153. Hassas ciltlere uygun olmadığını düşündüğüm, cildimle hiç anlaşmayan ürün. Yüzümde yanma ve kızarıklık yaptı. Koluma falan sürdüm boşa gitmesin diye.
- süslü
- diğer
- girdiler (36708)
- medya (4023)

saç tipi: | kuru |
42. Baskin sari alt tonlularda ( hatta ben bir tik olive a kaciyorum ) fazla kahvemsi duruyor , kapatiyor, karanlik gorunuyor maalesef. Studio fix Nw serisi kullananlara daha uygun buluyorum. Benim icin alinacak bir renk degil kendisi olmasa da olur.

göz rengi: | yeşil |
ten rengi: | buğday tenli |
saç rengi: | sarı |
saç kalınlığı: | ince telli |
34. mac velvet teddy'yi bir zaman önce alıp anneme vermiştim, onda böyle bir problem yaşanmazken benim alt tonumda (nötr ama soğuğa yakın bence) dişlerimi sarı gösteriyor, yüzümü sanki gölgeliyor. her sıcak alt ton içeren makyaj malzemesi aynı etkiyi vermiyor yalnız, o yüzden genelleyemiyorum da.

göz rengi: | yeşil |
yaş: | 36 |
cilt alt tonu: | cool |
saç rengi: | sarı |
41. Hayatımın rengi, en çok bitirdiğim rujlardan biriydi bu. Her gün ve her yerde ruj kullanan biri olarak en sık kullandığım günlük rujdu, bana sorsanız beni 100 üzerinden bi 5/10 daha iyi gösteriyordu. Sonra bir ara mac powderkiss mull it over'la aldattım, bir iki senedir hiç mocha almıyordum. Derken mac rujlarının formulasyonunu yenileyince adını da değiştirmiş. Mac café mocha olmuş adı.
Aynı diyorlar fakat bence değil. Çok kötü değil ama eski şahaneliği, insana artı güzel hissetiren rengi kaybolmuş. Artık eskisi gibi saten de değil, matte formülasyonda bir ruj. Eski versiyonunu kullandıysanız alırken birkaç kere düşünün derim.
Reddit'te eski mocha'yla swatch'u da (link: https://www.reddit.com/r/swatchitforme/comments/1civlsa/mac_mocha_cafe_mocha_mull_it_to_the_max/?rdt=35079 Mevcutmuş;)

yaş: | 35 |
saç rengi: | koyu kestane |
71. koskoca beymen şark kurnazlığı ile yönetiliyor. 2 hafta önce bir sipariş verdim, ürün indirimdeydi ve diğer sitelerde zam geldiği halde beymen'de henüz gelmemişti zam, o yüzden aldım. biliyorsunuz beymen'de stok durumunu görebiliyorsunuz, baya fazla stok vardı ben alırken. sonra ne hikmetse tam sipariş gönderileceği sırada stok dışı kaldı ürün birden. 2 hafta tedarik bekledi, en sonunda da stok yetersizliği yüzünden siparişinizi iptal ettik dediler. hemen girdim baktım, a-ah sihirli bir şekilde stoklar yenilenmiş, bi de üstüne zam gelmiş ürüne, tam olarak benim siparişimin stok olmadığı için iptal edildiği gün! hiç bu kadar aptal yerine konulduğumu hissetmemiştim!
bunun dışında zaten ne zaman jo malone parfümü alsam kutusuz geliyor patpata sarılı bir şekilde. 3-4 sene önce aldığım bir jo malone parfümün rengi de sarıya dönmüştü geldiğinde renksiz olması gerektiği halde. düşünün artık ne kadar eskiyse ürün. sahte değildir diye umuyorum, o kadar da değildir heralde!
ama bir daha beymen'den alışveriş falan yok bana. boykot ede ede alışveriş yapacak yerim kalmadı, tasarruf etmek zorunda kalıyorum böyle böyle.

