güncel
    • girdiler (5392)
    • medya (527)

1. Turkiye’de cok yayginlasmadigindan basligi olmadigini dusunuyorum bu urunun, ben acmak istedim cunku resmen “hidden gem”.

Sabitleme pudralarindan cok anlamazdim, cunku bir cok girdimde bahsettigim gibi Mac studio fix powder plus foundation ile 20 yila yakin bir gecmisimiz var. pudra fondoteni sabitleme geregi duymadigim icin bu konuda zir cahildim kisacasi. Bb krem , tint, fondoten turu urunlere agirlik verdigimden beri onemini anladim. Goz altlatimda hep concealer kullanir ama asla sabitlemezdim, Pudrayi oraya da surerdim cunku. Ama artik cizgilerde dolma yaptigini farkettim.

Bugune kadar nyx setting powder , revolution banana baking powder’ i , deneme boy make up forever setting powder ve fenty setting powder kullandim.Sabitleme konusunda hepsi basariliydi acikcasi ama kesinlikle aradigimi vermediler. Makyajim cakey gorunmeue devam etti bir tek fenty favorim oldu ama  Disarida makyaj tazelemeyi sevdigimden compact urun arayisima girdigim icin kosas’i aldim. Digerinide hala kullaniyorum.

Kosas cloud set serisinde uc renk mevcut biri pembemsi , digeri buttery benim aldigim ve sari ton , digeri daha koyu bir ton. Buttery icin konusacagim, sari alt tonlu cildimde goz altlarini  asla girilestirmiyor dahasi cizgilere dolmuyor. Talc icermiyor olmasina ragmen sabitlemesini basarili buldum nispeten ama cok cok dayanikli bulmayabilirsiniz likit urunlerde. Ben tazeleme ihtiyacini her urunde duyuyorum o yuzden sorun olmadi. Bu urunun asil farki cizgileri dolmak bir yana blurlamasi, adeta hafif bir highlight etkisi vermesi.oyle ki bazi urunlerde makyajsiz yuzumde asla gormedigim cizgiler, kusurlar belirginlesiyor. Bu acidan Ozellikle 30 yas ustu icin colde vaha guzellikte bir urun olmus. Her yas goz altinda zaten sevecektir. Yuzumu nasil dinc gosterdigini anlatamam.

Baya buyuk bir urun, tasarimi kompact ama o fiyata kalite hissi veren bir tasarim degil bence. Marka dogal urunler uretmek amacli kurulmus, gosteris yapilmamasini anlayabiliyorum ama bir aynada koyulabilirmis sanki zira 2500 civari bir fiyati var kendisinin. Cok uzun sure gidecegini dusundugumden ve tabiki muadil cok urun olmadigindan fiyatini hak ettigini dusunuyorum. Incecik tul gibi, kusurlari hafif blurlasin en azindan ortaya cikarmasin, cizgilere dolmasin , yas katmasin diyorsaniz bu konuda fenty yada kosas derim denediklerim icinde buna benzer urunler daha da kucuk gramajlarda daha pahali kaliyor cunku. Unutmadan renkli bir serisi daha var bu yazdiklarim Cloud set uc transparan renk iceren urun icin gecerli. Digerini deneyimlemedim.

Ozetle beni pudra arayisindan kurtardigi, ciltte asla belli olmadigi, uzerine suruldugu urunun yapisini degistirmedigi , uzun saatler silinmesini yinede onledigi, cok cok dogal bir gorunum biraktigi icin kendisine puanim 10 asla yuzunuzde pudra oldugu belli olmiyor.

Edit: daha bir ay bile kullanamadan durdugu yerde kirildi! Daha dogrusu basina ne geldigini bilmiyorum makyaj kutusunda duruyordu tuzla buz olmus.gercekten inanilmaz! Ne yaptigini bile bilmiyorum yanimda bile tasiyamadim ki onun icin almistim. Evet performansi saydigim acilardan gayet iyi ama bu kadar cabuk kiralacaksa fiyati cok sacma yuksek kaliyor.Pudralari tekrar bir araya toplayan bir teknik deneyecegim yada tamamen loose hale getirmem gerekiyor ama bir daha almam, arastirinca bu sorunu yasayan bir cok kisi gordum. Basligi acan ben oldugum icin guncellemeyi borc bilirim.

8 eylül 01:42 14 ekim 21:59

1. clinique markasının en sevilen ürünlerinden olan black honey rujunun, daha sarı sıcak alt tonlu versiyonu.

black honey'nin glossunu almıştım daha evvel, sevmiştim ancak o da cilt alt tonumla çok çok iyi bütünleşmemişti.

marka nude honey'i  sarı alt tonluların da gönlünü çelmek, onlara da bu seriden bir "almost lipstick" satmak için çıkarmış diyebiliriz. dokusu güzel, yumuşacık sürümlü, hafif parlak, dudağı kurutmayan bir ürün. tabii ki "nude honey" fikrine ben de aldanıp aldım hemen lol.

pembeli allıklarla da, daha turuncu kiremit rengi allıklarla da uyan, çok joker bir ton yapmışlar. ben sevdim. çantada sürekli bulundurmalık bir ruj olmuş.

kalıcılık, eh işte diyebilirim.

6 eylül 16:34

212. İlk makyaj fırçam, 2015 te çok severek almıştım tok killi fondoten fırçası ile . Halen severek kullanıyorum. Pudra fırçası olarak kullanıyorum genelde yıkayıp temizlediğimde de allık fırçası olarak kullanıyorum. Halen severek kullanıyorum.

