güncel
    • girdiler (8432)
    • medya (569)

13. Makyajda bir dior fan'i olarak uc fondotenine sahibim digerlerini daha sonra yorumlayacagim ama genel olarak forever skin fondoten, forever stick fondoten ve bu urun arasinda en az kapatici olani bu ote yandan ortak noktalari kaliciliklari. Yillarin mac sevdalisi olarak Mac face&body ile asla kiyaslanamaz, bir kac gomlek ust bir urun.

50 ml plastik bir ambalajda satiliyor , oldukca buyuk olmasina ragmen yapi olarak oldukca sivi oldugundan cok bereketli diyemem ama kapaticilik acisindan cok cok az da diyemem. Ortadan aza diyebiliriz. Yogun kapatici bir urun cilt kusurlari uzerine uygulanir, uzerine bu urun kullanilirsa ortaya ten gorunumlu hatta hafif parlak saglikli bir cilt cikiyor. En onemli ozelligi kailiciligi, ne kadar seversem seveyim drugstore'da asla bulamadigim bir ozellik. En kalici olan loreal 32h fondoten bile evet kalici ama cildim gun sonunda  kusuyordu onu da . Bu urunde bu sorunu yasamadim gunluk fondotenim ilan ettim kendisini. Bb kremlerin de bir cogu durus olarak sevmeme ragmen  icerigindeki yaglardan dolayi bir kac saat icinde dagiliyordu yuzumde ne yazik ki cunku.

Renk skalasi cok iyi , tam rengim sari alt ton acik orta bugday olarak 2w. Tum dior renklerinde bu. Fakat yine tum diorlar hakkinda soyleyebilirim ki korkunc okside oluyorlar. Pudra fondoteni , normal pudralari dahil. N: notr , w:warm , c: cool hatta wo: warm olive , wp: warm peach vs gibi renkleri mevcut. Bu urunde daha cok renk var cunku vucut da dusunulerek tasarlanmis. Dogru rengi ilk seferde bulamayabilirsiniz ne yazik ki. Biraz sansiniza kalmis ama onerim birebir ortusen yerine bir tik acigina bakmaniz, alt tona dikkat etmeniz. Numaralar yukselince notr tonlar bir tik kullu, warm lar turuncu kacabiliyor . Yine de renk skalasini cok basarili buluyorum. Ozellikle notr asla turunculasma yapmiyor gercekten tamamen notr.

Bence en  iyi ozelliklerinden biri yuzumdeki tek bir cizgiyi bile belirginlestirmemesi , yapisi o kadar incecik ki ,  saniyeler icinde kendi kendine de sabitlenip zaten kalici hale geldigi icin gun icinde de asla cizgilerime dolmuyor. Self setting urunler ne kadar kurtarici ne kadar onemliymis simdi anliyorum. Finishing , setting powder bir urun kullaniyorum tabi bazen,  kendi pudra fondotenini ya da yine dior blur matte pudrasini vs de kullandigim oluyor pudrasiz ben kendimi rahat hissetmiyorum acikcasi, bircok kisi ihtiyac duymayabilir. Sabitlenmesi yine de iyi olur bu urun icin , diger versiyonlari keyfe kalmis.

Su performansi bulabildigim bir drugstore urunu olmadigindan hergun fondotenim olarak isaretledim kendisini, diger diorlari haftasonlari yada bir yere giderken  ve yine diger her fondotenimi biraz daha nadir kullaniyorum artik. Stick versiyonuyla karistirdigimda oluyor zaten ayni tondalar cok iyi duruyor. Soylemem gerek ki Full coverage ' a aliskin oldugum icin tek  basina bana asla yetmiyor , mutlaka kapatici uzerine kullaniyorum kiyaslarsam diger versiyonlari tek basina da yeterli. Ugrasamam diyorsaniz bu sizin fondoteniniz degil yani ama cikan sonuc gercekten degiyor benden soylemesi.

Sanirim fondoten konusunda bb'ler, cushion'lar vs haric elimdekiler bitince likit olarak sadece dior'dan devam edecegim ben o derece seviyorum, stick olana zaten ayri asik oldum ayrica yorumlayacagim o da stick olanlarda favorim cunku. Bana gore Paranizin asla bosa gitmeyecegi , performansi yuksek nasil oluyorsa ciltte gercekten kaliteli duran , fondoten Arayisimi bitiren urunlerdir. Baska bir sey denemeye simdilik ihtiyac duymuyorum.

dün 04:38

3. Türkiyedeki Renk skalası aşırı dar ve ben de türkiyede yaygın olan bir ten rengine sahip olmadığımdan bana bi tık koyu olan ama alt tonu nötr olduğu için tek kullanabileceğim renk olan 160-Shell rengini aldım. kışın vücudum görünmediğinden hiç göze batmıyor biraz koyu olduğu. 130- Opal rengi bana tam olur onu ingiltereden tanıdığıma getirteceğim.

