çeyiz almaya ne zaman başlanmalı?

süslüler çeyiz sorusunu görünce bi an heveslendim. evlenmeme 2 yıl var. nişan, düğün arka arkaya kısa aralıklarla olucak. bazen internetten beğendiğim şeyleri hep çeyiz için kaydediyorum. sonraki sezon daha güzel koleksiyonlar geliyor. iyi ki almamışım diyorum. çünkü evlenene kadar o modelin zamanı geçicek, ben de sıkılmış olucam. ama fiyatlar sürekli arttığı için, bazı şeyleri şimdiden alıp kenara atsam mı diyorum.  zamansız, pişman olmayacağım şeyler almak istiyorum. sizce nereden başlamalıyım? bir de başlamalı mıyım şimdiden almaya? sizler ne zaman başladınız, ilk nelerden başladınız? ♥︎

1. Benimde evlenmeme 2 yıl falan var henüz sadece ufak tefek şeyler almaya başladım. Süzgeç, limon sıkacağı, tuzluk biberlik, cezve seti vb gibi. Bir tane beğendiğim bir battaniye almıştım indirimdeyken. Onun dışında annemin aldığı 12 kişilik yemek takımı, çatal bıçak takımı ve yatak örtüsü seti var. Su bardağı ve çay bardağı setlerim var. Bir sonraki adımda yastık yorgan almayı düşünüyorum, sonuçta modeli geçecek yenisi çıkacak bir şey değil yastık yorgan. Tencere seti tava seti falan alabilirsiniz görünüşün çok önemli olmadığı şeyler bunlar. Bir de siz evlendikten sonra da yeni modeller çıkmaya devam edecek, bu düşünceyle bakarsanız evlendikten sonra da çok çabuk bıkarsınız daha güzelleri çıktı diye. Sadece konsepte uygun seçmek isterseniz nevresim seti pike seti battaniye vb şeyleri sona bırakabilirsiniz. Perdelerle falan uyumlu alırsınız. Mutfak eşyalarına falan mutlaka başlayın derim çünkü iki yıl sonra çok daha pahalı olacak. Yani parayı harcamayıp biriktirseniz bile aynı parayla çok daha az şey alabileceksiniz. Hazır indirim kovalamak için bol bol zamanınız varken beğendiğiniz şeyleri kaçırmayın bence

25 mart 2022 03:23

2. Valla bence şimdiden başla ss. Çelik tencere seti, çaydanlık, yastık yorgan, servis gereçleri, kesme tahtaları, ütü masası, çamaşır kurutmalık vs bunları alabilirsin. İyilerinden alırsın koyarsın kenara. Ben iki ay önce falan başladım, iki ay önceki fiyatlar bile şimdiki fiyatlardan iyiydi. Bir kaç seneye ne olur allah bilir

25 mart 2022 08:06

3. Yastık yorgan, çelikler (çatal-bıçak takımı (klasiklerden altın rengi kaplamalardan falan değil), çaydanlık, cezve, bıçaklar, çelik tencere ve düdüklü), eger klasikciyseniz belki klasik bir yemek takımı, belki bazı cam esyalar, havlu-bornoz olabilir gerisi cidden zevk meselesi ve gün geçtikçe değişiyor.

Elektroniklerde de garantinin dolması sorunu var. Onu da gidip sormaniz lazim. Eger garantiyi sonradan baslatma hakkiniz varsa teknolojik gelisim beklemediginiz urunler olabilir. Cay makinesi, kettle mesela

25 mart 2022 08:56

4. Ss 2 yıl evli kalmak için bile uzun bir süre, ayrılmayacağınızın garantisi yok. Ben evlenmeden 3 ay önce her şeyi almıştım. Maddi imkan olduktan sonra isteyince iki ayda da alırsınız. Şimdi alacaklarınız yerine paranızla yatırım yapın.

25 mart 2022 09:06

5. ben evlenmeden 3-4 ay önce başladım.Bi tane plastik kabım bile yoktu öyle düşünün.Onun yerine para biriktirin.Altın vs. alın.Zaten yeni teknolojiler , yeni modeller çıkıyor sürekli.Onları alacaksınız bir de saklamak için yer düşüneceksiniz.

25 mart 2022 09:40

6. Belki ayrılırız garantisi yok diye her şeyi son ana bırakmak saçma bence. Ayrılırsanız evde durur ileride evlendiğinizde yeniden kullanırsınız. Ya da tek başınıza eve çıkar yine kullanırsınız. Ayrıldınız diye çöpe gitmeyecek sonuçta eşyalar

25 mart 2022 09:42

7. Türkiye de şu an bir sürü kalemden eşyaya ihtiyacı olan insana bekle, dolar al, altin al sonra alırsın denmez bence.

Neyi indirimde biraz uyguna bulursanız almaya başlamalısıniz bence. Çünkü dolar %30 artsa altin %25 artsa bile bir kalemde çelik ürünlere %50 zam geliyor mesela. Bu Ürünü almayıp da onun kadar artan ne yatırım var bilemiyorum ben.

Elektronik aletleri hiç saymıyorum bile ama elektronik almak sıkıntılı.

Yerinizde olsam elektronik ürünler hariç her şeyi almaya başlardım. Elektronik olarak da gerçekten acayip bir indirim görürsem(gizlinot: Bu ekonomide zor ama) kesin alırdım.

25 mart 2022 09:49

8. çok sağolun süslüler cevaplar için. ailemle yaşadığım için çok giderim olmuyor zaten. altın da alıyorum biraz biraz. benimkine kalsa şimdi evlenicez de, uzatan benim bizde. çalışıyorum ama diplomamı almayı bekliyorum, okul uzadı biraz. ayrılacağımızı da sanmıyorum 8 yıldır birlikteyiz, yine de hiç bişey belli olmaz tabii ki.  en kötü eve çıkarım, eşyalarım hazır olur ya da anneme veririm. sorun değil bence. evde koyacak boş bir oda var, yer sıkıntım da çok yok.

elektroniği en sona saklamayı düşünüyorum. her yıl daha gelişmiş modeller çıkıyor. garantisi falan da sorun. bir kısmını düğün zamanı ailem alsa da, benim birikimim de oraya gider komple muhtemelen. aşırı pahalı her şey. o zaman hepsini bir anda alabileceğimi düşünemiyorum. düğün nişan zaten ayrı bir masraf. yastık, yorgan, çatal, bıçak vs. desensiz, sade alınacak şeyler en mantıklısı sanırım. döküm tava, tencere de almak istediklerimden. fiyat sürekli artıyor. döküm tencere 500 olmuş, ben evlenene kadar 1k olur. onları da indirimde yakalayıp almak lazım. şaka gibi fiyatlar. yuva kuracak herkese sabırlar ve mutluluklar diliyorum.

26 mart 2022 00:48