Fondöten veya bb kremi günlük olarak genelde elimle sürdüğüm için diğerini pek kullanmasam da özel gün makyajlarımda mutlaka onunla fondotenimi sürüyorum. Kaliteli ürünler. Bir de iki taraflı pufunu aldım onun da bir tarafı toz bir tarafı likit ürün için. Onu da indirimlerde bulabilirsiniz.

2 ağustos 14:21 2 ağustos 14:27

1. Kiko markasının seyahat fırça setinden çıkan düz uçlu fondöten fırçası. bu aralar yeni favorim oldu kendisi. normalde uzun zamandır real techniques markasının 200 numaralı face expert fırçasını kullanıyordum. fırça kirli olduğu için Kiko fırçayla sürdüm fondötenimi. normalde düz uçlu fırçalara karşı çok önyargılıydım çünkü fırça izi bırakıyorlar genelde ama kikonun kılları yumuşacık ve fondöteniniz asla ziyan olmuyor. azıcık miktar bile alsanız kapatıcılıktan taviz vermiyor ve en önemlisi fırça izi bırakmıyor.

ilgili medya:
    14 temmuz 13:33

104. Kıvırcık saçımı şekillendirmek için Magical curl tarağını aldım ve gerçekten çok başarılı buldum. Saçın güzel açılıp buklelenmesini sağlıyor. Henüz yeterince iyi kullanamıyor olsam bile etkisi gözle görülür seviyede iyi.

Annemin sürekli elektriklenen kıvırcık saçında da kullandım ve başka hiçbir yatıştırıcı ürün vs kullanmadan elektriklenmeyi azaltıp saçı şekillendirdiğini gördüm, gerçekten başarılı.

Denman brush denen şeyi de bir denemeyi düşünebilirim ama şimdilik kıvırcık saç için kendisi favorim.

8 temmuz 17:34

10. aynısından ikincisini aldıracak kadar iyi fırça. bayıldım. krem ürünleri evet çok güzel uyguluyor cilde zaten ama pigmenti düşük terracotta allıklarda da çok iyi iş çıkardı. tenime açık gelen zayıf pigmentli flormar baked blush on shimmer pink'i ben hiç kullanmamışım bu fırçayla denemeden önce. kolay ulaşılabilir ve indirimde çok uygun fiyatlı. fiyat performans olarak gönül rahatlığıyla öneririm.

8 haziran 00:43

13. Yapabileceğiniz en hafif makyajı yapın. Su bazlı doğal ürünler kullanın canlarım :)

20 mart 18:27

12. 15-18 yaş arası göz kalemi, rimel, lipbalm/lipgloss, göz altları mor ise kapatıcı/corrector

Üniversitede günlük makyaj için buna bb krem, allık/bronzer, zevke göre ruj ekliyorum.

15 mart 14:10

11. genç kızlardan kastımız nedir? önce onu anlamamız lazım. mesela 18 yaşından küçük ama ortaokul seviyesinin üstünde liseli kızlarımız mı? o zaman güneş kremi ve renkli dudak nemlendirici yeterli olmalı. dışarıda buluşma vb. şeyler için de maskara, lip gloss ve renkli güneş kremi olabilir.

eğer kastımız 18 yaş üstü ama 25 yaş altı ise tek renk parıltılı far, siyah/kahve göz kalemi veya eyeliner, renkli güneş kremi, maskara, allık ve dudak parlatıcı ile zenginleştirebiliriz.

fondöten, kapatıcı, bronzer ve kontür gibi işlerin 25 yaşından sonra başlaması, cildin genç yaşlarda yorulmaması gerektiğine inanıyorum.

14 mart 12:03

10. doğal taze görünüm tabii ki çok hoş, yeni başlayan birisi için de kolay olur ama biraz da kişinin ihtiyacına yönelik olması lazım. doğuştan panda gözlü biri olarak hiç hafif yapıda concealer ile hafifçe noktalar bırakıp parmağımda pıtpıt dağıtan biri olamadım, göz çevremi rezalet gösteriyor çünkü. genel minimal birkaç malzeme önerisi;

* güneş kremi bakın bu çok önemli gerekirse kiko'nun glossunu değil golden rose'unkini falan alın ama buna biraz bütçe ayırmaya çalışın.

* istenilen yoğunlukta bir kapatıcı. cilt tonuyla aynıysa hiç bb kreme fondötene gerek kalmıyor. en son evlenirken fondöten sürdüm ama ondan da önce lise mezuniyetimde sürmüştüm hani öyle bir gereksizlik. (gizlinot: aynı fondöten değil tabii ki lisede missha bb kullanıyordum ehe)

* zevke göre maskara. klasik siyah da olur kahve de mürdüm de, kişi nasıl isterse.

* birkaç renk ruj. değişiklik olsun diye 2 renk alınabilir. daha fazla da olabilir. hatta ruj yerine gloss veya renkli lipbalm da olabilir.

* içinde bronzer highlighter pudra allık bulunan bir kompakt palet aynı zamanda kişinin eli alışana kadar far olarak da kullanılabilir. zamanla tarza yönelik far paleti alınmadan önce bu şekilde gidilebilir benim de ilk farım note bronzerdı mesela :') şimdi inglot'tan kendime palet yaptım işlevsel.

14 mart 03:11