çocuk yapmadan önce genetik testi yaptıran var mı?

merhaba, çocuk yapmadan önce önlem niteliğinde genetik testi yaptıran süslüler varsa süreç nasıl ilerledi diye soracaktım. teşekkürler

1. Nazlı altaç /instagram

28 ocak 2023 00:43

2. Süslü sağ ol ama kadının 383838 paylaşımı var :/ gelişim testi diye bir başlık buldum ama o değil aradığım, genetik testi

28 ocak 2023 00:46

3. Tamam süslü işte genetik testiyle ilgili kendisiyle mesajlaş demek için direk onu yönlendirdim. :) daha birkaç gün önce hikaye paylaşımı yaptı. Ankaradaysan eğer Ankara genetik tanı test merkezi ama kendisi nerde yaptırdı bilmiyorum.

Bu arada minik bir araştırmadan sonra son 3üncü fotoğrafında yazmış. https://www.instagram.com/p/Cnz13dIoQ1i/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

28 ocak 2023 00:55

4. Kendiside Ankara'daki test merkezini yazmış hatta. Böyle bir merkezin İstanbul'da olmadığını bilmiyordum. Şu an öğrendim. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün süslücüm eğer düşünüyorsan.

28 ocak 2023 00:56

5. Yani tabii ki gidip görüşeceğim, öncesinde tecrübesi olan varsa görüşlerini almak ve onları dinlemek istedim, bu kadardı...

28 ocak 2023 02:09

6. Ben kd doktoruna sormustum. Maliyetinin baya pahalı olacagını söylemişti bir de , "hangi bir hastalığın testini yaptıracaksın binlerce genetik hastalık var" dedi. Bana da bu saçma gelmişti ciddi cocuk düsünürsem araştıracagım bu konuyu süslü, sorunu takipteyim :)

28 ocak 2023 04:51

7. Ben Hamile kaldıktan sonra yaptırmıştım yani doktorum ısmarlamıştı. (ABD de yaşıyorum) fragile x taşıyıcısı çıkmıştım. Ama benim oranlar -değerlere göre çocuğumun sakat olma riski yoktu oğlum olsa bile (daha riskli) ama genetik doktoru ile konuşana kadar ve harmony testi sonucu çıkana kadar kafayı yiyordum yine de . Harmony testi 10 haftalıkta cinsiyeti belirliyor bu arada ve kızım olacağını öğrenince delirmiştik sevinçten. Neyse bu da böyle bir anım.

28 ocak 2023 05:49

8. Ben yaptırdım sma testini de eklettik. 2 sene önce 5500 mal olmuştu. Ama bir akrabalığınız, ailenizde bir rahatsızlık yoksa gerekli bulmuyor doktorlar. Ben antalyalıyım eşim trakyalı genetik hastalığımız yok yine de yaptırmak istedik. 10 haftalıkken cinsiyetini öğrendik.

28 ocak 2023 07:59

9. bu arada detaylı ultrasonda (ileriki aylarda) karnımda bir boşluk bulunmuştu down sendromlu olabilir dediler ama sonra gen testi yaptırdıysanız sorun yok, sağlıklıdır dediler. sağlıklı bir bebeğim doğdu. sonra araştırdım o boşluk çoğu hamilede oluyormuş %99 sonradan kayboluyormuş. %1 lik oranla down oluyormuş.

Gen testi gebeliğin başında yapıldığı için en azından rahat bir hamilelik geçirmenizi sağlıyor.

Süreç şöyle ilerliyor. Genetik test merkezinde Kanınızı alıyorlar (sadece sizin) kan merkez aracılığıyla amerikaya gidiyor. 2-3 hafta sonra da sonuç çıkıyor.

28 ocak 2023 08:06

10. Bazı üniversite hastanelerinde var ve özelle aynı yöntemi kullansalar da çok daha uygun. Zaten birkaç lab hariç çoğu özele güvenmiyorum ben de çevremde de birçok kişi sorun yaşadık. Belli başlı tıp fakültesi bulunan köklü üniversiteleri araştırın.

28 ocak 2023 11:25