icin alan birakin. bunlari yapmadiginiz takdirde deneyimlerime ve cevremdeki sayisiz iliskiye bakarak soyluyorum; insanoglu ya, kiymet bilecegine degersizlestiriyor. uzaklasiyor. inanin boylesi daha iyi...
onun disinda genelgecer yargilar cogu zaman dogrudur.
-kacan kovalanir. (sasmaz)
-4S kurali (seveni s)
-zor olani seviyor insan her defa :(
umarim sizler bu yargilari yerle bir edecek iliskiler yasarsiniz susluler. umutsuz hissedeniniz varsa eğer; ask sayisiz kere yasanabilecek cok ozel bir duygudur, ancak biriyle ozel bir bag kurmak icin gerekli degildir. inanin sevgi, sefkat ve sadakat cok daha iyi hissettirir. izlerinin silinmesi ise bulunmasindan daha zordur; bu sebeple bulundugunda pire icin yorgan yakmamali, hakkini vererek yasamali, kiymeti bilinmelidir. demem o ki; her ne yasanmis olursa olsun dunyanin sonu degildir. toksik iliskiler yasadiktan sonra oyle gelir, degildir... dunya varmis.
3 şubat 2021 01:44
3 şubat 2021 01:47
Seni aramıyorsa merak etmiyor, çağırdığında gelmiyorsa seni görmek istemiyor demektir. Sana değer vermiyor çünkü umrunda değilsin. Gideceğini söylesen dur gitme demez, başka birini bulur sorun etmez. Neden böyle uzak olduğunu sorsan aslında seni çok sevdiğini ama ilişkiye hazır olmadığını, doğru zamanı beklediğini söyler. Sadece bir şeyler söyler o, hissettirmez. Bahaneler bulur, çoğu kez konuşmaz kaçmaya çalışır.
Artık dur, kendine bunu yapma. Onun garip oyunlarını oynamayı bırak, her bahanesine inanıp kandırma kendini. İyi tarafından bakmak istiyorsun biliyorum, çok seviyorsun. Ama birini seviyorsan yalanlardan bahanelerden uzak olmalısın. Ona hak vermeyi bırakıp biraz da kendini düşün, naif ve kırılgan olmak seni üzer. Her şeyden önce kendine değer ver, bunu hak etmediğini biliyorsun. Kendi kalbini defalarca kırdın, hayır o yapmadı sen yalanlarına her seferinde inanarak paramparça ettin kalbini. Anla artık, kendine mutlu olmak için bir fırsat ver.
Psikolojisi bozuk, kurban rolünde birini asla yükseltmeye çalışmayın. Yükselmiyor, siz eriyorsunuz... dönün arkanızı gidin.
her tür ilişki için keyfine bakıp akışına bırakmak. keyfim mi kaçıyor, canım mı sıkılıyor çat görüşmeyi kesmek. hatasına göre telafi etme çabasına göre de ikinci şansı vermek ya da vermemek konusunda net olmak.
birkaç lafı için çok samimi bir arkadaşımla bir buçuk senedir görüşmüyorum. telafi etmeye uğraşsaydı belki şu an görüşürdüm ama hiç uğraşmadığı için umrumda da değil. bir iki sene öncesine kadar çok hassas ve duygusal bi insandım böyle konularda. şimdi amaaan diyorum. aradaki fark da tecrübe oluyor herhalde.
bir hatasini affedersen ikinciyi daha da rahatlikla yapacak olmasi.
ne kadar kendi değerlerinden ödün verirsen o kadar ayaklar altına alınıyorsun.
En fazla seven taraf her zaman kendinden ilişki boyunca taviz vermek zorunda kalır ve kendinden devamlı taviz veren taraf her zaman zamanla karşıdakinin gözünde sıradanlaşır.2+2=4 gibi bir durumdur bu.
6 şubat 2021 00:31
6 şubat 2021 00:34
arkadaşlık;
-sana senin onlara verdiğin değer kadar değer vermeyen, düşünmeyen, en sevdiği gelince sizi 2. plana atan kimseyle arkadaşlığınızı sürdürmeyin. Çocukluk arkadaşınız olsa bile. Önce hatasını söyleyin sonra da gerekirse instagramınızdan bile çıkartın. Hayır bu şımarıklık değil gereklilik. Kendinize duyduğunuz saygının göstergesi
-Hiçbir arkadaşınıza borç vermeyin, durduk yerde hediyeler almayın. Alma verme dengesini bozmayın. Borç verdiyseniz de o para gözden çıkarabileceğiniz bir meblağ olsun.
