Kalın yapılı bir temizleme yağı, yüzünüzü zeytinyağına bulamış gibi hissettiriyor ancak su ile buluşunca inceliyor kolayca durulanıyor.
Gözde çok çok hafif bir buğu bırakıyor yüzümü ikinci kez yıkadığımda geçiyor. Katı temizleme balmları gibi yakmıyor yoğun buğuya sebep olmuyor.
Yüzümü kurutmadı veya ekstra yağlanmaya sebep olmadı. ten makyajını güzel çıkartıyor ancak suya dayanıklı maskarayı neredeyse hiç çıkartamadı. İlk şişeden memnun kalınca ikinci seferde 400 ml koca bir paket aldım. Pompası da şişeye uygun şekilde büyük ancak büyük pompa daha çok ürün demek. hep gerekenden daha fazla ürün fışkırdı, büyük boy paketlemesinden memnun kalmadım. Şu an başka bir temizleme yağı kullanıyorum, eğer cosmede geri dönersem 200 ml normal boy paket alıp gerektiğinde refill torbalarından almayı tercih ederim.
İlgisini çekenler için tam içerik listesi: Peg-7 Glyceryl Cocoate, Aqua, Nıacınamıde, Sodıum Cocoamphoacetate, Parfum, Lauryl Glucosıde, Caprylyl Glycol, Glycerın, Sodıum Cocoyl Glutamate, Sodıum Lauryl Glucose Carboxylate, Caprylhydroxamıc Acıd, Zınc Pca, Allantoın, Phragmıtes Kharka Extract, Porıa Cocos Extract, Acacıa Senegal Gum, Sodıum Benzoate, Crocus Chrysanthus Bulb Extract
Sensibio serisini seven Nemsiz ciltler acilen buna gecsin acik cagrimdir. Yillardir klasik sensibio'yu kac tane bitirdigini sayamayan biri olarak,buna bayildim.
Lanet olasi nemsizlik sebebiyle cildimin ihtiyaclari degistiginden edindim bunu , klasik sensibio cildimi ne kuruttu ne gerdi ama bir sekilde yeterli de gelmemeye basladi. Sanki kullanimdan sonra daha yogun birsey istiyor artik cildim acaba temizleme sutlerine mi gecsem ama onlara da alisamadim bir turlu derken boyle bir micellar versiyonu daha oldugunu farkettim. Daha once yagli ciltler icin olan yesil micellar'ini denemis makyaj temizleme performansindaki dusus haric cok begenmistim ama o zaman cildim yagliydi, Dusunun nereden nereye simdi cole cevirir sanirim cildimi.
Bu urunun bence nemlendirme etkisi digerlerine gore cok daha yuksek. Temizlemesini daha nazik buldum. Ten urunlerinde performansi kirmizi olanla ayni olsada , goz makyajinda ayni verimi alamadim. Dahasi bu urun parfum iceriyor ve gozlerimde az da olsa yanma yapti ne yazik ki, ama bunu yapmayan cok nadir urun vardir zaten. Kirmizi olanin sensibio( hassas) kategoride yer almasi da bu yuzden o parfum icermiyor. Onun disinda performanslari benzer buldum. Ben de bu ugurda Gozlerim icin yakmayan ayri bir urun edindim sonuc olarak, hatta kirmizi olanida onun icin alabilirim diye dusunuyorum. Yuzumde ise bu urunun bitisinden cok daha fazla memnun kaldim.
Bunu tonik olarak yada yuzunuzu temizledikten sonra son kalintilar icinde rahatlikla kullanabilirsiniz, cildi hemen canlandiriyor.
Yani klasik sensibio olan ve bu ikiside benim bebegim. Birinden birini secemiyorum ama buna da nemsiz ciltler kesinlikle sans vermeli derim.
16 ağustos 03:00
16 ağustos 03:02
Yüz temizleme yağını ve jelini kullanıyorum birkaç aydır. Fena değil, fakat yağlı cildim için hafif kaçtı, hemen öncesinde (gbkz: Doa kozmetik)'in ürünlerini kullanmıştım, ondan aldığım randımanı alamadım. Normal ciltler için daha ideal olacağı kanaatindeyim.
