çakma makyaj malzemesi satan instagram butik hesapları hakkında?
süslüler merhaba, yakınen tanıdığım yüz yüze vakit geçirdiğim ve bu olaya kadar saygı duyduğum bir kadın instagram sayfası açarak yüksek kalite makyaj malzemeleri sattığını, yurtdışından getirdiği için çok ucuza alabileceğimi söyledi. mesela normalde ürün 700 tl ise 200 tl'ye bulacağını iddia etti. tabii ben bunu yemedim, söylediği fiyat free shopta bile o kadar fark etmiyor çünkü ama inatla orijinal olduğunu söyleyerek almam için sürekli saniye başı mesaj attı. ben de en son susturmak için düşük ücretli bir şey aldım ve ürün elime geldikten sonra haklı çıktım... high end bi markanın far paletini aldım, sahte olduğunu anlamak için incelemeye bile gerek yok yani o kadar kötü. ben her ne kadar inanmamış olsam ve çok az bi para harcamış olsam da sonuçta o kandırdığını düşünerek beni enayi yerine koyuyor. yaptığı büyük bir terbiyesizlik değil mi sizce? sattığı ürünlerin tamamı orijinal ürünlerin barkodlarından kopyalanmış ve sonradan yapıştırılmış, o yüzden barkodları göstererek ürünlerin orijinal olduğunu kanıtlayarak insanları kandırıyor. ne olduğunu bilmediği ürünleri insanlar yüzüne sürüyor ve bu insan bu şekilde para kazanıyor. ama hem tanıdığım için hem de başka sebeplerden bunu yüzüne vuramıyorum. bu ciddi bir suç değil mi? başına iş açmak istemiyorum ama böyle bir yolla para kazanmasını nasıl engelleyebilirim sizce? instagram'a şikayet etsem hesabı kapanır mı? hatırı sayılır bir müşteri kitlesi olmuş.