Yapısı oldukça sıvı kıvamlı, fırçayla sürdüğünüzde ürünün çoğu fırçada kalıyor ve ziyan oluyor. Shiseido nun kendi fırçası meşhur hanatsubaki hake yle de sürdüm. Fırçayla iki ,iki buçuk pompa elle bir pompaya denk geliyor çok ürün ziyanı oluyor. satıcı da zaten elle sürmemi söylemişti. Elle fondöten sürmeyi hiç sevmem ama bence kesinlikle elle sürmeye çok uygun, hiç iz falan kalmıyor sadece kaşınıza saç diplerinize değdirmeyin.   İlk kez göz çevremde kaşıntı gözümde kızarıklık yapmayan bir fondötene denk geldim. Ama maalesef kapatıcılığı göz çevresi morluğu olan biri için çok yetersiz ve gri gözükmesine sebep oluyor. Mecbur concealer da sürüyorum üstüne.

Kapatıcılığı düşük, cildinizde sorun varsa memnun etmez, özel gün için falan alınmaz.

İçerik listesi muazzam, cilt bakım ürünü olarak günlük kullanılabilir.

Cildin kendi ışıltısı gibi duran parlak bitişli, kuru cilde uygun,  yağlı cilde uygun değil.

Gün boyu bozulmadan dalgalanmadan  kalıyor, terleseniz de dalgalanma yapmıyor. Gülmeyince ince çizgilere hiç dolmuyor ben pudrasız da kullanıyorum.  Ama sanırım cilt emdiğinden dolayı 8 sa sonra kapatıcılığı düşmüş oluyor.

Fiyatı aşırı pahalı ama özel, muadilsiz bir ürün olduğunu düşünüyorum. Benim gibi sorunsuz ama kuru bir cildiniz varsa, günlük kullanmak istediğim bir fondöten ama hiç zarar vermediği gibi cildime bakım yapsın, iyileştirsin diyorsanız öneririm. Böyle başka bir ürün yok. Ama ben gerçek bir fondöten istiyorum diyorsanız önermem.

19 aralık 23:01 19 aralık 23:11

31. Daha önce 01 beige albatre rengini kullandığım canım fondötenim. Aynı rengin yeni adı 245c olmuş. 3 ayrı sephora mağazasında 4 ayrı çalışana ve ayrıca trendyol'daki lancome mağazasına sorup cevap alamadığım eski beige albatre şu an hangi koda denk geliyor sorusunun cevabını boyner'deki lancome standı görevlisinden aldım. Meğerse kutuların üstünde yazıyormuş arkadaşlar eski şu yeni adı bu diye. O vakte kadar internette de bu bilgiyi bulamadığım için kamu hizmeti olarak resmi de ekliyorum.

ilgili medya:
    1 aralık 10:30 2 aralık 20:28

208. Nars light reflecting fondöten ile iyi bir ilişkim olsa da, bugünkü mac alışverişimde 60£ üstü hediye çantası olunca eski sevgilime bir şans daha vereyim dedim. Eskiden severek kullansam da çok porselen gibi durduğu için ve günlük bazen ağır geldiği için nars'a geçmiştim ama yapısı yenilenmiş sanırım, daha doğal duruyor. Ben tek başına ve ışıltılı nemlendirici ile karıştırarak denedim; nemlendirici ile karıştırınca ışılı kazanıyor ve kapatıcılığı düşüyor, benim için günlük kullanıma daha uygun hale geliyor. Özel günlerde full makeup görüntüsü için bir şey karıştırmadan tek başına kullanırım. Bir tane olsun tam olsun diyenler için tavsiyedir, 10/10 ürün.

29 kasım 22:16

1. Karma–yağlı ciltte dengeli çalışan, gün içinde oksitlenme yapmayan bir ürün. Az miktarla bile cilt tonunu eşitlemesi ve gözenekleri belirgin şekilde yumuşatması günlük kullanım için yeterli bir avantaj sağlıyor. Zaten blur tint denme sebebi de biraz bu, filtre etkisi yaratmak amaçlanmış. Mat bitişli olduğu için parlama kontrolü başarılı, ancak kuru ciltlerde aynı performansın alınabileceğini düşünmüyorum; bu nedenle kullanacak olanların nemlendirmeyi ihmal etmemesi gerekir.

Kapatıcılığı orta seviyede bence. Kullanım yoğunluğu arttıkça kapatıcılığı da artıyor ancak tabi ki çok yüksek değil.

Bir tüpü bitirdim ve indirimlerde iki tane daha aldım; benim cilt tipimde istikrarlı bir performans gösterdiğini söyleyebilirim.

Renk uyumu açısından 05 Vanilla açık buğday tene uygun bir ton. Özellikle sarı alt tonlu ciltlerle daha iyi anlaşır diye düşünüyorum.

Ben genel olarak memnunum. Daha uygun fiyatlı ve daha iyisine denk gelene kadar kullanacağım tek ten ürünü diyebilirim. Uzun bir süre de götürür beni, genelde günlük kullanımda ince bir tabaka kullanıyorum çünkü ben.