-Sizin yanınızda kendini kötü hisseden, sizin süslenmenizden, tipinizden rahatsızlık duyan kimseyle arkadaş olmayın. Sonrasında bu durum fiiliyata dönüyor sizin ona verdiğiniz sırları herkese yalan yanlış anlatabiliyor.
-Sosyal kelebek olmanıza gerek yok az arkadaş az dert demektir. Sizi anlayacak 2-3 kişi olsa yeter hayatınızda.
İlişkiler;
Tek tavsiyem var;
-Kendinize olan inancınızı, saygınızı kaybetmeyin. Siz yalnız da var olabilirsiniz, bir ilişkiye ihtiyacınız yok. Sizi ramazan pidesi gibi ezen ya da aslında beğenmeyip sırf yalnız kalmamak adına görüştüğünüz kişilere gerek yok hayatınızda. Bunlar olacağına yalnızlık en büyük mutluluk.
ne zaman birine korkutuk asik olsam aslinda o kisiye asik olmuyormusum. kendimde eksik gordugum kotu hissettigim bir sey o kiside var olmus oluyor ve ben kendimi tammalanmis hissettigimden korkutuk asik hissediyormusum. simdi bir iki ornekle aciklayayim,
universitenin ilk donemi derslerim bekledigimden cok dusuk gelmisti. daha sonrasinda derece yapmis, tip okuyan bi sevgilim oldu. beni aldattigindan suphelendigim halde amaan umrumda degil dedim kendi kendime. zaten sevmiyorum olsa da olur olmasa da olur ama iyi iste disari cikiyoruz geziyoruz zaten sevmiyorum dedim devam ettik. orada birakamadigim sey kendi akademik mutsuzlugumdu. o zamanki sevgilime x diyelim, x lisede cok calisip hayallerindeki okula girmis orada da cok mutlu bir sekilde okiyor aktif olarak ogrenci kuluplerine katiliyordu. ortalamasi da iyiydi. ben sevmedigim bi okulda istemdigim bir sehirde okuyodum. lisede hayal kurarken asla istemedgim kabusum gercek olmustu.
kendi akademeik basarim uzerinde ugrasmak yerine ya da hayallerimi gerceklestirmek icin firsat yaratmak ve bunlarin pesinden kosmak yerine zaten akademik olarak basarili hayallerini gerceklestirmis biriyle sevgili olmak daha kolayima geldi. e ne oldu ayrildik tabii. hala aldatildim mi bilmiyorum. ben hala ona guvenmiyorum. bana kalirsa sadece fiziksel bir sey de degil aldatilmak. anlamsiz yalanlari canimi sikiyordu mesela. gormezden geliyordum. cok sevmedigim halde devam ettigim bi iliski.. ve sevmedigim halde cok vakit gecirdik insan alisiyor.. ayrilirken cok uzulmustum. bosluga dusmustum. sevmedigim halde.. simdi donup bakinca zaman kaybi gibi geliyor ama o donemki ihtiyacimi cok net gorebiliyorum.. yol gosterici olabiliyor.
bir şey size "yanlış" geliyorsa yanlıştır. içinizdeki sese güvenin, onu bastırmaya çalışmayın. rahatsız olduğunuz bir şey olduğunda asla bunu kendinize masum göstermeye çabalamayın.
lütfen yaşadıklarınızı güvendiğiniz biriyle paylaşın. sizin duygusal sebeplerden ötürü göremediğiniz şeyleri başka bir göz dışarıdan bakarak görebilir.
ve son olarak; bir ilişki hayatın yükünü paylaşmak ve sizi iyi hissettirmek için vardır. bir ilişki içindeyken kendinizi devamlı kötü hissediyorsanız o ilişkiden derhal uzaklaşın. size zarar veren bir ilişkiyi bitirmek korktuğunuz kadar kötü olmayacak, aksine bittiğinde kuş gibi hafifleyeceksiniz. bana güvenin :)