Pembe alt tonlu güneş kreminden memnun kaldım ama. Normalde hangi güneş kremini kullanırsam kullanayım ağız çevremde terleme yapıyor, böyle bir sorunla karşılaşmadım ve ten rengimde de bir değişim görmedim (yarım saat akşam güneşinde kalsam kolayca cilt rengim koyulaşır normalde.)
16 temmuz 21:58
16 temmuz 22:03
Sivilceye yatkın cildime biraz daha faydası olsun diye Bioderma sensibio'nun yerine aldığım makyaj temizleyici fakat burada yazılanlar sayesinde fark ettiğim kadarıyla sensibio'nun tersine gözlerde kullanılmaması gerekiyormuş. Hadi onu da geçtim, ilk defa bir makyaj temizleyicisi cildimi yakıyor. Minik sivilce yaralarım cayır cayır yanıyor bu temizleyiciyle artık içinde ne varsa. Geriye sensibio'dan daha temiz bir cilt bıraktığını ve pamuğun eskisine oranla daha kirli olduğunu da fark ettim. Umarım sivilcelere karşı da gerçekten etkilidir.
Biraz cildimi yaktı diye hemen Pes etmeyip kullanmaya devam etmeyi planlıyorum. Bunda bir şişesini 1000 tl'ye almış olmamın da payı var. Yakması bir yana, umarım işe yarar.
Edit: sivilce yaralarım düzeldiğinden beri yakmıyor ve bunu kullanmaya başladığımdan beri sivilcelerim de iyice azaldı gibi hissediyorum. İşe yarıyor, sevdim.
3 haziran 22:19
13 haziran 11:42
green tea versiyonunu çok beğendiğim, katı formda yağ bazlı temizleyici.
bir arkadaşımın arkadaş grubumuza çok cici bici diye bu markanın tüm yağ bazlı temizleyicilerinin minilerinden oluşan toka hediyeli çok şeker bir setini hediye etmesiyle ilk kez birkaç ay önce denemiş oldum bu markayı. normalde çok uzun yıllardır yves rocher'in camomille temizleme yağını kullanıyordum, halen de çok seviyorum onu, kokusu hariç gayet memnunum. ancak bu markanın yağ bazlı temizleyicilerini de çok beğendim. en çok klasik pembe kutulu olanıyla çay ağacı yağı içerikli olanını sevdim. ürün yüze çok güzel yediriliyor, makyajı güneş kremini çok başarılı bir şekilde akıtıyor. suyla birleştiğinde direkt süt kıvamı alıyor ve kolayca arınıyor. kokusu da gayet güzel ve ferah. memnun kaldığımdan tea tree versiyonunun tam boyunu 100 ml olanından satın aldım.
yves rocher ile karşılaştırdığımda ise yves rocher'in tek kötü yanı kokusu iken bu ürünün de tek kötü yanı gözlerde bir miktar pusluluk yapması. o nedenle iki marka da gözümde eşitleniyor açıkçası. bereketlilik açısından sıvı formda olduğundan sanki yves rocher daha çok dayanır gibi de geliyor, kokusu dayanılmaz olsa da.
ben ürünü sevdim, özellikle tea tree versiyonunu epey sevdim. gözlerde hafif pusluluk yaptığından kısa süre de olsa rahatsız edici bir his olduğundan 1 puan kırıyor ve kendisine 9/10 veriyorum.
Cildi mis gibi temizliyor ama üşengeçler için baya zahmetli. sürekli yapmak da zararlı diye duydum.
Saçlara gerçekten iyi geliyor. Maske olarak kullandığım dönemde toparlamıştı o kuruluğu. Göz çevresi nemlendirmede de aslında çok başarılı ama komedojenik olması sebebiyle milia çıkartıyor. Yüze ise hiç kullanılmamalı.
27 şubat 01:24
27 şubat 01:25
makyaj yapmadıkça kullanmadığım yöntem. sadece güneş kremi için gereksiz. cildi yorup bariyere zarar veriyor.
(gbkz: banila co. clean it zero)
Duştan 2 saat önce badem yağı ile karıştırarak saçıma uygularım, tavsiye olur.