İndirimde yakalayıp almak daha mantıklı tabi. Ben indirimden 450 gibi bir fiyata iki tane aldım mesela. Watsonslarda da bulunabiliyor

19 kasım 18:55 19 kasım 18:56

2. Fiyatı indirimlerde çok uyguna geldiği için övgülere dayanamayıp aldığım fondöten diye başlayayım. Rengini de tamamen internetteki resimlere, color chartına bakarak aldım ve açık sarı alt tonlu cildime 98 numarası gayet iyi oldu. Açıkçası rengi çok memnun etti beni çünkü Mac, nars gibi markalardaki tonlar alt tonumdan şüphe ettirecek kadar sarı hatta sapsarı. Bu biraz daha nötr, daha doğal bir renk.

Kapatıcılığı gayet yeterli, cildi güzel gösteriyor, uzun süre kalıcı ve oksitlenmiyor. Gözeneklere dolmuyor ve parçalanmıyor. Çoğu high end fondötenden daha başarılı bir performansı var. Yağlanmaya müsait bölgelerde parlama yapabiliyor ama cilt ürünü kusmuyor.

Amazon'dan çeşitli kampanyalarla 380 TL'ye almıştım. O fiyata inanılmaz bir performans gösteriyor. Bitince almayı düşünürüm kesinlikle.

20 ekim 22:34

1. Bulduğu her gözeneğe dolan fondöten. Dağıtayım diye uğraşayım derken ürün kalkıyor. Kendi fondötenimde kullandığım rengin stoğu olmadığı için almıştım ama hiç beğenmedim. Orta kapatıcılıkta. gün içerisindeki performansından memnun kaldım ama önermiyorum.

20 ekim 11:15

7. Bende olan ama her gün kullanmadığım bir fondotenimdi. Geçenlerde bir düğüne giderken kullanayım dedim, çok özlemişim :)) cildimde en güzel duran fondotenlerden birisi. Hatta fırçamla sürerken , üstünde kalanı ile hafifçe göz altlarıma da geçtim, üstüne biraz daha concealer sürdüm çok güzel oldu. Benim tonum F6, kapatıcısında da C6 yi kullanıyordum o da çok güzeldi. Su an Age rewind kullanıyorum.

Kısacası kaliteli güzel bir fondoten, mat yapılı, karma-yağlı ciltlerin seveceği cinsten ki ben de o nedenle çok sevdim, altına nemlendirici veya baz uyguluyorum. Oksitlenme yapmıyor.

Dipnot: en yakın arkadaşımın önerisi ile almıştım, sağolsun bacım <3 :)

14 ekim 20:08 14 ekim 20:16

13. ürünün 0,5-2 very light rengine kaç kere şans verdim ama yok olmuyor. aşırı kuru, yer yer egzama alevlenmeleri olan bir cildim var. bu ürünün sıvılığına bakarak aşırı umutlandım, cildimi hafif nemli gösterir diye. ki daha sonrasında cildim toparlanıp egzamam azalınca tekrar denedim ama cildimdeki kuru bölgelere tutundu ve oraları belirgin hale getirdi. ayrıca cildimle asla tam bütünleşmedi ve cildime oturmadı. yapısı hiç sabitlenmiyor, sabitlensin diye pudralayınca da zaten bir anlamı kalmıyor. çook heves ederek aldığım bir üründü ama benim cilt tipimle hiç anlaşamadı, otur sıfır l'oreal.

12 ekim 17:29

16. Note urunleri diyecegim kisaca. Loreal infaillible matte ve 32h serilerinde de sari alt tonlar mevcut, nyx tintler de de. Ama note disinda tam sari alt tonu cok az urunde yakaladim. Drugstore ya bejimsi ya da turuncuya kacan sarilar uretiyor genelde. Bejimsilik benim cildimde grilige sebebiyet veriyor. Turunculuk zaten bambaska bir tezat.

Bu durumu yasamadigim tek marka note oldu bugune kadar bu yuzden artik drugstore cogu urune tovbeli olmakla beraber note urunlerinin gonlumde yeri ayridir, safe place ve uygun fiyatli olarak gunluk kullanabilecegim urunlerini tekrar alirim.

Missha bb drugstore kategorisine girer mi bilmiyorum 25 orta-koyu icin sari alt tondur. Yine sephora drugstore degerlendirilebilir mi bilmemekle beraber ozellikle mineral toz fondotenleri 25 numarasi sari alt tonlu, fiyatlari drugstore'a yakin oldugundan bu kategoriye yaziyorum. Golden rose mineral terracotta pudrasi 02 sari alt ton orta acik bir renk Fakat okside oluyor ve bejimsi koyu bir tona kayiyor biraz zamanla.

Sapsari istiyorsaniz Diger onerilerim ne yazik ki drugstore'dan cikar.Zaten benimde vazgecme sebebim bu bir nevi, dogru rengi ararken high end kadar para harciyormusum meger gunun sonunda ve verim alamiyorum. Butcesi elverenler bir tane alsin tam alsin, gunluk olarak da note uzmez.

17 eylül 04:30