bir adet fırça yıkama aparatı ve beğenmediğim herhangi bir şampuan ile genellikle 20-30 fırçamın kirlenip artık kullanacak fırça kalmayınca yaptığım eylem. önce köpürtüp sonra güzelce duruladığım fırçalarımın ıslaklığını bir havlu ile aldıktan sonra da kışın peteklere yazın balkon masasının üzerine dizerek kurutuyorum. bu arada ben fırça yıkarken hem keyif alıp hem de sonlarına doğru kendime sövengillerdenim.
Kullanmadığım bir katı sabunu sadece bu iş için kenara ayırdım. Islak fırçayı sabunun yüzeyinde, köpükler renksizleşene kadar gezdiriyorum, duruluyorum. Artık bunun için de aparat vs almayalım ya. Çok da tatmin edici oluyor bu arada.
Evdeki beğenmediğim şampuanları biraz sulandırarak fırçaları yıkıyordum ve silikon nihale kullanıyordum. Silikon nihale satılan aparatlardan daha ucuz ve daha geniş. Sonra baktım ki şampuan fırçanın kıllarını yumuşacık yapmasına rağmen çok köpürüyor ve zor durulanıyor, ben de sabuna geçtim. Gıcır gıcır yapıyor.
24 aralık 2022 17:50
24 aralık 2022 17:50
ben klasik beyaz sabunla temizledikten sonra durulayıp en sonda parmak uclarımdaki zeytinyağını çok hafif şekilde sürüp kurumaya bırakıyorum
yapmayı arzu ettiğim ama hiç yapmadığım eylem. yapanı destekliyorum. fırça temizlemek angarya gelince genelde fırça değiştirmek ile sorunu çözenler anlayacaktır demek istediğimi.
fırça temizliği için ayırdığım bir leğene su dolduruyorum. silikon bir aparatım var ona bazen bebe şampuanı bazen de protexin antibakteriyel sabunundan döküp suya batırdığım fırçalarımı köpürtüyorum sonra durulayıp bir kağıt havlunun üzerinde kurumaya bırakıyorum. eğer güneş var ise güneşe bırakıyorum, yok ise kaloriferin üzerine
Sentetik ve keçi kılı fırçalarımı sık sık suyla yıkıyorum. Avuç içine çok az sülfatsız şampuan koyup, suyla ıslattığım fırçayı avucumda döndürüyorum. sonra suyla durulayıp, elimle fırçanın suyunu iyice süzdürüyorum. (Bu sırada fırça hep baş aşağı, içine su girmemesi için). Sonra da fırçaları 45 derecelik açıyla (gövdelerinin altına kalınca bir havlu yerleştirip) kurutmaya bırakıyorum. Kurutmaya bıraktığım fırçaların arada (1-2 kereden fazla değil) kururken kıllarını düzeltiyorum (yamuk, şekilsiz kurumaması için).
3-4 ay önce aldığım Squirrel (sincap) fırçalarımı daha hiç suyla yıkamadım. Kullanma sıklığıma göre 2-3 haftada bir kez, kasenin içine koyduğum pudra ile (içeriği en basit ve ucuz olan rcma pudrayı kullanıyorum) kuru temizlik yapıyorum.
Benim en çok içime sinerek temizledigim yöntem beyaz sabun tekniği..
Beyaz sabunu biraz islayip fırçamızı sabun üzerinde gezdiriyoruz. Sonra sadece kıllarına su gelecek şekilde duruluyoruz. Benim fircalarimda sertleşme vs yapmadı hepsi yumuş yumuş ve harika kokuyolar 🥰
Memnun kalmadığımız yağ bazlı temizleyiciden bir miktar fırçaya döküyoruz, biraz ovalayıp duruluyoruz. Bitti gitti, zaten makyajı ve güneş kremini arındıran bir ürün olduğu için fırçayı ovalarken kirlerin nasıl çıktığına şahit olacaksınız. Duruladıktan sonra yeni alınmış gibi oluyor, üstelik agresif sabun veya deterjanlar gibi fırçayı yıpratmıyor ve ömrünü uzatıyor.
Yok arkadaş ben sabuncuyum derseniz de, sabunu biraz ıslatın, fırçayı üzerinde biraz gezdirin. Fırçayı durulayınca son defa sabunla ovalayın ve durulayın. Benim hep uyguladığım bu iki yöntemle 20 fırçanız varsa maks 5 dakikanızı alıyor.
1- kavanozun içine yarım su doldur. suyun içine fırçaları temizleyen ürünleri ekle (ben yüz temizleme jeli veya deterjan + 2-3 damla mac'in alkollü suyunu ekliyorum)
2- fırçaları suyun içine koy 15-20 dk bekle
3- suyu açmadan fırçaları hızlıca beyaz sabunla ovala
4- suyu aç ve fırçaları şimdi durula
uzun süredir fırçalarımı bu şekilde yıkıyorum hem sudan hem zamandan tasarruf