cilt alt tonu: | cool |
cilt tipi: | normal |
saç tipi: | normal |
4. Çok başarılı bulduğum kore markası olan bir tint. Renk skalası geniş, mutlaka herkes zevkine göre bir renk bulacaktır bu seride. Yapısı çok güzel, dudaklarınıza su sürüyormuşsunuz gibi bir his veriyor, dudakta ağırlık da yapmıyor. Kokusu da çilekli sakızlar gibi. Aplikatörü çok kullanışlı. Kat kat arttırılabilir bir yapıda, isterseniz azıcık sürüp parmakla dağıtın, isterseniz yoğun bir şekilde komple sürün. Her şekilde dudakta güzel duruyor. Geriye bıraktığı renk de yama yama durmuyor asla. Bende almond rose ve bare grape (daha kargoda bu) renkleri var. Gerçekten nokta atışı yaptığımı düşünüyorum. Gratisten aldım ama şu anda stokta bulmak biraz zor gibi. Dudakta duruşlarını görsellere ekliyorum.

alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | koyu kestane |
yaş: | 31 |
göz rengi: | ela |
saç tipi: | normal |
31. Dudak kuruluğuna gerçekten iyi geliyor, geçenlerde bir gece uyandığımda dudağım çatlamış ve kanamıştı, hemen uyguladım ve sabaha iyileşmiş yumuşak dudaklarla uyandım. En kısa zamanda tırnak etlerimde de deneyeceğim, fiyatına göre çok beğendim. Bir lip balma göre de gramaji çok fazla, az miktarı yettiğinden uzun süre gidecek bir ürün.

cilt tipi: | yağlı |
ten rengi: | buğday tenli |
saç rengi: | kestane |
kepekli saç: | hayır |
5. Peçeteyle fazlasını almadığınız sürece dudakta kendisini hissettiriyor, biraz yapışkan. Rengini iyi veriyor. Hafif nemli, saten bir ışıltısı var, gloss gibi yaldır yaldır parlamıyor.
Ayrıca kesinlikle dudakları kurutuyor. (gizlinot: Sabah kalkınca gece sürdüğüm dudak maskesini peçeteyle silip hemen ardından tinti sürmeme rağmen kuruttu.)
renk kalıcılığı romand tint'lerinden sadece bir tık daha iyi. Ben Korendy'den tanesini 500-600 liraya falan almıştım ve iki rengini aldım. kesinlike değmez. En fazla 250-300 liraya alınır bu ürün.

göz rengi: | siyah |
yaş: | 23 |
cilt alt tonu: | nötr |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | kızıl |
kepekli saç: | hayır |
1. dışı son derece kalitesiz dursa da klasik bir ruja göre dudak rengi kapatıcılığı ve duruşu gayet güzel olan bir ruj. pütür pütür durmadı, topaklanmadı. içeriğinde shea yağı ve e vitamini bulunuyormuş. nem ve hafif doğal bir parlaklık veriyor. yumuşak bir sürümü var. hiç görmeden almama rağmen içerisinde turunculuk barındıran 04 rengi ruj yakışmayan yüzüme yakıştı. tek sorunu kullanırken dibinden kırıldı. ilk defa rujda böyle bir şey yaşadım ama içine yerleştirince zamanla yapıştı yine, bi daha sorun çıkarmadı.

ten rengi: | koyu buğday tenli |
saç şekli: | kıvırcık |
yaş: | 36 |
cilt alt tonu: | nötr |
saç rengi: | siyah |
kepekli saç: | evet |
4. korendy'den indirimli görünce oat fig rengini satın aldığım jel dudak ürünü.
gelen rengin sitede gösterilen renk ile alakası yok fakat kore renkli kozmetiğinin hemen hepsinde görülen bir problem bu. ürün swatchları hep efektten un kurabiyesine dönmüş suratlarda aşırı blurlu renklerde gösteriliyor, ne çıkarsa bahtınıza resmen. (gizlinot: swh)
ancak ürüne bayıldım, oat fig rengi sıcak alt tonlu, çok güzel sağlıklı bir ton. bendeki duruşunu medyaya ekliyorum.
ürünün ilk parlaklığı gittikten sonra tinti kalıyor dudakta, gerçekten sinen bir mürekkep gibi dudaklarınız renkli kalmaya devam ediyor. benim kendi dudak rengim aşırı renksiz ve solgun, o nedenle tintin kalıcı etkisini sevdim.
ürün mis gibi şeftali-nektarin kokuyor bu arada, yapay değil de mis gibi taze nektarin kokusu çok hoş.